klima kışın çok zor ısınıyor,yazın çok zor soğutuyor,herkeste aynı problem varmı? defalarca servise götürdüm ama hala aynı !!
İstanbulda gitmediği servis kalmadı..Arabayı Karalar dan aldık ,Alaattin bey in vefatından sonra Karalar ı bıraktık..Tuna ve En son Çoşkun baktı..Polen filtresinide değişiyorlar ama 1 hafta sürüyor,sonra gene aynı..Eski arabam peugeot 206 idi kliması süperdi..Bu tam felaket..
Altunizade Uçar servise göstermenizi tavsiye ederim. Ayrıca klima performansı ile ilgili sizinle aynı aracı kullanan üyelerimizden Yusuf bey size daha net bilgi verebilir.
Herkes Isınmamasında yada soğutmamasından şikayetçi olur. Sizin sorununuz ilginç geldi bana gerçekten. Bende Altunizade Uçar plazaya gitmenizi tavsiye ediyorum. Düzenleyen : Turgay
Sadece anlattıklarınızdan çözüm üretebilmek güç. Bana sorarsanız büyük ihtimalle kompresör arızası gibi görünüyor. Bir ihtimal de klima radyatörünün tıkalı olması. Düzenleyen : viper37
İyide defalarca bakıma girdi,3 serviste görmedimi bunun bozukluğunu !! Yemin ettim uğramayacağım bir daha hyundai ye..
İş yerimizde kullandığımız Opel Astra stw de benzer kronik bir problem vardı. İstanbulda Opelin tanışmadığımız servisi kalmamıştı. Sonuç sıfır. Polen filtresi, klima gazı v.s. Sonra şoförlerimizden biri ; birde ben baktırayım şu klimaya diye arabayı aldı. Topkapı da mahalle içi bir tamirciye götürmüş 750 verdik yeni kompresör aldık. Problem çözüldü. Hyundai ile alakalı değil . Maalesef servisler...
Gülşen Hn.Merhaba Ben Maslak Hyundai ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) plazada yedek parça şefiyim,öncelikle aracınızla ilgili problemi çözmek için sizi buraya davet etmek isterim. Konuyu teknisyen arkadaslara danıştığımda bunun birkaç sebebi olabileceğini vurguladılar öncelikle klima kompresörü sadece soğutma düzeneğini etkiler,bunun dışında sizin aracınızdaki arıza dış hava sıcaklık sensörü veya kalorifer sistemi içerisindeki herhangi bir problemden kaynaklanıyor olabilir.
Sensör arızasının olması kuvvetle muhtemel. Hemen hemen aynı sistemi kullanan aracımın klimasından ben çok memnunum.
geçmiş olsun..klima zaten ısıtma işlemi yapmıyor ki yapmasınada gerek yok zaten..bizde böyle bir sorun mevcut değil..bu sorun otomatik ve manuel modda da aynı düzeyde mi acaba.?
slm. bende tucson var 2005 model. sorunum kalorifer. en yüksek ayarda bile yeterince ısıtmıyor. hatta sol tarafın kaloriferi biraz ısıtırken sağ kaloriferler ılık üflüyor.
Benim aracımın Kliması durup dururken soğutmamaya başladı, Kompresör çalışıyor, Gazda normal Sonra kaynak otomotive götürdüm, İklimlendirme diye bir parça var o bozulmuş, Sıcak ve soğuğu seçebiliyorsunuz o parça ile, söktüler manuel soğuğa aldılar, Kışın başlangıcında bakıma götürdüğümde tekrar sıcağa aldırcam. Parçanın fiyatı 190 TL idi almadım böyle kullanıyorum şimdilik