2008_1.4_Era_lpg Araçla 120 yi geçtikten sonra gazı biraktigimda hız 120 ye düşene kadar bir uğultu tarzı ses geliyor. Hız 120 nin altına düşünce ses kesiliyor. Neden olabilir?
Hız 120 olunca devir 3500. 4. Vites 3500 devir üzerinde de aynı ses geliyor mu ona da bakardım. Ayrıca yüksek devirde lpg basıncı yetmediği için lpg sistemleri benzine dönebilir yada karışık şekilde (benzin + lpg) yakıt kullanabilir. Bu ayarda 3500 devir ve civarında aktif oluyor genellikle (3500-3750-4000) bundan dolayı ses geliyor olabilir. (pompa vesaire) Aynı araçtan bende de var bende uğultu yok normal değil yani o ses varsa. Birde 130 üzerine çıktıktan sonra vitesi boşa alıp ses gelmiyorsa şanzıman ihtimalini de elerdim.
Ahkam kesecek kadar bilgili değilim bu konularda ama önceki tecrübelerime dayanarak uğultu deyince direkt aklıma teker bilyası geliyor
Ustanın biri şarj dinamosundan bir ses geliyor dedi. Elektrikciye gittim bir cihazla dinledi ses var. Şarj dinamosu bilyalari değişmesi gerekiyor dedi. Acaba bahsettiğimiz ses bu ses olabilir mi?
yukarıda arkadaşların bahsettiği ihtimalleri denemelisiniz sonrasında yol alınabilir, bilya olsa her hızda yapar, şanzıman mı değil mi diferansiyel mi değil mi bu seçenekleri elemelisiniz
Şarj dinamosundaki ses bahsettiğimiz ses olmasa bile onun da yapılması önemli sanki değil mi? Usta 3_5 ay da gidebilir 2 sene de gidebilir dedi.