Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ucuz taşeron işçi çalıştırma dönemi bitiyor!

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda Erhan D. tarafından 16 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Hastane, belediye ve üniversite gibi kurumlarda çalışan 1 milyon taşeron işinin haklarını genişleten düzenleme için düğmeye basıldı. Hazırlanan taslağa göre; taşeron işçi çalıştırıldığı kurumdaki diğer işçilerle aynı haklara sahip olacak...
    Artık devlet ucuza hemşire, hastabakıcı , röntgenci çalıştıramayacak...
    Daha az maliyetliydi
    Hastaneler başta olmak üzere belediyeler, üniversiteler, karayolları gibi kamu kurumlarındaçalışan taşeron işçilerin sayısı 1 milyonu aştı.
    Maliyeti düşürmek amacıyla tercih edilen taşeron işçiler, çalıştıkları devlet hastanelerinde, belediyelerde, karayollarında, üniversitelerde iş güvencesinden yoksun hizmet veriyor. Uzun mesai saatleri olan bu gruptaki işçiler düşük ücretle çahştırüdıkları gibi maaşları da artmıyor.
    Dava kamuyu zora soktu
    Bu yüzden yıllarca çalışıp kapmm önüne konulan taşeron işçiler son günlerde kamu aleyhine binlerce dava açmıştı. Dava sonucu ya işe iade kararı çıkıyor ya da o işyerinin kadrolu işçisi işten atılmış gibi kıdem tazminatı ve izin hakları hesaplanarak ödenmesi yönünde karar çıkıyordu. İşte bu durum kamuda büyük sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Kamu yöneticileri işçiyi ya kadroya alıyor ya da tüm alacaklarını ödemek zorunda kalıyordu.
    Yasa taslağı hazırlandı
    Kamu, taşeron işçiler tarafından açılan davalarla büyük sıkıntı yaşaymca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu sorunu aşmak için bir yasa taslağı hazırladı. İşçi ve işveren sendikaları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) dün Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in çağrısı üzerine Ankara'da bir araya geldi. Toplantıda taşeron işçilik sorununun çözümü için bakanlığın hazırladığı taslak tarafların eörüsüne acildi.
    Hastane, belediye, üniversite gibi kurumlarda çalışan 1 milyon taşeron işçinin haklarını genişleten düzenleme için düğmeye basıldı. Hazırlanan taslağa göre; taşeron işçi çalıştırıldığı kurumdaki diğer işçilerle aynı haklara sahip olacak. Artık devlet, ucuza hemşire, hastabakıcı, röntgenci çalıştıramayacak
    Maaşlar eşitlenecek
    Yapılacak düzenleme özel ve kamu taşeronlarını ilgilendireceği için artık devlet, ucuza hemşire, hasta bakıcı, röntgenci çalıştıramayacak. 0 hastanede çalışan üç yıllık hemşire, hasta bakıcı, röntgenci ne maaş alıyorsa taşeron işçiye de aynısı verilecek. Çalışma süresi, izin, mesai hakları ile kıdem tazminatı aynı şekilde İşletilecek. Taşeron tüm işçilerin kıdem tazminatlarını devlet üstlenecek.
    İşveren hepsinden sorumlu
    Yasa taslağında tüm firmaları yakından ilgilendiren düzenlemeler var. Yapılacak düzenlemeyle taşeron işçi çalıştırma talebinin azalacağını öngören yetkililer, "Şu anda hem kamuda hem de özel sektörde işçinin istismar edildiği bir düzen söz konusu" dedi.
    Hazırlanan taslakla buna son verileceğini belirten yetkililer, "Patrona, 'Sen taşeron işçiyi istismar edemezsin' diyeceğiz. 'Taşeronun ücretinden, mesaisinden, izninden ve iş güvenliği önlemini almaktan birinci derecede sorumlusun' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
    Yargıtay, taşeron işçiler tarafından peş peşe açılan binlerce davaya ilişkin kararlarında kamu kuruluşlarını suçlamıştı,

Haber7.com

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Tabi canım..

Dişe dokunan yerler kontrol altında olacak.
    657 ve kamu grubunda taşeron firmalar kontrol altına alınacak, görüntü bu.

Ya diğerleri , merdiven altı olanlar hala ezilemeye mahkum.
    Ayrıca üretim kalitesinin düşmesi de cabası.

Sanırım, herşeyin olduğu gibi onunda sırası gelecek.

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    inşaallah her şeyin hayırlısı olur...

4. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

:RpS_thumbsup::RpS_thumbsup::RpS_thumbsup:

5. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Sizin galiba taşeron işçi tanıdığınız yok.

Ben 7 yıldır aynı yerde çalışıyorum.

Benimle aynı işi yapan daha doğrusu yapmaya; benim yaptığım işin 10 da 1'ini yapmayan mesai arkadaşım benim 3 katım maaş alıyor.Yılda 4 defa ikramiyesi var.Yılda 30 gün izni var.Emeklilik hakkı var.Kıdem tazminatı var...Var da var.

Hükümet bu dengezisliği düzeltmek için bir adım atmış.Siz kalkmış dişe dokunan yerler kontrol altına alınacak 657 ve kamu grubundaki firmalar kontrol altına alınacak diyorsunuz.

Zaten 657 sayılı memurlar kanunda değişecek.Yani iş yapmayana kapıyı gösterecekler.

Eşit işe eşit ücret politikası bu olsa gerek

6. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ;) ;)

7. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Düzen - Hak ve Adelet İçin Kim Ne Adım Atıyorsa Var Olsun

8. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

Dişe dokunan yerlerden kastım , 657 ve KAMU ya tabi Büyük kuruluşlara hizmet veren taşeron personelleri içindir. O Kurumlar r şu anda göze batmaktadır.
    Cümleme dikkat edin lütfen,
    Hastanelerde , vergi dairelerinde, okullarda çalışan ortacılar temizlikçiler ... 657 li değil taşeron firmada çalışanlardır ve asgari ücret yada altında çalışırlar. Kastım buydu.

Beklenti ve 7-8 yıllı hizmetinize göre karşılaştırmanız ve istediğinize gelince,
    Belki siz sözleşmelisiniz!
    Sözleşmeli personeller eskiden de vardı, şimdi de artarak devam ediyor.
    Keza bir adım ilerisi, Öğretmenler dahi, öğretmen açığı olduğu halde 4 yıllık lisans mezunu bir sürü öğretmen atama beklerken,
    KADRO eksiği ile ön lisans mezunu SÖZLEŞMELİ öğretmen ile dolu, 3 kuruş liraya çalışıyorlar.
    İlk önce bu tip yapıdan kurtulmak

Üzülerek belirtmek isterim ki ,
    Eğer bir ülkenin nesil yetiştiren Öğretmenler yeterli ücreti alamaz ise O ülkenin geleceğinden de neslinden de hayır beklemeyin.

Bana göre maaşınızda düzeltme olmaz, SAdece diğerlerinin maaşı dondurulup, sadece sosyal halklarda biraz bal çalınır.
    Ekonominin bu kadar iyi gittiği ve Kamuya Yıllık %6 MAx zam yapılan
    ama
    Enflasyon hesaplanırken YAZ için soba borusu, Kış için Toplu iğnenin ortalaması alınıp düşük çıkan ülkemize Allah zeval vermesin.

Mevcut hükümet böyle bir işleyişe el atmışsa ,
    kaşıkla verip kepçe ile alacak demektir.
    Şu an Emekliliği yaklaşanların 2008 yılından ne kadar uzak emekli olursa o kadar alacağı emeklilik ücretinin düşeceğini biliyorsunuz sanırım.
    Bunlar sağ gösterip sol vurma teknikleridir.

Ayrıca,
    657 sayılı yasanın değişmesini bende çok isterim.
    Sözüm meclis dışıdır, Çünkü MAÇASINI büyütüp te hiç iş yapmayanları hiç sevmem.

Şu an bu tip adımlar sadece sıvama işlemidir.
    Yaraya neşter vurup , temizleyip , bir daha kangren olmayacak şekilde tedavi yöntemi değildir.

9. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Ogün bey ben sözleşmeli değilim resmen TAŞERON ŞİRKET işçisiyim ama yaptığım iş 657 ye tabi devlet memuruyla aynı hatta daha fazlası.

Ben sadece adaletsizliğin giderilmesi konusunda adım atıldığına seviniyorum.Dediğiniz gibi adam 657 ye tabi ya da kadrolu işçi maçasını büyütmekten başka bir iş yapmıyor.Kangren olan yaranın tedavisinde bir adım atıldı.İnşallah gerisi de gelir.

Dimitri kardeşimin dediği gibi "Düzen - Hak ve Adelet İçin Kim Ne Adım Atıyorsa Var Olsun"

10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Üstadım aynı dili şimdi konuşmaya başladık.

Taşeron mantığı , sonradan çıkan bir uygulama.
    Bir sürü tanıdığım ve akrabam var. 10 saate yakın çalıştırılıp asgari ücret veriyorlar.
    10 kişinin yapacağını 5 kişiye yaptırıyorlar. Yaptıran kim Taşeron firma. Ezilen kim işçiler yani sizler.

Şimdi ne olacak, Hükümet neşter attı ya,
    İstediği Şartlarını yerine getirmelerini için taşeronlara baskı yapacak.

Taşeronlar ne yapacak ! Maliyeti düşürme + hizmet verdiği şirketleri kaybetmeme telaşına düşecek.
    Hiçbir ticari firma malesef Kar marjından ödün vermez. GİDERLERİNİ kısar...

GİDERLER NASIL kısılacak... Düşünmek istemiyorum..

Bu işten kim karlı çıkar,
    Hükümet ben bu uygulama ile mazlumların yanında oldum diyecek ve sahiplenecek.
    Taşeron ne diyecek Hükümetin istediklerini yapmak ve ayakta kalmak için gerekli önlemleri aldım diyecek.

Kısaca Neşter atılacak ancak ;
    Filler tepişirken malesef Çimenler ezilecek.

İnan ki, Allah Yar ve yardımcınız olsun.

11. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Ya bizim çalışma şeklimiz farklı.Bizde şirket değişiyor ama çalışanlar aynı.Bildiğin 657 ye tabii memur gibi çalışıyoruz.
    Eğer bu düzenleme yapılırsa ona göre ihale yapılacak.800 lira maaş değilde 1500 lira üzerinden ihaleye çıkılacak belki.İhale yılda bir değilde 5 yılda bir yapılacak.Dolayısıyla çalışanların hakları zayi edilmeyecek.
    Zira yılda bir şirket değiştiği için sigorta giriş çıkış oluyor.Yıllık izin ve kıdem tazminatı yanıyor.

Neyse.Hayırlısı diyelim.İyi dilekleriniz için teşekkürler.

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bitsin ya yeter bu millet sömürdükleri gibi başkalarınada sömürttürdüler.

Bu Sayfayı Paylaş