Hyundai başarılı SUV modeli Santa FE’nin hibrit versiyonunu Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıyor Koreli üretici Paris’e resmen çıkartma yapıyor. I20, çevreci i20 i-blue konsepti ve Santa FE’nin hibrit versiyonu Hyundai’nin fuardaki en büyük kozları olacak. Henüz konsept olarak üretilen hibrit Santa FE, benzin-elektrik birleşiminden oluşan bir hibrit güç ünitesine sahip. Tasarım olarak standart versiyondan farklı olmayan hibrit Santa FE’de şu anki 2.4 litre benzinli motor ve 6 ileri otomatik şanzıman ile birlikte lityum-iyon pillere sahip 30kW elektrik motordan oluşan hibrit sitem görev yapıyor. Hyundai’nin açıkladığı verilere göre; ortalama 6.4 lt-100km yakıt tüketen Santa FE, 148g/km CO2 salınımı yapıyor.
Bu model bu rakamlarla gelirsezaten suv sınıfında her zaman ilk üçün içinde olan hyundai suv sınıfında başka markaya göz açtırmaz.
2006 crdi dizel o.v. Santa Fe'yi alalı bir hafta oldu. Bu ağırlıkta bir araç için daha fazla tüketim bekliyordum ama gayet tutumlu bence.100 km de 7 ile 10 lt arasında harcıyor. üstelik benden önceki sahibi kış lastikleri kullanıyormuş. yeni farkettim vehenüz değiştiremedim.Bu aracıHONDA Cr-V ye tercih ettim, tercihim doğruymuş. yakıt devirli kullandıkça daha da düşüyor. lastikleri de 4 mevsim yaparsam daha da iyi olacak. beklentilerimin üzerinde bir araba almışım.