arkadaşlar özellikle milenyum modelde ultrasonik buji takıp kullananya da deneyen varmı? aracıma taktırmak istiyorum bilgilerinize ihtiyacım var.
Ben 2001 model 1.5 GLS'de benzin kullanımında performans aldım. 1.3 MPI 'de pek bir etkisi olmadı. Sanırım bunun temel nedeni ateşleme açısının dohc olan 1.5'de daha randımanlı olması. Malum 1.3 MPI sohc motor ve buji noktası tepede değil, farklı.
alt devirlerde çekiş ve ivmelenme de vites geçişlerinde çabuk toparlanma dahissedilir bir fark oldu mu? peki yakıtta düşüş var mı?
Yakıtta bir miktar düşü oldu ama önemsenecek bir miktar değil. Performans olarak alt devirlerde biraz daha canlandı araç. Yanında kutu içi K&N filtre almanızıda tavsiye ederim, bu sayede ben ibreyi sıfırlama çubuğuna dayamıştım
kararsız kaldım şimdi!! gittigidiyor da ürün için çok olumlu yorum okudum. diyebilirim ki tek bir olumsuz yorum dahi göremedim ama her araçta aynı etkiyi göstermeyebiliyor demek ki serdar hocam bir de ne kadar zamandır bu bujiyi kullanıyorsunuz? aracım 2001 gl lpg li yağbakımı filtre değişimi falan da yapılacak arabam 102.000 de taktırırsam tahminine kadarlık bir performans artışı elde ederim fiyatı 4 buji 69.00 tl taktırmama değer mi? Araba özellikle sabahları çok zor çalışıyor 4-5 kontakta ancak çalışıyor. buna ne kadar etkisi olur bilmiyorum ama bu motor soğukken çalışma problemi neden kaynaklanıyordur? benzin pompası bozuk olabilir mi?
Her bujinin motora zararı vardır, yüksek voltajla ark atıyor sonuçta. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Bunun bujiyle değil emisyon ayarlarınızla yada sensör grubundaki bir sensörle alakası olabilir. Bu akşam aracınızın akü kutup başını çıkartın, sabah taktığınızda kolay marş alıyorsa LPG ayar ve kalibrasyonu ile ilgili sıkıntınız var demektir. Eğer yine aynı şekilde zor çalışırsa sensörlere bakılmalı. Pompadan sorun olsaydı soğuk - sıcak farketmez zor çalışırdı.
anlaşıldı bize motorcu yolu göründü yani. bi masrafsız arabaya binelim dedik biyerlere 20 30 tl sıkıştıgaliba neyse tşk ederim serdar bey verdiğiniz bilgiler için en kısa zaman da motorcudayım.
motorcuya gitmenize gerek yok, dediğim gibi bir akü testi yapın, sonra sonuçtan haberdar edin, duruma göre ben yardımcı olurum.
Serdar bey ilginiz, bildiklerinizi paylaşmanız ve yardımlarınız için bütün arkadaşlar adına size teşekkür etmeyi borç bilirim.
Rica ederim, yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Düzenleyen : MSC