Yarım saat evvel aracımı bi aracın arkasına geçici oalrak bıraktım pastaneden pasta alıp dışarı çıkıyordum ki önümdeki opel geri geri gidip benim sağ farın kenarından tamponu tamponun bittiği yerden de sağ kenarı çizdi. biraz derin çizikler var. Ben şimdi bunu serviste boyatmam gerekecek ama karşı tarafın kaskosunu, kaskosu yoksa sigortasını kullanabilir miyim? Kendi kaskomu bozmak isteimiyorum.
karşı tarafın sigortası karşılaması için ne yapmamız gerekiyor? yani hiç başıma gelmedi böyle bişey de. nasıl bir süreç izlememiz gerekiyor?
Kişiyle görüş tutanak tut. O çok önemli çünkü tutanakta kazanın oluşunu resimle anlatıyorsun ve hatalı kişinin kim olduğu sigorta tarafından da belirlenip gerekli işlemler başlatılıyor
kaza durumlarınd kesinlikle "kaza tespit tutanağını" tutmamız lazım ve o tutanağı baştan savma değil tüm ayrıntılarıyla doldurmalıyız. tutanak üzerine kazanın oluş şeklini gösteren resimleri de zaman mekan ortam göstererek çizmeliyiz. tutanak tutulduktan sonra ehliyet, ruhsat ve sigorta fotokopilerini almalıyız. hatta gerekirse ileride uyuşmazlıkların önlenmesi için polis bile çağrılabişlir ve tutanak polise tutturulabilir. 2009 da bi kaza yaptım, tutanakları tuttuk, tüm evrakları aldık sonra adam yoluna ben de sigortacıya gittim. ertesi gün sigortacıda adamla buluştuk kazanın oluş şeklini inkar etti, imza benim değil dedi. keşke tutanak tutması için polis çağırsaydım.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=18521 Üyeliğiniz askıya alınmıştır, lütfen başka kullanıcı adları ile üye olmayın.