Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Usta Önemli...

'Accent Admire Forum - Club LC' forumunda simurg tarafından 5 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Aracım 2006 admire 1.5 cdr. Öncelikle aracımdan çok memnunum lakin bu araca müdehale edebilecek usta bulmak oldukça sıkıntı. Şöyle ifade edeyim 6 ay önce motor kapagının orda yağ sızıntısı fark ettim hemen eyüp oto sanayiye gidip ustalardan ne yapabileceğimizi neye mal olabileceğini öğrenmeye çalıştım ordaki ustalar bu üç silindir araba biz buna bakamayız uraşılmaz falan topkapının oradaki siteye git dediler neyse dediklerini yaptım bir kaç usta dolaştıktan sonra fiat alabileceğim birkaç yer buldum üst kapak contası değişecek 300tl dediler başka yerlere gittim 200 kadar buldum lakin bu fiyatlar çok abartı geldi eve döndüm biraz araştırma yaptım oto parçacısından *üstkapak contası *Sıvı conta *Yağ temizleyici sprey toplam 45 tl tuttu 3 enjektörü borusunu sökerek üst motor kapagını çıkardım gerçektende contası zedelenmişti yenisini taktım yag spreyiyle her yerini temizledim kapatırkende contanın üzerine sıvı contayı sürüp kapattım artık ne yağ ne birşey sıkıntımı 45 tl kendim giderdim tam 255tl cebimde kaldı:). Şimdi bu sefer aracım çekişten düştü, yokuşları zor çıktığı gibi aşırıda yakıt harcamaya başladı anladığım kadarıyla baskı balatada sıkıntı var bunuda artık kendim yapamayacağıma göre bana İSTANBUL avrupa yakasında 1,5 admire anlayan
    1-Dürüst ney ise onu diyen
    2-İşinde ehil
    3-Yaptığı işin arkasında duran
    4-Örnekte verdiğim gibi 45 tl masrafı olan bi arızaya nerdeyse 4 katı fiat vermeyen uygun fiatını isteyen
    USTA, tamirhane tavsilerinizi bekliyorum.
    Aslında herkezin muzdarip olduğu bir konu olduğuna eminim yoksa sonunda kendime bi tamirhane açacağım aracımın çoğu ufak tefek yerlerini kendim yapa yapa ustalık belgeside alacağım :)

Duygu bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,943
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Enjektorleri dogru sirayla takmadiysaniz cekis duser, yakit ucar. Kodlari var hepsinin. Beyine kayitli sira ile koyacaksiniz yada tekrar kodlatacaksiniz. Ayrica ust kapak degil kulbutor.
    Malzeme 45tl nolabilir ama tecrube, bilgi, el emegi, dukkan kirasi, ciragi, ekipmani vs. bedava degil.

GRAFTT, Önal, muhendus ve 9 kişi daha bunu beğendi.
  3. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şimdi ben oraya 6ay önce olduğunu belirtim hiçbir sıkıntı şimdiye kadar olmadı, tabirlere gelince zaten usta olmadığımı belirtiyorum genel adları bilemeyebilirim dolayısıyla kulbutor diyememem normal. Şimdi diğer sıraladığınız ;
    "Malzeme 45tl nolabilir ama tecrube, bilgi, el emegi, dukkan kirasi, ciragi, ekipmani vs. bedava degil."
    300-45=255 255/45=5,6 katı Hangi iş dalında yüzde500 kaar marjı var? Sonuçta bizde bu ekonomiden ekmek yiyoruz sonuç olarak bizde bir işin uzmanlığı(ustalığı) yaparak geçiniyoruz ben müşterime utanırım bu kadar kaar ile fiyat vermeye. Ayrıca ota tamirci tahammüllerinde 1+1 yada 1+1,25 olarak fiyatlandırma yaptığını biliyorum yani parça 100tl ise 100 yada maximum 125 tl alınıyor.
    SONUÇ olarak (belki bir oto tamircisisiniz) ben şunu yanlış yaptım yada yapmadım demiyorum bana sıraladığım özelliklerde DÜRÜST, işinin ehli..vb.
    bir USTA yada Tamirci arıyorum. yani şurası şu usta iyidir bu araçtan çok iyi anlar gibi cevaplar bekliyorum. Lütfen sadece bu....

4. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    O kapağın sokumu 50 -100TL arası daha ucuz...Ustayim diye gecinenler öyle abartiyor fiyatı bu ne bilecek gecirelim deyip abartiyorda abartiyor.Hele aracinizin markası ust segmentse ....

5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    İstanbul alibeyköy oto sanayisinde yıllardır gittiğim ustam var . İşinin ehli motor mekanik konusunda , bana yıllardır gereksiz en ufak parça dahi değiştirtmeyen , parçayı direk yenisini al yerine benimde cebimi düşüp önce onarım yolunu deneyim en son ihtimal parça aldıran . Fiyatları el işçiliği direk yaptıklarına göre bize daha uygun olan , şöyle ki önceki aracım peugeot'un motoru indirdik rektefiyeye girdi . rektefiyeciye 350 verdik , kendiside işçilik 500 lira aldı turboya kadar temizliğe girdik . Bu araçdada aynı şekilde , öyle hava filtresi değişimi , yağ ve yağ filtresi değişimi . Depo şamandırasının sökülüp temizlenmesi vb 20 25 lira işçilik alıyor bu işlemlere . 3 gün önce şimdiki aracımın baskı balata değişti komple indi alt taraf aks başları vs değişti işçilik 200 lira aldı örnek . .

6. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hımm evet rakamları uygun yanlız pegout demişsiniz admireyede bakarlarmı? Genelde gittiğim ustalar biz admirelerden uzak duruyoruz diyorlardı.

7. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    dostum alibeyköyde eskiden ali usta vardı. Babam, abim araçlarını hep ona götürürdü. Çok iyi ustaydı.

8. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hadi hayırlısı birde Alibeyköy bakalım. Yanlız gerçekten çok teşekkür ediyorum hiç deyilse bizim sorunumuz sebep olurda rehber oluruz ihtiyacı olana.. dahada katılımınızı beklerim

9. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bence bakar diye düşünüyorum , çünkü audi , bmw tarzı araçlarla da ilgileniyor çok boş çene çalan biri değil ciddi anlamda sorduğum soruları gayet açıklayıcı sorunun oluşma sebebiyle dahi anlatır ve eli hızlıdır . Elini araca dayayıp ta geçmişini anlatarak 2 vida sıkarak sanayide akşam ettirmiyor adamı :) Şimdiki aracımda getz tüm bakımları yine onda yapılıyor
    Doğrudur abim , bende babamdan tanıyorum 10 yıldır gider bizimkinin adı fikret usta genç kendisi 40lı yaşlarda hemen sanayi girişinde

10. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tabiki alibeyköy oto sanayisine girer girmez hemen kapının solunda reis oto yedek parça var hemen sağınızdada fikret usta kalıcak sağdaki ilk dükkan . Sanayi girişinde güvenlik kulübesinin önündeki . Girer girmez sağ yapın o dükkan . Forumdan Emre yönlendirdi diyebilirsiniz lacivert getz'i olan selamlarımı iletiyorum hayrlı geceler

Settar_Han bunu beğendi.
  11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,943
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Takacağı parça 1000 liralık parça olup aynı işçiliği yapsa sorun olmayacaktı yani :)
    Siz aradaki fark olan 255'i direkt cebine koyacağını mı sanıyorsunuz? Bugün orta çaplı bir özel servisin günlük gideri minimum 150-200 lira. Sabahtan akşama kadar adamlar yağın kirin içinde. Kapitalizm insanları git gide emek saygısızı yapıyor maalesef.

Bugün eve elektrikçi çağırıp ampül değiştirtseniz 3 liralık ampül değişimi için en az 20-50 lira ödersiniz. Bu elektrikçiyi kazıkçı mı yapar? Veya tesisatınızda sizin müdahale edemeyeceğiniz ufacık bir sızıntı olsa, tesisatçı gelse bir şekilde çözse alacağı paraya da aynı gözle mi bakacaksınız?

Tabii bunun dışında elinizden geliyorsa BOŞ VAKTİNİZDE tabii ki bişeyler yapabilirsiniz, buna zaten lafım yok. Ama sizin DEĞERSİZ boş vaktinizde harcadığınız süre başkaları için eve ekmek götürme süresi olabilir.

Bunlara ilaveten kaş yaparken göz çıkartmakta var. Kapak için enjektör sökmüşsünüz, çok farklı kod yapısında olan bir enjektörünüz olsa ve bu enjektörü yanlış yere taksanız 3 silindirli yani detanasyonu aşırı fazla olan bir motorda;

* triger kopartabileceğinizi,
    * krank kesebileceğinizi,
    * dengesiz işemeden piston kafasını delebileceğinizi,

vs biliyor muydunuz? 225 kâr edeyim derken yukarıda saydıklarımdan biri en az size 1.000 TL mesaraf açabilirdi. Hadi iyi ihtimal yolda kaldınız, vereceğiniz çekici parası, yaşayacağınız sıkıntı v.s. değer mi acaba?

Bir işi ehline yaptırmadığınız sürece aslında zarar riskiniz çok yüksek. Bunu da bilmenizi isterim.

Son düzenleme: 5 Nisan 2016
    nebiliyim, erenuzel41, MSI ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tabiki olmayacaktı yoksa makul fiyat söyleseler neden isyan edeyim:) Latife bir yana gerçekten iyi bir usta bulmak çok zor her araç değiştirdiğimde ihtisası o araç üzerine olan usta aranması gibi bir durum söz konusu oluyor. Ayrıca örnekleme yaparken tabirim üst kapak gibi yanlış olmuş:) enjektöre yakıtı götüren kıvrık 3adt borunun başını söktüm enjöktörleri değil okadarına cesaret edemezdim doğrusu:)

xeonman58 bunu beğendi.
  13. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    tebrık ederım...

ankara ıcın ehıl makul bır usta yonlendırmesı alabılırım.
    egr temızlenecek.

14. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Altaki yazılara dikkat etmemişim şimdi gördüm siz beni yanlış anlamışsınız böyle yapın demek değildi örnek göstermekti amaç
    "Tabii bunun dışında elinizden geliyorsa BOŞ VAKTİNİZDE tabii ki bişeyler yapabilirsiniz, buna zaten lafım yok. Ama sizin DEĞERSİZ boş vaktinizde harcadığınız süre başkaları için eve ekmek götürme süresi olabilir."
    bunu yazarak ne kadar yanlış anladığınızı beyan ediyorsunuz mesela şunu demişsiniz;
    "Bugün eve elektrikçi çağırıp ampül değiştirtseniz 3 liralık ampül değişimi için en az 20-50 lira ödersiniz. "
    peki bu 20--50 tlyi sizden acamiliğinizden bilmeminizfden faydalanıp DEĞERSİZ boş vakti zamanınız çok diye 100-150 olarak alsalardı birde üstüne yanlış bağlama yapıp evini yaksalardı sonra bu ustalar bizene kullanıcı hatası deselerdi ne hissedersiniz. Şunu unutmayın kimse birden bire eline aleti edavatı alıp şunu bilmeden bi yapıyım demez benimkisi bi tür protestoydu okadar kötü tecrübeler yaşadıkki mecbur kaldık. Simdi sizide şiddetle pretosto ediyorum burası bilgi paylaşma platformu olduğu halde insanların tecrübesini birbirine aktaracakken konuyu yanlış anlayarak olayı maddiyata getirdiniz kusura bakmayın ama bizde o paraları emeğimizle kazanıyoruzen ekonomik en uygun ve işinin ehlini aramak hakkımız kimse demiyorki 5liralık işi 2liraya yap kısaca işinin hakkını veren ustalar için tavsiye ve paylasım rica ettik lütfen ama lütfen yanlış anlamayın..

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,943
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Buranın bilgi paylaşım platformu olduğunu sizden çok daha iyi bildiğime emin olabilirsiniz. Ayrıca geçmiş 15.000 mesajıma bakarsanız fazla lak lak yapmadığımı ve bolca bilgi paylaştığımı görebilirsiniz.

Benim hoşuma gitmeyen nokta bir ustanın bilgisine, tecrübesine ve en önemlisi el emeğine usta olmayanların yani "BİLGİ ve TECRÜBESİ OLMAYANLARIN" değer biçmesi. Aynı işi daha düşük bedelle yapacak ustada bulabilirsiniz, çırakta. Kişisel görüşüm bu yönde.

16. simurg

simurg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kadir best
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Senden çok iyi bilirim tarzı yaklaşımınız çok yanlış teesüf ediyor ve TÜRKÇE yazdığımı düşünerek tekrar ifade ediyorum. SİZ BENİM SÖYLEDİKLERİMİ YANLIŞ ANLIYORSUNUZ. Ben sadece usta tavsiyesi istedim BEN DEMEDİM Kİ ALIN İŞİ KENDİNİZ YAPIN.Bir düşünün eğer kendiniz yapın gibi birşey demek istesem USTA TAVSİYE EDERMİSİNİZ demem değilmi lütfen çelişkiye düşmeyin. Oradaki anlatımım ÖRNEKLEME yapmaktı ve yazımdada örnek olarak ta demiştim. Şimdi eğerki kişiselleştirmeyecekseniz şunu demek istiyorum amacım zaten ÜZÜM YEMEK BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL.
    Şimdi; büyük firmalar yani kurumsal firmalar kendilerini denetleyebilmek için"GİZLİ MÜŞTERİ" uygulaması ile hizmet alıyor yani firmasının elamanlarını ürününü müşteriye davranışları gibi şeyleri kontrol ediyor müşteri kılığındaki müfettişler denetleme yapmış oluyor. Bizde buradan bir nebzede olsun iyi olanı buradan belirterek birbirimizle paylaşsak iyi olmazmı? Çürük yumurtalar hem kendine çekidüzen verir hemde bizim gibi mağdur olan isyan edenlerin derdi çözülür diye düşünüyorum saygılarımla. Tekrar ediyorum lütfen ama lütfen tekrar yanlış anlamayınız....
    BİRDE ŞUNU ANLATIYIM YANLIŞ ANLAMAYIN DİYE
    "Benim hoşuma gitmeyen nokta bir ustanın bilgisine, tecrübesine ve en önemlisi el emeğine usta olmayanların yani "BİLGİ ve TECRÜBESİ OLMAYANLARIN" değer biçmesi. "
    BU SÖYLEMİNİZ İÇİN ANLATIYORUM;
    Aracımın ön takımından ses geliyordu ailem ile tatile gidecektik dolayısıyla hemen tamirciye gittim usta bana dediki amortisörlerin patlamış değişmek lazım iyi bak başka birşey olmasın dedim yok ne olacak 500 tl hallederiz dedi yaptırdım güvenle yola çıktım. Uludağa çıkıyordum ranpa yukarı birden sağ tarafım çöktü direksiyonu iki elimle olanca gücümle zor tuttum sağ tarafımdan kıvılcımlar çıkıyordu zor durdum. Araçtan indiğimde sağ tekerin içe doğru kırıldığını gördüm araç imkansız yerinden oynamaz dağın başında çoluk çocuk kaldıkmı öyle! Neyse çekici çağırdık tabi dağda oldu için az daha farklı tarife ile. Bursada oto sanayisine indik tamirci usta işte USTA ÖNEMLİ dediğim gibi işinin ehliydi. Dedim istanbulda böyle böyle yaptırdım usta: abi dedi Allah seni ve aileni bağışlamış öncelikle geçmiş olsun ama utanıyorum böyle insanlarla meslektaş olmaktan(bi güzelde kemsöz söyledi) gel dedi aracın altına indirdi sollastiği eliyle salladı tıkır tıkır oynuyordu karşıtarafta aynen öyle oynuyordu bir usta bunları göremezmi bitmiş burç rotlar falan dedi aksı tornaya yolladı yağ bastı, 4adet fren balatasını değiştirdi adını hatırlayamayacağım rotiller burçlar falan her şeyi bir güzel taktı toplam benden 600 tl aldı: Şimdi benden iki amortisör değişip 500 tl alıp canımı hadi beni boşver çocuklarımın hayatını tehlikeye atana ne diyelim? Belirtmek isterimki bunun değerlendirmesini ben değil kendi meslektaşı yaptı....
    İşte benim belirtmek istediğim buydu yoksa işini iyi yapanı taktir edip 3liralık işe 5lira verenlerdeniz bunu biliriz.
    Ben diyorumki İŞİNİ İYİ YAPAN DÜRÜST MÜSTERİSİNİ BAŞINDAN SAVMAYAN BİRİ İKİ GÖSTERMEYEN USTA ve TAMİR SERVİSLERİNİ ARIYORUM!

lKamikaze ve xeonman58 bunu beğendi.
  17. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    "Bugün orta çaplı bir özel servisin günlük gideri minimum 150-200 lira"

" 300tl dediler başka yerlere gittim 200 kadar buldum lakin bu fiyatlar çok abartı geldi eve döndüm biraz araştırma yaptım oto parçacısından *üstkapak contası *Sıvı conta *Yağ temizleyici sprey toplam 45 tl tuttu "

Bu iki cümleye bakarak minimum gideri 200 lira olsa 300 lira fiyat istemişler 45 TL ye tüm malzemeler alınmış. 300-45=255 TL

Yine forumda gereksiz bir inatlaşmanın içine düşülmüş yazılanların bile tamamının okunduğundan şüpheliyim dükkan gideri 200 lira olsun adam abimizden 255 lira kar yapmaya çalışmış.Kaldı ki Kadir abi dememiş ki ustaya gitmeyin bunlar yok yere para kazanıyor vs.Aksine adam yazmış iyi bir usta arıyorum diye.Ama yöneticilerimizin genel sıkıntısı konuya girip anladıkları ilk şey üzerinden yorum yapıyorlar ve sonra mümkün değil geri adım atmıyorlar.Biz bu forumda duymuyor muyuz ustaya gidip daha beter olan arabaları.Ekspertiz için bir ustaya gidildiğinde adamın görmediği 50 tane şey çıktığını.Demek ki bu ustaların hepsi tecrübe ve emek sahibi değil.Ben de bunları çok güzel eleştiririm laf söylerim istedikleri paraya da laf söylerim.Siz de yine konunun altına gelir arada BAZI YERLERİ BÜYÜK YAZARAK beni etkilemeye çalışırsınız ama hiçbir işe yaramaz.Haklı kardeşim adam. Burada sen 50 tane mesaj da atsan tüm mesajı büyük harfle de yazsan adam haklı böyle bir kar payı yok.Haa diyelim ki adam haksız ona da bir şey diyemezsin.Burası bilgi paylaşım alanı değil mi ? Senin için ustaya verdiğin 300 lira çok olmayabilir. Abime çok gelmiş sonra gitmiş kendi sorununu kendi çözmüş ve bunu forumla paylaşmış 10 numara da konu olmuş keşke fotoğraf da olsaymış.

Abim ellerine sağlık umarım bir daha buna benzer sorunlarla karşılaşmazsın.Kazasız belasız keyifli sürüşler.

lKamikaze, xeonman58 ve accera bunu beğendi.
  18. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,943
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Anladigin ilk sey ne?
    Biseyler yazicamda cok agir kacacak, ne haliniz varsa gorun.

19. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    debriyaj balatası için hangi ustaya giderseniz gidin 200 tl işçilik alır eğer alt travers inecekse 250 alır. benim aracın debriyaj balatası + alt merkez 300 tl malzeme parası + 250 işçilikle değiştirdim. aşağı yukarı bu fiyatlara gelir. en fazla 50-100 + - oynar

Yalnız bir bilgi düzelteyim parça parası ile işçilik maliyetinin bir ilgisi yok. genelde harcayacağı yada harcadığı süre ile ölçülür. bu mantıkla bakarsak arabaya geçtiğimiz hafta 600 tl verdim 4 lastik aldım. lastik takmasınada 600 tl mi vermem gerekiyordu ? bu denklem doğruya çıkmıyor :)

20. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yalnız şunuda söyliyim sadece çekiş düşüklüğü debriyajı göstermez. Debriyaj balatasının değişmesi gerektiğini gösteren diğer emaraler oluşmussa orasını bilmem. benim dizel era debriyaj balatası ölüykende roket gibiydi rampada gaza basınca ateş ediyordu :D

Bu Sayfayı Paylaş