Merhaba arkadaşlar, 98 model yumurta kasa geçmişim var, son 5 yıldır da Doblo Combi kullanıyorum. Şimdi tekrar Hyundai’ye dönmeyi düşünüyorum ve gönlüm 2016 Tucson’dan yana. Fakat ilanlara baktıkça kafam karıştı. Turbo – turbosuz, 4x2 – 4x4, Elite, Style, Prime, dizel – benzin derken seçenek çok fazla. Hangisi daha çok tutuluyor, hangisi sorunsuz ya da pişman etmeyen bir tercih olur? Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istedim, yönlendirmeleriniz benim için çok kıymetli. Şimdiden teşekkürler
Hocam bizde 2018 Tucson 1.6 GLA var , sorunsuz 7 yıldır kullanıyoruz , lpg de taktırmadık. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tucsonu atmosferik almak için hiçbir neden yok, turbolu almalısınız. Küçük hacim atmosferik motor bu devirde çekilir çile değil.
arada fiyat farkı da var, yüksek arabaya binmek isteyen için atmosferik tucson da alınır. daha fazla para verebilecekseniz turbo daha konforlu ve performanslı.
Sorunsuzluk ve lpg avantajı bakımından atmosferik motorlar ilk tercihtir her zaman. Ancak performans istiyorsanız en az 1.6 olacak turbo motorlar tercih edebilirsiniz. Küçük hacimli turbo motorlar yüksek basınç altında daha fazla güç üretmeye çalışır ki, buda motor ömrünü oldukça kısaltır.
1.0 120 hp olanlarda üst kapaktada da ayrıca soğutma mevcutmuş . 1.0 100 hp 'ye düşürüp bu sistemi iptal etmişler
Firmaların ülkemize özgü yakıt tasarrufu stratejileri yüzünden bg küçültme artık yaygınlaştı gibi. Bakınız Chery de 180 bg olan araçlarını son çıkan modellerde 160 bg. düşürdüğü söyleniyor yakıt tasarrufu için. Örneğin bende ki elentra bir önceki modellerine göre 8 enjektör eklenerek 5 bg daha küçültülmüş. Yani bu durum birçok marka için geçerli artık.
1.0 bir gün alırsam 140 HP olarak binerim diye düşünüyordum, olmadı şimdi. Üst kapağın neresinden geçiyormuş soğutma?
Motor kodlarını araştırken wikipedia okudum . Bilmiyorum. Aliminyuma fazla geliyormuş sıcaklık . Gel sonata 2.4 alalım . Ppr üst kapak yaptırırır 200 beygir olarak bineriz . Staria'nın 6 ileri toek konvertör otomatik şanzımanı da takarız .