arkadaslar cepten baktigim icin link ekleyemedim fakat youtube de sans eseri yumurta kasaya turbo taktiklarini gordum video biraz montajdan biraz testten ibaret. bizim araclara boyle birsey yapilabilirmi ? şahinde falan gordum turboyu ama bizim arabalarda ilk defa rastladim. sizin dusunceleriniz nedir yada varmi bizdede boylevaraclar. yaptiracagima degilde merak ettim.
ah ya başlığı görnce hemen daldım içeri ama hüsranla karşılastım şahine turbo takılıyoda yumurtaya neden takılmasın bence takılsa şahinden daha sağlam bile olur yani 1.2 motor turbosu bulunsa denenebilir aslında
konuyu açtıktan sonra bir arkadaşımın ustası eskişehirde daha önce şahin dogana turbo yapmışlıgı var bu muhabbeti sordum yapılmaması için hiç bir neden yok diyor fakat piston piston kolu ( çelik) değişimi motor rektefesi falan gerekli turbodan önce yoksa turbo yapılmasında sıkıntı yok ama piston kırarsın diyor. 2 video ekledim birisi sanki direk turbolamış diğeri ise benim konuştugum usta gibi tüm motoru ellemiş ama çok orjinal birşey yapmış.
ne kadara mal olur acaba bendemi yaptırsam =) şaka bir yana çok abartılı değilde hani 1.4 veya 1.2 motorlarda kullanılan küçük turbolardan konsa 20-30 bg alınmazmı acaba çok oynama olmadan.
aslında dediğin gibi şöyle abartmadan hem maliyet açısından hem piston kırmayalım gibisinden ufak bi turbo iş görür. ama 2 videodaki en büyük fark turbonun yeri birisi orjinal manifoltu değiştirmiş turbo ön tarafta altta kalmış digerinde tepede gibi.
arkadaşlar vvideodaki araç accent gt değilmi ? onların orjinallerinde turbo war , bikaç kit ile turboyu dahada geliştrmiştir , intcoller değişimi vs gibi ..
bildiğim kadarı ile turbo değil. zaten 2 videoda da yanlış görmüyorsam standart bir 1.5 motor var benim araç gibi.