Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ucuz Mazot Kullanmak

'Sohbet' forumunda ssenai tarafından 19 Şubat 2019 tarihinde açılan konu

1. ssenai

ssenai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Emre aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.0 TGDI (2014-202x)
    Eskiden dizel aracıma hep opetten yakıt alırdım fakat malum fiyatlar o kadar yüksekki ve ben çok km yaptığım için maliyeti düşürmek istiyorum. Gecen Aytemiz'de çoğu firmada 6.30'ten satılan mazotu 5.67'den aldım. Epdk başkanı ve firmaların sitelerinde okuduğuma göre Türkiye'de ki tüm yakıtlar 2011 itibariyle Euro dizel yani Avrupa standartlarına yükseltilmiş. Yani vize benzinliklerde "abi bu euro dizel diğeri traktör,kamyon için demeleri tamamen hikayeymis. Tüm motorin çeşitleri Euro dizelmis. Firmalar sarece kendi katkı maddelerini katıyormus.
    Asıl gelmek istediğim konu bizim burada Aytemiz 5.67'den satarken Kadoil 5.16'dan satıyor. Yukarıda dediğime ve Kadoil sitesine göre tüm motorinler Euro dizel ise bu Kadoil'den almanın bir zararı olur mu? Diger bilindik firmalara 1 tl fazla vermenin mantığı var mi?

Sent from my SM-C5018 using Tapatalk

2. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende şöyle bir soru sorayım neden benzinde böyle fiyat farkları olmuyor en duyulmamış benzinlikten ismi en bilinen yere kadar her yerde fiyatı aynı

ssenai ve sukru56 bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1 tane hyundai enjektörü ne kadar baktınız mı fiyatına?

santafe2004, Önal, blue55 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Ucuz motorin nedeniyle sıkıntı yaşayan bir çok araç var. Litresini 50 kuruş ucuz alsanız bir depoda yaklaşık olarak 25 lira kar etmiş olursunuz. Ayda 2 depo yakıt tüketen biri 50 lira kar eder. Dediğiniz gibi litrede 1 lira uygun olsa 2 depo tüketen biri ayda 100 lira kar eder. Senelik kârınız ise 1200 lira olacaktır. Yakıt sisteminden kaynaklı sorun yaşayıp 5-6 bin lira masraf çıkma riski almanın mantığı var mı?

ssenai bunu beğendi.
  5. ssenai

ssenai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Emre aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Evet dediğiniz gibi mazot ile ilgili maliyetler çok yüksek. Ben Kocaeli'de oturuyorum ve burada ortalama motorin fiuati 6.03 civari. Aytemiz ise normal dediği (euro disel bu da sonucta) mazotu 5.67'den optimum euro diseli ise 5.87'den satıyor. Peki Aytemiz gibi bilindik bir marka neden düşük fiyata satıyor? Aytemiz'den almak konusunda fikirleriniz nedir?

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aytemizde kredi kartı kampanyası olduğu için 2 yıl önce 2,0 crdi santa fe'de 2 depo kadar kullandım. 2. depoyu yakarken aracım tekledi. başka hiçbir mazot santa fe'nin motorunu tekletmedi. bir daha hiçbir aracıma aytemiz koymayı düşünmüyorum.

7. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ucuzun vardır bir illeti pahalının vardır bir hikmeti demiş atalarımız

santafe2004 ve erhancakmakk bunu beğendi.
  8. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,166
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Gerçekten suat hocamın yaptığı maliyet hesabı cok doğru uzak durmak lazım

santafe2004, ysuatsenyurt ve ssenai bunu beğendi.
  9. badlizard

badlizard Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    ilker kutlu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ucuz mazotun çoğunlukla sebep olduğu arızalar : enjektör, turbo, egr, dizel partikül filtre arızalarıdır.

santafe2004 bunu beğendi.
  10. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Buna ınanmıyorum euro kırsal farkı var halen.
    Yazın kaş'a gıderken bursada kırsal koymus opet , araba cekısten dustu resmen rampaları 4-5 yaparken 3le zor gıttım 7saatlık yol 10saate cıktı.En son fethıyede lamba yandı.Hemen sanayıde bosch a gırdım.Bılgısayara bagladılar abı yakıttan dedı cocuk.Ogrendıkkı verdıklerı yakıt kırsalmıs ve araba mahfoluyordu.

Hemen yakında shell var bı katkı atalım hemen orda fulle dendı.
    Shellden sonra araba kendıne geldı.Opette bıle euro normal farkı varsa bence ucuz yerlerde kralı vardır o ısın.
    O gunden berı hep basında durur euro dıye ozellıkle soylerım.

Opette yanlıs yakıta cozum var ama sadece benzın dızel arasında kendı arasında bır kaıdesı yokmus...

11. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Burada dediğiniz gibi energy istasyonu var ucuza satıyor. Minibüsçüler almıyor gemiden gelen kaçak mazotmuş litrede 50 60krş kar için onlar bile riske girmiyor. Dizel araç zaten az yakıyor arıza yapınca tamiri de eziyetli bence gereksiz bişey ucuz mazot.

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    ucuz mazot demek babamın 1.6 crdi otomatik i30 una sürekli aldığı mazot demek:) gider en ucuz dandik istasyondan alır mazotu genellikle 4,5-5 liraya mazot alıyordu geçen güne kadar, gebze de adını hatırlayamadığım bir istasyonu var oradan sürekli alıyor mesela. Çok riskli bir durum. Daha hiç sıkıntı yaşamadık.

geçen gün konuşuyoruz babamla diyor ki, motorlu teknenin üzerinde 21hp perkins marka üç silindirli dizel motor var ve bu motorda emisyon kontrol sistemi yok, enjeksiyon sistemi ise mekanik çalışıyor ve bu tip bir dizel motoru içeriğinde yağ oranı fazlaca bulunan ucuz kırsal motorin dedikleri dandik ucuz mazotu koyarsan hem yakıt sistemini hem mazot pompasını hemde enjektörleri euro dizel gibi yakıtlara göre çok daha iyi çalıştırıyor ve çok daha uzun ömürlü olmasını sağlıyormuş. hava soğutmalı 10-15hp lik tek silindirli Pancar motorları, tek silindirli lombardini dizelleri yağlı kırsal mazotla çok daha harika sonuçlar veriyormuş.

ancak bu yağlı motorini euro emisyon şartlarını işlemekte olan otomobile koyarsanız arıza ışığı yakma olasılığı yüksek olsa da sorunsuz kullananlarda var.

konu başlığındaki ucuz mazot bu yağlı kırsal motorini kastetmiyorsa otomobiller için üretilmiş dandik mazotun zaten sorun olacağını pek sanmıyorum, içeriğinde çok fazla su olursa sıkıntı olabilir.

eski L200 kamyonetlerle ilgili bir hikayem var, depoya ne koyarsan çalışıyor diyorlar mübarek:) 5-10 litre mazotu doldurup geri kalan 20-30 litreyi restorandan aldığı kızartma yağıyla doldurup sonra eksozdan buram buram balık kızartması kokuta kokuta gezen işyerinden osman abimiz anlatmıştı. Yanık motor yağı vs. doldur doldur gez misali, dumanı olmasa da iyi olurdu ama işte...

şimdiki dizeller çevreci olmak için bunlara izin vermiyor.

ssenai bunu beğendi.
  13. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben sendikamin anlasmasi olduğu icin kadoil den aldim gecen. ama sehir merkezindeki kadoil den. memnunum simdilik..

ssenai bunu beğendi.
  14. ssenai

ssenai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Emre aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Evlenene kadar lpg olsun motorin olsun hep opetten alırdım. Eşimle tanıştığımızda kendi arabasına hep uciz gördüğü lpg'yi doldurtuyordu, nasıl ya felan dediğimde hiç sorun olmadı ki demişti, o zamandan sonra ben de ucuz lpg'yi görünce doldurmaya başladım. 2015 civic' te bu şekilde kullandım sıkıntı yaşamadım. Ancak konu motorin olunca sizlere sormak istedim bu konuyu, gayet farklı bir bakış açısıyla yorumlamissin teşekkürler
    Aytemiz şirketinin neden bu bayisinin ucuza sattığını öğrenmek için bugün genel merkeze mail attim cevap bekliyorum. Çünkü 10 km. Ilerideki çarşıdaki bayide normal fiyata satılıyor. Bayi karından desem peki benzinde niye yapmıyorlar üye arkadaşın dediği gibi. Diğer taraftan bakınca hem epdk başkanı hem sitelerinde (sanırım yazmak zorunlu) farklılaştırılmış yakıtların kalitesinde fark yoktur rahatlıkla aracınızda kullanabilirsiniz diyorlar. Yani o kadar denetleniyor firmalar deniyor nasıl kaçak motorin veya kalitesi kötü yakıt satabilirler. Kaldı ki dediğim firma Aytemiz. 2 depo aldım şu ana kadar, bir sorun yok çok şükür. Ne kadar zaman sonra belli olur bilmiyorum. 2 depoyu sa özellikle ultimate degil normal motorin koydurttum.
    Yorum ve tecrübeleri yazmaya devam o halde

15. onurforces

onurforces Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,415
    Ad Soyad:
    onur forces
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    @ssenai katkili mazot kullanmanin enjektör sağlığı açısından daha iyi olacağı kanaatindeyim...

ssenai bunu beğendi.
  16. Ilyas20

Ilyas20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İlyas KEPENEK
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Dört yıldır hyundai santa fe 2.2 crdi ve 2014 yılında o km. aldığım clio4 de ucuz mazot kullanmaktayım. Ne enjektör sorunu yaşadım ne de başka bir sorun elhamdülillah...!
    Dolayısıyla aracı etkileyen olumsuz bir durum kanımca ucuz mazottan kaynaklanmıyor. Zîra,bir-iki kez marka mazot kullandım,iki aracımda da ancak bir fark görmedim. Neden boşu boşuna fazla para ödeyelim ki...?

17. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Her bir araçla kaç km yaptınız?

18. Ilyas20

Ilyas20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İlyas KEPENEK
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Clio4 ile 100.000 km.
    Santa fe ile 20.000 km.

19. ozanoz93

ozanoz93 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    417
    Ad Soyad:
    ozan öz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    1- Benmi çok pimpirijliyim bilmiyorum. Ben benzin olsun mazot olsun shellden başka almam isterse 8 TL olsun takintiliyim. Geçen gün mecbur kaldım ve shellden gidene kadar 50 TL lik mazot aldım opeten Motor sanki daha sesli çalışmaya başladı. Psikolojik sanırım.

2- benzinli aracım 10 bin km di daha. Petrolofisndeb benzin fullemistim. Araç tekleneye başladı. Birdaha petrol ofisini sildim kafamda.
    Çanakkale adada sadece petrol var mazot aldım mecbur araba gitmedi filtrede su çıktı resmen.
    Sonuç markada alsan bayi serefsizse. Aracına zarar goruyorsun.

adgny bunu beğendi.
  20. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Kimyasallar birbiri ile karıştırılmamalı, yakıtların içinde az da olsa yakıt katkıları var, bence bir marka belirleyip, o markanın hep aynı yakıtını almak lazım. Sürekli Shell FuelSave alıyorum, diğer markalar yolumun üstünde değil, boş yere yolu uzatmamak adına hep aynı yerden yakıt alıyorum.

ozanoz93 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş