Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ucuz Yakıt ( Mazot - Benzin - Lpg )

'Sohbet' forumunda balci35 tarafından 20 Kasım 2013 tarihinde açılan konu

1. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Arkadaşlar Merhabalar,

LPG kısmına öncelikle mazot ile alakalı ( aslında tüm yakıtlar ile ) konu açtığım için umarım yanlış yapmıyorumdur. İzmirde ikamet ediyorum ve karabağlar çıkışına doğru TERMO isimli bir akaryakıt istasyonu açıldı 1-2 ay önce. Adamlar bayağı ucuz yakıt satıyorlar örneğin şuan Bp, Shell,Opet gibi bilinen yerlerde mazot 4,45 civarında ancak burada mazot 3,79 TL :S İlk açıldığında bir iki defa aldım psikolojikmidir yoksa gercekten doğrumu bilmiyorum ama sanki aracın çekişi azaldı gibi geldi bana. Birde enjektörlerinden biri arızalanırsa ( aracım getz ) sanırım 1000-1500 TL gibi bir fiyatı varmış neredeyse 1 sene oradan alıp ettiğin kar cebinden çıkar, hele ki birden fazlası arıza yaparsa yandın gibi şeyler duyduğumdan korkup bir daha almadım. Ancak şuan çevrede söylenen işte tümü tüpraştan yakıtı alıyor, ucuz olduğundan gerçekten yoğun satış var her zaman taze yakıt, depolarda gps cihazlaı var vs.. vs.. ben Türkiye 'de hemen hiçbir şeyin adam akıllı denetlenmediğini düşündüğümden bu işlerden de korkuyorum , arabamın başına bir iş gelirmi diye. Ancak bir kaç tanıdığım sürekli burada mazot alıp hiç sorun yaşamadıklarını da söylüyorlar. Böyle olunca da kendimi enayi gibi hissediyorum. Uzun lafın kısası bu konuda uzman yada bilgili arkadaşlar aydınlatma yapabilir mi ? ( Sonuçta Benzin - Lpg de ucuz ve vereceğiniz bilgilier o yakıtları kullanan arkadaş içinde sanırım geçerli olacaktır. ) Bende buradan alayım mı ? almamaya devam edeyim mi ? Şimdiden bilgilendirecek üstadlara teşekkürler...

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bozuk yakit rafinede değil istasyonlarda oluşmaktadır. Bir ara full adlı istasyonlar vardı çoğu araba bu gibi istasyonlardan sebep arızalar yaşadı. Mazotlu araba sakaya gelmez bence.

GT-I9300 cihazımdan gönderildi

3. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Üstad benimde korkum o, önceden lpg li unom vardı hem tamiri ucuz hem eski araba ve lpg olduğundan dikkat etmez ucuz olan yerden yakıtı alırdım. Ancak dizel olunca ve enjektör olaylarını duyunca korktum 1-2 defa dan sonra almadım. Ancak yukarıda belirttiğim hususlar cercevesinde acaba durduk yere fazla para mı veriyoruz diye de düşünmeden edemiyorum. Konu hakkında bilgim olmadığımdan fikir almak için konuyu açtım , saolasın yorumun için..

4. cafer2462

cafer2462 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Cafer Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim burda da açıldı yeni açılmasından dolayı benzin %10 daha ucuzdu birkaç kez aldım hiç bi sorun yaşamadım bence orda da yeni açıldığından dolayı ucuz olabilir ama senin kafanda soru işareti varsa ordan alma derim

5. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    60 kuruş kar edeceğim diye 5000 lira zarara girmeyin bence.
    litrede 60 kuruş.Depoda 30 lira yapar.yılda 10 depo yaksanız 300 lira yapar.Ateşleme sistemi bir arızalansa çıkacak masraf kaç katı olur.
    Hiç kimse hayrına 60 kuruş aşağı satmaz.Hani 10-15 kuruş olsa anlarım da 50 kuruş biraz düşündürür açıkcası.Araç benzinli yada lpgli olsa telafisi kolay olur da dizel araç tabiri caizse adamı canından bezdirir...

6. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    + Güncel

7. accent1.5

accent1.5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    yorum yazan arkadaşa katılıyorum zira aracınızın performansını düşürmeyen motora sağlıklı olan yakıt kullanmaya ayrıca köklü firma olmasına dikkat edin.işin ekonomik boyutunda sizin ihtiyacınızı karşılamayan bir ürüne neden boş yere para vereceksiniz ve neden paranızı çöpe atacaksınız değil mi.

8. green_croco

green_croco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hüseyin BİÇER
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Arkadaslar ben size mazot konusunda yardimci olayim. Mazot kalitesiz ise direk enjektorlere etkisi var. Ben bosch ta enjektor uzun omur testlerini yapiyorum. Kullandigimiz mazot kaliteli olmak zorunda. Mazotlari 3 ginde bir analiz ediyoruz. Disarida yakit yuzunden iade edilen enjektorlere de biz bakiyoruz. Yani senedd 300 icin bu risk degmez. Cunku mazotu 10 kere alirsin sorun cikmaz 11 incide bi sorun cikarir butun kar yaptigim dedigin maxot seni uzer. Fazla detaylı aciklama yapamiyorum. Ama kesinlikle onermem. Benzin yada lpg de de yeni araclarda kesinlikle onermem cunku artik benzinli arabalarda enjektorlu oluyor. Cunku tork u yukseltmek istiiyorlar :)

tbk_1980 ve balci35 bunu beğendi.
  9. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Çok teşekkür ederim arkadaşım, demek mantığım doğru ucuz mazot tehlikeli ve alınmamalı. Ancak gene de merak etmedim değil , Fazla detaylı açıklama yapamıyorum derken neyi kastediyorsun ? :) varsa verebileceğin başka bilgiler bence lütfen bizimle paylaş, teşekkürler..

10. ozanunlu

ozanunlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Ozan üNLü
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    daha öncede belirtmiştim bilmeyen arkadaşlar olabilir 5 tane petrol istasyonun muhasebesinde çalışmaktayım. öncelikle şunu belirteyim ki birçok marka ürünlerini aynı yerlerden temin etmekte. yani şöyle açıklayayım size, bizde hem shell hem de moil istasyonları var. shell de bildiğiniz üzere iki çeşit motorin bulunmakta. bunun gibi iki çeşit motorini olan birkaç marka daha var. moil de ise tek çeşit motorin bulunmakta. tankerlerimiz antalyadaki dolum tesisinden yakıt alırken moil için alımlarda dolum yaptığımız yer shellin dolum tesisi. evet bu gerçek arkadaşlar. shellin fuel save olarak bilinen yakıtı moil istasyonun da satılmakta olan motorin ile aynı. diğer shell vpower nitro+ yakıtında ise katkı farkı vardır.
    en basit hali ile olay şudur : nakliye tankeri (gemi) dolum tesisine boşaltma yapmak için gelir ve üzerinde motorin ve benzin vardır. firmalar kendilerine ait olan ayrıştırıcı katkıları kendi depolarına aldıkları yakıtların içine karıştırırlar. bundan anlayacağınız üzere ürün standart sadece katkı farkı bulunmaktadır. bu katkılarda bariz fark yapıcı şekilde fazla değillerdir. mesela 100 lt yakıt içinde 0,1 gibi belkide daha az katkılar vardır.
    ucuz satabilenlere gelince bunlarında iki çeşidi var arkadaşlar. bizim moil ile yapmış olduğumuz anlaşmaya göre iskontomuz bulunmakta bizde bunu müşterilerimize yansıtmaktayız. motorinde ve lpg de %5 iskonto herkes için geçerlidir. bu normal şekilde olanıdır. bir de bazı arkadaşların dediği gibi sıkıntılara sebep olan karıştırılmış yani bozulmuş kurcuklanmış motorinler vardır. Allah böylelerinden hepinizi korusun.
    Sonuç olarak şunu diyebilirimki istasyonlar belirli ve belirsiz olmak üzere fiilen ve günlük olmak üzere sürekli bir şekilde denetlenmektedir. buna rağmen bu tip sıkıntı veren durumların önüne geçmek çok kolay olmuyor. yapabileceğiniz en mantıklı şey bildiğiniz yerlerden yakıt almaktır. bu demek değildirki sadece shell, opet, bp, total gibi büyük markalardan alın. bunların yanında moil, aytemiz, turkuaz gibi yerli markalarda gayet iyi yakıtlara sahiptirler. bu sadece motorin işinde değil lpg e içinde farklı gaz satışı durumu vardır ona da dikkat etmenizde fayda var.
    sizlerin yapabileceği birşey daha var aslında. epdk yani enerji piyasası denetleme kurumu istasyonlardaki ürünleri denetleyen, gerekli önlemleri alan ve gerektiğinde cezayı kesen kurumdur. bir istasyon ile ilgili şüpheleriniz var ise yada oluşursa bu kuruma ulaşarak şikayette bulunabilirsiniz. bu konu uzadıkça uzar ve ben yazdıkça yazarım daha fazla uzatmıyım artık :) daha farklı yada aklınıza takılan sorularınız olur ise cevaplarım.

11. balci35

balci35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    özgür balcı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR

İlk zamanalr izmirde aytemizden 5-7 defa yakıt aldım ancak oturduğum semtle mesafesi olduğundan yolum düştüğünde alıyordum. Ancak sanki araba çekişi azalıyor gibi geliyordu yada psikolojik olarak insan öyle düşünüyor. Siz aytemiz inde sıkıntı olmayacağından bahsetmişsiniz, peki termo hakkında bilginiz var mıdır ? Sık sık seyehat ettiğim için genelde sehirlerarası yollarda görürdüm termo yu, izmir de 2. istasyonunu actılar sehir içi. Genelde şehir içinde satış yapanlarda sorun olmaz diye bir düşünce var. Yani açmak gerekirse sehirlerarası yollardaki az bilinen markalarda yakıt beklemiş olabilir, depo dibi denk gelip pislik kaçabilir vs.. ancak şehir içinde olduğu ve de bu tarz yerlerde fiyatta uygun olduğu için sirkülasyon fazla olup taze yakıt olma ve pislik olma ihtimali daha düşüktür , bişey olmaz mantığı var. Benimde kafamı kurcalayan tam bu kısım :) acaba aytemiz - termo gibi fiyatı daha uygun yerden ( ki siz moil ile shell in mazotunun aynı olduğunu söylemişsiniz ( katkılı hariç, normal mazot ) ) alsak mı ? yoksa enjektörü elimize alırız da ahh ben naaptım mı deriz :)

12. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben tpao dan alıyorum turkiye petrolleri 4, 66 falan oluyor kartla, memnunum , sorun yaşamadım istasyon yeni falan bence iyi hemde yerli mali bi sebzeden olsa.

13. ozanunlu

ozanunlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Ozan üNLü
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aytemiz yerli bir firmadır ve tecrübelidir. termo petrol ofisinin alt firması olarak piyasaya girdi söylentilerini çok duyduk fakat netini öğrenemedik. ancak yerli bir firma olduğu kesindir.
    şehir içi ve şehir dışı istasyon olması kafanızda çok soru işareti yaratmasın. şehir içindeki istasyonlar daha fazla döngü yapıyor diye düşünüyorsunuz haklı olarak peki o istasyonun kaç tane motorin tankı var ve kapasiteleri ne kadar ? + günlük satış yaptığı litre ne kadar acaba? bunu şöyle örnekliyim: bizim belek bölgesindeki istasyonumuzda motorin tankı iki adet ve 20.000 lt kapasiteli. günlük satışı 8000 lt civarında. bunun yanında ıspartadaki petrolümüzde 3 adet motorin tankı var ve toplam kapasite 75.000 lt. günlük satışı ise 16.000 lt. sizce hangisinde döngü daha fazla?
    böyle söyleyince herkesin kafasını biraz daha karıştırmış olabilirim belki. ben günümün neredeyse tamamını shell de geçirdiğim halde yakıtımı diğer istasyondan yani moil den alıyorum. bunun yanında şirketimize ait mercedes c220 araba ve GL serisi jeep ede yine aynı şekilde moilden yakıt koyuyoruz.
    zorunlu olarak şehir dışından yakıt almamız gerektiğinde ise ya moil bayilerini yada shell in fuelsave dizel yakıtını seçiyoruz.
    bilinmedik bir markadan alınan yakıtlarda psikolojik olarak da bir sıkıntı yaşabilirsiniz. kafanızda acaba birşey olacakmı korkusu bile aracınıza birşey olmasa bile sizi rahatsız etmeye yeter.
    peki ne yapmak lazım. mümkün olduğunca aynı yerden yakıt almak gerek. bunun içinde yakıt aldığınız yeri birkaç kez denemeniz ve size uyan bir istasyon bulmanız en mantıklısı ve sağlıklısı olacaktır.

Bu Sayfayı Paylaş