Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ufak bakım yöntemleri

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda ibrahimulgur tarafından 4 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Beyler selam
    Araçlara ufak tefek yaptığımız bakımlar var. Bunları paylaşalım istedim. Belki birşeyler kazanabiliriz. Mesela

1. <LI>Lastiklere arap sabunu sürünce parlak oluyormuş. Ben pek tutmuyorum gerçi. Başka bir metod?</LI>
      <LI>Kol menteşelerini sıvı makine yağı ile mi yağlasak gres ile mi ?</LI>
      <LI>Anahtarın girdiği yerleri yağlasak mı ? nasıl yağlasak ?</LI>
      <LI>Arabayı yer silme sıvısının sulandırılmışı ile yıkasak ne olur?</LI>
      <LI>Cam yıkama bidonuna bulaşıkdetarjanı katalım mı? Ben katıyorum. Antifiriz gibi bir görev yapar mı bilemiyorum bilen varsa ...</LI>
      <LI>Camların iç kısımlarını bulaşık deterjanı sürersek buğu yapmıyor.</LI>
      <LI>Konsolu ne ile silelim? Dışarıda satılanlar hariç sıvılar var mıdır?</LI>
      <LI>Başka akla gelen ?</LI>

2. gone

gone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ERKUT ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    lastikleri arap sabunuyla sildimmi süper oluyor lastikleri kolaylada silebilirsin süper oluyo

3. sîneçâk

sîneçâk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabanın içini, plastiklerini ıslak mendille sil.

4. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    İçine sakın silikon sıkmayın..Bi zaman sonra sıkılan yer çatlama yapıyor..

5. zesin1

zesin1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba, kapı menteşelerini yağlama konusunda benim fikrim gres yağının yerini hiç bir şey tutmuyor, 2 ayrı marka sprey yağ kullandım inanırmısınız kapılar daha fazla gıcırdamaya başladı.

6. Misafir

Misafir Guest

teker parlatma bira veya arap sabunu +1905

7. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şimdi aklıma geldi benim arabada makyaj var https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifŞöyleki bazı noktalardaki taş değmiş yerleri küf yapmasın diye oje ile kapatmaya çalışıyorum. 1 YTL ye menekşe mavisini tam olarak tutabilen bir oje var. Yakından belli oluyor tabi de önemli olan küf yapmasın.

8. blackhorse

blackhorse Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya arkadaşlar era'nın ablemsiz ön panjurunu nrden temin edebilirim bilen var mı

9. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Cam sileceği suyuna bulaşık sabunu koymak işe yaramaz çünkü o da donuyor.Bizim evde camın önünde pril sıvı bulaşık sabunu var dondu ordan biliyorum.

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1-lastiklere sabun sürmek siyah olmasını saglar ama parlatmaz..bunun için özel ürünler var ben onlardan kullanıyorum..
    2-kol menteselerini gress türü yaglarla yaglamada fayda var bunların değişik türleri var sarı beyaz renkte olanlar..
    3-anahtarın girdiği yeri yaglamaya gerek duymuyorum çünkü kullanmıyorum..ama anahtara yağ sürülüp girdiği yeri iyice yaglayabilirsiniz...daha sonra anahtarı silmeyi unutmayın..
    4-aracı yıkamak için özel şampuanları kullanmakta fayda var..çünkü onların içinde yag çözücü cila benzeri maddeler oluyor..
    5-cam yıkama yerine bulasık detarjanı yerine camsil diye tabir edilen sıvıdan eklemekte fayda var..ama bunun yerine antifirizli şampuanlı su eklemekte fayda var..direk antifiriz eklemeyin boyayı bozar..
    6-camların iç kısmını sıvı sabunla silerseniz bugu yapmaz..bugu çözücülerin içindede zaten sabun vardır..bildiğiniz gibi köpürürler zaten..
    7-konsolu değişik temizlik ürünleri kullanabilirsiniz ama kaliteli olmasına dikkat ediniz.
    8-polen filtrenize parfüm sıkıkabilir veya üzerine kokulu ıslak mendillerden koyup aracınızın kokulandırmasına faydalı olabilirsiniz.

11. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sakın ıslak mendille silme bence.geçen ben konsolu temizlemek için ıslak mendil aldım ve kullandım.keşke kullanmasaydım.buharlaşarak ön cama yapışıyor.ondan sonra çok çabuk cam buğulanıyor ve klima filan buğuyu açmıyor.yağ gibi ön cama yapışmış.ön camı iki defa camsille sildim iki kerede bulaşık deterjanıyla sildim ancak temizlendi.bir daha torpidoyu ıslak mendille silmekmi tövbeler olsun.aman silmeyin.

12. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tekerlekleri parlatmak için kola çok iyi geliyor.galericiler kola kullanıyorlar.lastiği siyahlatıyor.

13. fugue

fugue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle ardından temiz, kuru bi bezle silmek lazım ıslak mendilin ...

14. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    lastikleri şekerli su ile silin. yeni gibi siyah oluyor.yalnız.sildiğiniz bezi biraz sıkın.su akma yapmasın.cam suyuna 1 lt kadar camsil ilave edin.temizlikte ve gıcırdama da yardımcı oluyor.yine konsola camsil sıkıp kuru bezle silebilirsiniz.

15. fugue

fugue Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    nasıl sürüyolar bre kolayı ???

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arabanın dış aksamının toz tutmamasını istiyenler için Pronto toz savar önerebilirim. :)

Marketlerde satılan ucuz saç şampuanları ile aracımı yıkadığımda toz tutmuyor.

Silecek suyuna jel yada katı maddeler eklenmesi ileride su gidiş tertibatı tıkayabilir. Bunun yerine bildiğimiz camsil eklenebilir.

17. musampa

musampa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben açık oto pazarında gördüm.kolayı bezle sürüyorlar.çok güzel temizliyor.kolanın markası önemli değil.ucuz birşeyde olur : ))))

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kola şekerli olduğu için parlıyor. Aynı sistemi camsile yeteri kadar şeker karıştırıp, güzel bir parlatıcı elde edersiniz.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

19. ali78

ali78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kola lastikte minik çatlaklar oluşturuyormuş arkadaşlar dikkat edin taksiciler hep deterjanlı köpüklü sünger kullanırlar bide sprey şeklinde wd40 marka yağlar var servislerde kullanıyorlar

20. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lastiğe birkere sürdüm arab sabunu çok güzel parlattı ama bir yağmur yağdı lastik çamurdan çıkmışa döndü bu yüzden bir daha hiç bir sey sürmem yıkarım orj. hali ile kalır

Bu Sayfayı Paylaş