Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ücretli otoparka son!

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda cemkaan tarafından 9 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. cemkaan

cemkaan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    325
    Ad Soyad:
    Kaan Akkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Sokak ve caddelerin ücretli otopark olarak kullanılması artık yada dışı. Mahkeme Burdur Belediyesi'nin yolları otopark işletmelerine tahsis etmesi hakkında yurttaşlardan yana karar verdi “Yolların amacı dışında kullanımı şehircilik ilkelerine aykırıdır” dedi. Karar 81 ilin belediyesi için de emsal niteliğinde.
    Arabası olan herkesi sevindirecek haber Isparta Bölge İdare Mahkemesinden geldi. Araçları cadde ve sokaklarda park etmek için bundan sonra para ödenmeyecek. Yanlış duymadınız Mahkeme Burdur Belediye'sini ücretli otopark uygulamasına son verdi.
    Türkiye'nin bir çok ilinde karşılaşılan ücretli otoparka karşı mücadelesi 5 yıl önce Burdur'da başladı. İlk olarak Hasta Ve Tüketicileri Koruma Derneği belediyenin uygumasını yargıya taşıdı. İtirazların ardından temyize gidilen süreçte Danıştay kararını dernek lehine verdi.

Önceki gün de Isparta Bölge İdare Mahkemesi son noktayı koydu. Danıştay'ın kararına uyarak Yolların ücretli otopark olarak kullanılmasını kanuna aykırı buldu.

Karar'da "otoparklar yolların asıl amacını engellemekte, trafik güvenliği açısından sorunlar meydana getirmektedir” denildi. Şehircilik ilkelerine aykırılık tespit edildi.

Peki ya diğer iller? Karar her belediyeler açısından da bağlayıcılık taşıyor. Uzmanlara göre dava açılması durumunda benzer otopark uygulamalarının kaldırılması gündeme gelecek.

ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/ucretli-otoparka-son-h52431.html

Cilo bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Emsal niteligindeyse sorun yok, vatandasi yolmaya devam.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cilo bunu beğendi.
  3. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Geçen günde Belediyeler 15.000 tl karşılığında otopark satacaktı tapusuyla :D

4. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Bizim burdada yeni başladı caddeler bos ara sokaklar araba doldu hc iyi olmadi

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bizim burada yollarda ve yol kenarında inanılmaz çok sayıda otomobil var, öyle olunca otopark anlayışı da farklı haliyle, birkaç temsili resimle durumu izah etmeye çalışayım ben;

Genellikle herkesin aynı yere bir anda hücum ettiği günlerde arabanızla hadi bizde gidelim bir yere dediğiniz zaman vardığınızda park yeri aramak için kafayı kaldırıp karşılaştığınız manzara şu aşağıdaki resimdeki gibidir;

Yada;

O zaman ''bir kenara sıkışıverelim bizde ne olacakki herkes çekiyor buraya arabayı birşey olmaz uyanığım ben bulurum kendime park yeri'' dediğinizde şu alttaki resimlerdekilerden olabilir hemen olmasada zamanla bir gün oluverir, 80000 lira para verip sıfır araç aldınız diyelim pırıl pırıl, yeni arabanızla bu riske girermisiniz?

Hatta bu bile olabilir

Çünki yolda bu alttaki resimdeki gibi bir saniyede en ilginç şekilde park edebilen böyle sürücüler var, genellikle sizinde tatil gününüz olan ve alışverişe yada hava almaya çıktığınız haftasonu yada tatil günlerinde onlarda sıklıkla yola çıkma cesareti bulurlar ve arabanız yalnız başına iken korumasızdır, içinde sizin gibi onu koruyacak ileri geri kaçıracak bir savaşçı şövalyesi yok dört bir yanı açık halde, geri döndüğünüzde arabayı kötü halde bulmanız günümüz ehliyet ve sürücü sağlığı şartlarında artık güçlü ihtimaldir. Adam hap atmıştır uyuşturucu almıştır, direksiyon başında mesaj atıyordur.

Eğer İstanbula gidipte plakanız 34 değilse ve örneğin 41-46-45-54 ile başlıyorsa şu resimdeki olay başınıza gelir, yada başka şehirde başka bir şekilde. Çekerler işte sonuçta. Uğraştırır

Bu anlatmak istediğim olayların kazalı olanları açık ücretli otoparkların hepsinde yine olabilir en azından başında kahya veya otoparkçı varsa öndeki arkadaki çıkarken tampon sürtmesini belki önler çünki muavinlik ve park yardımı yapıyor bazısı, belediye eğerki ücretli otoparkını kaldırırsa bilin ki orayı park yasak tabelalarıyla donatacaktır ve araçları çekerek çekip götürdüğü yediemin otoparkından aldığı ücretle normalde aldığı 3 lira 5 lira otopark parasının 10 mislini alacaktır çekilen aracın sahibinden ve arkasına birde hatalı park cezası gelir:) bu kadar kötü bu kadar can sıkıcı

Biz bunları görmek istiyoruz şu alttaki resimdeki gibi şeyleri ;

Birçok kişi yola çıkınca unutuyor sonra başına geldiği zaman herkesin iyi niyetli bir araç parketme hoşgörüsüne sahip olmadığını ve kendisi kadar iyi araba park edemediğini anlıyor keşke o zamanda herşey için çok geç olmasa, bu kadar araba bolluğu olan memlekette park yeri sıkıntısı büyük şehirlerde kanayan yaradır hatta kangren olmuş organdır, bu kadar sıkıntıya birde bazı sürücülerin park etme konusunda trip sahibi olmaları bazen sanki oraya ait bir yaban hayvanı gibi hep aynı yere park etmek yada bölgede hakimiyet kurmak başka araç sokmamak diğer araçları çizmek sileceğin birisini kaldırmak gibi aktiviteleri eklenir, bazısı gider garaj kapısı önüne çeker, tam park edilmez levhası önüne çeker yaya geçidine çeker. Sokağa çıksam yüzlerce hatalı park fotoğraflarım birgün hobi amaçlı yapacağım bunu paylaşınca görecek herkes ama plakaları gizlerim, çünki cezaya değil bu konuda iyi progresif takipli bir eğitime ihtiyaç var

Valla benim kaçıp kurtulduğum hiç olmazsa anca otopark yıkılıp çökerse birşey olur diyebileceğim yerler malesef ücretli kapalı otoparklar yada yol kenarından otopark içine araç uçması zor olan açık otoparklar ilk tercihimdir onun dışında yol kenarında park etmeyi hiç sevmiyorum dursamda oradaki en kuytu alan boşsa oraya koyup çok kısa dururum, bugün hastaneye gittim otopark parası Gebzespor a gidiyor verdim valla 1.5 lira çıktım mafya değil sonuçta:)

Burada mesele park ücreti falan değil işte... mesele şu ki; o kadar arabayı biryerlere sokmanın oradaki bölge yönetimince yada insanı tarafından mecburi olarak yapılması, park etmek isteyen sürücülerin o insanları buna zorlaması. Bu yazdıklarım anadolu iç kesimlerinde ufak az nüfuslu illlerde oturan kişilerce o kadar abes karşılanacak ki onları iyi anlıyorum çünki bunlar sadece kalabalık şehirlerin sıkıntıları İstanbul Ankara İzmir ve Bursa gibi. Gidin Elazığ a yada Samsun a istediğiniz yere çekin arabayı birşey olma ihtimali oldukça zayıf buradakinden epey zayıf:)

Yurt dışında da bu olay aynen bu ülkemizdeki gibi vahimdir. Bende otopark ücreti ve otopark güvenliği gibi konularda herkes kadar rahatsızım, o yüzden yazdıklarım paylaştıklarım yanlış anlaşılmasın, park yeri bulamam diye yola çıkmadığım gideceğim yerden birkaç kilometre öteye araba bıraktığım yada özel otoparklara bir dünya para bayıldığım çok olmuştur, bende ücretsiz otoparkların bizden alınan vergilerle bollukla ve belli bir düzenle sağlanmasını ve halka ücretsiz sunulmasını istiyorum elbette hiçbir alternatifin gerek sürücüler gerek bölgesel trafik denetimcilerince kötü niyetle kullanılmaması şartıyla. Ama herkesten çok çok farklı fikirler çıkınca bu iş yürümüyor yok efendim şuraya çeksinler buraya çekmesinler kuralı, yok işte park et devam et, yok park cebi, yok ispark, yok işte aslında park yasak ama 5 dakika sonra geri geleceksen buraya park edebilirsin yoksa çekeriz... bir standart olacak ki düzen yürüsün.

SuperNova ve Halil Altunay bunu beğendi.
  6. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    valla ben sabah işe giderken evin önüne 2 tane taş koyuyorum kimse arabasını koyamıyor bazı tanıdıklar ben yokken taşı alıp koyuyor işi bitince yerine koyuyorlar :D

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    benim evin önünde komşu aynı yöntemi uyguluyor geçen bir tane altı alçak ufak araba geldi taşları görmedi direk girdi marşpiye paçalık koparttı dağıttı içinden iki tane genç indi, vah vah deyip geçtiler gittiler, iyi ki bu gençler ne kadar saf ve temizlermiş iyi niyetlilermiş dedim kendi kendime, yoksa o taşlara çarpıp bu taşları kim koydu buraya diyen bir mesleği avukat olan sürücü bir şahış arabadan inse sonra taşları dizene dava açıp arabanın masrafını ödetse durum vahim.

İlkay sen yol kenarına diğer araçlara zarar vermeyecek şeyler koy bende bi eski ufak lastik vardı 155x70xR13 onu koyuyordum. Herkes o kadar iyi sürmüyor diyorum işte:)

gogo17 bunu beğendi.
  8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Paralı köpekler göz göre göre haraç kesiyolar

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

9. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Hocam benim kaldırım yüksek olduğu için taşlarıda dik koyuyorum görünmemesi imkansız ama dediğiniz doğru insanlara başka çareler bırkamayınca sonuç böyle :D birde geçen tvde izlemeiştim adam tabure koymuş :D

10. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    İnsan oglunun girebildigi her yerde tehlike arz eder.İster paralı ister havalı olsun.Müstakil bi garajınız yoksa aracınız kesinlikle tehlikede.

11. Evren81

Evren81 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Evren
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Paralı otopark kalkarsa o park yerlerine park edenlere trafik cezaları gelir. Düzcede bu şekilde en azından. Önceki belediye yolları parkyeri olmaktan çıkarmıştı ama bu sefer de park cezası kesiyordu trafikçiler mobeseden. Yani yine olan her türlü vatandaşa.

12. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    düzcede zaten yollar dar akşam üzeri sağ şeride ikinci sıra park yapıyorlar. yeminle bıktım düzcenin şu saçma sapan işlerinden bitmek bilmeyen yol ve park sorunlarından. hiç bir işi düzgün olmıyan böyle bir memleket olamaz ya. bi köprüler yaptılar adamlar müzelik. resmen. hoş onlarıda yarım bıraktılar bitmedi hala..

13. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Mersinde belediye kaldirdi otopark sistemini ama sebeb otopark ihalesini alann sirketin belediyeye odemesi gereken 1,5 milyondan fazla bir parayı ödememesi şimdi ucretsiz. Ve brnim bir sikayetim yok

fatihsevim bunu beğendi.
  14. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    En ayar olduğum uygulama bu madem bu yolların kenarlarına arabayı bıraktığımız için para alıyorsun bunu benim görevim olarak belledin, sende görevini tam yap yollarda çukur bırakma yada senin yollarındaki çukurlar yüzünden balon yapan lastiğimin, bozulan alt takımımın parasını ver

15. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    malatya da bu uygulama benim bildiğim kadarıyla 2010 dan beri var ve bunlara değnekçi diyorum başka bir şey değil.

Bu Sayfayı Paylaş