Aracım 2016 model 1.6 t-gdi elite plus ve 76.000 km’de. Özellikle yoğun trafikte dur kalk zamanında yaşanılan bir titreme var. D1 konumunda araç kalkış yaparken titreyerek kalkıyor. Sonraki vites geçişlerinde herhangi bir sıkıntı olmuyor. Bu tarz sorun yaşayan ve çözüm için önerilerinizi yazarsanız yardımcı olursunuz.♂️♂️
Kavrama değişimi gerekiyor.Bende bir kez değişim yaptırdım garantiden.Suan bir sorun yok.Degisim yaptirmazsaniz titreme daha da artacak.Ama öncesinde Servise yine bi danışın.Belki güncelleme ile de çözülebilir.
Çift kavrama dct,yoğun trafikli yerlerdeki kullanımda çabuk aşınabiliyor.Gördüğüm kadarıyla kimi anca 150bin kmlerdekavrama değişimine ihtiyaç duyarken,sık dur kalklı trafiklerde kullanıma bağlı 60-70bin kmlerde kavrama değiştirenler de oluyor.En mantıklısı yetkili servise gidip hem titreşimin kaynağını hem de kavramanın hangi durumda olduğunu bir incelettirmek
Yoğun trafikte sanzumani Manuele alıp kilitleyin kalkış anından hemen sonra 2.vitese atmak için vitesi hazırda tutuyor (yani yarım debriyaj yapiyor) ve tekrar durunca tekrar 1. Vitese alıyor.Surekli tekrarda kavrama arızası çok erken bas gosteriyor.Mutlaka dik rampa ve yoğun trafikte vites kolunu sola çekerek Manuele alıp 1.vitese kilitleyin ki 2.vitese atmaya çalışmasın.D1 de gaz vermeden aracı hareket ettirmeye çalışmayın.mutlaka gaz pedalına azıcık dokunun.Beklerken de D1 pozisyonunda değilde, N pozisyonunda bekleme yapın.D1 de beklerken Fren pedalına tam basmayip switch devreye girmezse sanzıman yük altında kalıyor.Bu da etkenlerden bitanesi. Bunlara dikkat ederseniz hiçbir sorun yaşamazsınız.Bu şekilde kullanimim sonucunda onca trafikte kalmama rağmen daha bugüne dek değişim sonrası ne bir titreme ne de bir ısınma uyarısı almadım.Size de tavsiye ederim.
Yanlış anlamdım değil mi şanzıman ile ilgili değişim yapıldıktan sonra bu şekilde kullanarak sıkıntı yaşamadınız. Yani bir parça değişimi şart değil mi?
Ayrıca şuan vitesi Manuele alıp 1. Viteste beklettiğimde de hafif silkeleme yapıyor ama otomatikteki gibi değil
Değişim yapmadan önce de böyleydi kullanimim.Titresim çok az boyuttaydi ancak ilerde garanti bitiminde sorun olmaması açısından şikayetimi ilettim sagolsunlar derhal değişimi yapıldı.Halen de sorunsuz kullanıyorum çok şükür.
Viteste bekleme yapmamaya dikkat edin.Mutlaka N pozisyonunda bekleme yapin.Servise başvurun kavrama değişimi yapılsın derim.Ama güncellemeler de oldu zamanla.Belki yeni güncelleme ile de çözülebilir sorununuz..
Merhaba, değişimi hangi şehirde ve hangi serviste yaptılar? Bazı servisler sorun olmadığını söylüyor.
Gayet sorunsuz kullandık.İşçilikleri gayet iyiydi.Garanti bittiği için yetkili servise gitmiyorum artık.Mevcut personeller değişmiş olma ihtimali var.Ama yine de garantili iş yapılmış olur.