Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Uzun Far problemi...

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda gokhangry tarafından 18 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. gokhangry

gokhangry Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2009 model 1.5 vgt select aracımı alırken hyundai yetkili bayisinde xenon far taktırdım. Ancak dün aracımı gece kullandım ve aracın normal kısa farlarında bir problem olmamasına rağmen uzunları yaktığımda ikinci bir far yanması yerine sadece kısa farların açısının yukarıya doğru kalktığını farkettim. İlk kez hyundai araç alıp kullanıyorum, daha önce en az10 farklı marka araç kullandım ama böyle bir olaya rastlamadım. Era dauzun fara geçinceikinci bir far yanmadığı için ve farı yere paralel seviyeye kaldırdığı için farın ışığı daha fazla yayılıyor ve neredeyse görüş alanı artacağına azalıyor.Bütün Era'larda böyle mi durum? Bu sorunun bir çözümü varmıdır?Eğer böyleyse bu kötü duruma alışmaya çalışacağım ama böyle değilse ve beni aydınlatırsanız arabayı servise götüreceğim.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    heralde sizin aldıgınız xenon a motorlu xenon diyorlar..

3. style plus

style plus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    xenon motorludur o yüzden öyledir

4. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    H4 xenonlar 1-2-3-4 diye gider.. Yani H4-1 , H4-2 gibi sizinki büyük ihtimalle H4-3 'tür yani motorlu xenon sistemi... Yani ampulün üstündeki motoru ileri geri hareket eder.. Hareket ettiiği zaman ampulun önünü birazdaha açar yani daha ileriyi aydınlatmasını sağlar.. Yani söylediğiniz gibi aşağı yukar kalkarak aydınlık seviyesini düşürmez aksine uzatır... Era 'lar tek ampuldur H4 kullanır normal halojen ampul kullanılsada, tek ampul üzerinden uzun kısa geçişleri yapılır.. İnş açıklayabilmişimdir, Saygılar..

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bunu biraz daha açsak..h4-1, h4-2, h4-3, h4-4 aralarındaki fark nedir..en ideali hangisidir..zahmet olmazsa..

6. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tabiki açıkliyim en baştan başlıyarak kendimce....

H4-1 - Kısa Xenon Yanar - Uzun Yoktur
    H4-2 - Kısa Xenon Yanar - Uzun ise yanında bitişik bir halojan ampul vardır o yanar... Uzunlar yandığında xenon ampul kapanır sadece halojen yanar..
    H4-3 - Kısa ve uzun Xenon yanar... Motorlu bir sistemdir.. Motor ileri geri yaparak Uzun/Kısa geçişlerini yapar..
    H4-4 -Kısa ve Uzun Xenon yanar... 2 Tane bitişik xenon ampul bulunur.. 4 Adet balast ile çalıştırılır.. Normal xenon ise 2 balast ile çalışmaktadır sağ sol...Maliyeti fazladır....

Benim tercihim ve önerim H4-3 yani motorlu olanıdır.... Odaklama sorunu yaşanmaz.. Uzun/Kısa xenon 'dur... ve Geçişleri oldukça hızlıdır Halojen ampul gibidir... Saygılar...

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    teşekkur ederim..bende ilerleyen zaman içinde almayı düşünüyorum xenon ama pek anlamadıgım için ögrenmek istiyorum bazı şeyleri..şimdiye kadar kelvin arttıkca ışıgın mavileştiği ama aydınlatmada düştüğünü ögredim onun için 8000k mantıklı geldi bana..şimdide H4-3 8000k en mantıklısını ögrendim..

8. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ben kendimce bütün sorularınıza yanıt verebilirim xenon sistemleri hakkında... Kelvin meselesine gelince... Öncelikle şuna kesinlik getirelim merceksiz bir farda xenon kesinlikle önermiyorum... Ama bende kullanıyorum çünkü mecburum yok üretmemişler... Onlar yapsın bende almazsam ozamn beni suçlayın.. Kelvin olarakta bildiğingibiKelvin değeri arttıkça Sarı-Beyaz-Mavi-Mor-Pembe diye gider... Kelvin arttıkça görüş azalacaktır.. Oyüzden orginal xenonlu araçlarda farkettiyseniz tam beyaz bir ışık yoktur 4,500 K civarındadır... Ve en iyi ışığı bu değerlerde yakalarsınız.. Ama ben gösterişte istiyorum diyorsanız.. 6K Gün ışığı diye tabir edilen beyaz kullanılabilir.. Yolu aydınlatmada iyidir... Ama ben daha çok gösteriş istiyorum derseniz 8K 'dır ve ötesine çıkarsanız sadece gösteriş olur.. En fazla tavsiye edebilecğeim 8 K 'dır ve şunuda eklemek isterim.. Kelvin arttıkça parlaklık artacaktır buda merceksiz araçlarda karşı taraftan geleni oldukça rahatsız edecektir.... ve 8K beyaza mavi katılmış bir renktir ve çok güzel bir görüntüsü vardır ısındıktan sonra...
    Düzenleyen : Oguzz

Bu Sayfayı Paylaş