Merhabalar. i20 style aracım var. Orjinalinde navigasyonlu daiichi teyp yoktu. Aracı alırken daiichi teyp taktırdım. Teypin üstünde USB girişi var, çalışıyor. Ama telefonumu şarj etmek için taktığım anda medya okumaya çalışıyor vs. geriyor beni. Çakmak girişinin yanında bulunan USB soketi ise çalışmıyor. Bayiye sordum daiichi teyp takılınca üstündeki USB soketi çalışıyor alttaki iptal oluyor dediler. Çakmak girişinin yanındaki USB soketinin ışıkları yanıyor ama voltaj vermiyor. Bu USB soketini aktif edemiyormuyuz. Araçta soket varken iptal durumda olması çok saçma değil mi? Varlık içinde yokluk mu çekelim yani?
çakmaklıktaki usbye arkadan ilave elektrik çekilebilir. dışarıda çok kolay bir işlem. ama serviste bunu yatırmak iyi olurdu. bu arada çakmaklıktaki usbnin teybin orjinalinde teyple bağlantısı var değil mi? müzik dinlenebiliyor yani. bu usbnin kullanma kılavuzunda şarj için kullanılabileceği yazıyor mu? eğer orjinalde şarj için kullanılmıyorsa(çoğu markanın usb girişi şarj için kullanılmaz) servisin dediği mantıklı.
Usb okuyan soketlerde 200 ma güç çıkışı olur en fazla 500 ma . iyi bir darj için ise 2 amper gerekli. Gücü telefonu doldurmaya yetmez zaten usb gibi görmese bile. Elektronik işinden anlıyorsanız kendiniz arka tarafta yaparsınız devre alıp takarak ama servis zaten o tür işlerle uğraşmaz. Birde aracın garantisi var ise hiç uğraşmayın garanti bozulur vs