Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Turbo Ustası Bilgi (Avcılar-Beylikdüzü Bölgesi)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ColoneL tarafından 20 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar merhaba. 2009 dizel Era sahibiyim. Aracı aldığımdan beri, sağırlık demiyeyim ama, aynı model başka arabalarla karşılaştırdığım zaman hızlanmalarda yavaş kalma durumu var. Uzun zamandan beri aklımda ancak,güvenebileceğim birisine denk gelemediğim için baktırmadım şimdiye kadar.Siz arkadaşlarımın içinde, turbo konusunda harbiden işini bilen ve Avcılar-Beylikdüzü bölgesinde turbo ustası tavsiyesinde bulunabilecek varsa çok makbule geçecekhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : ColoneL

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    araç garanti kapsamında değil mi?

3. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet Coşkun bey araç garanti kapsamında. Aracı ilk aldığım zamandan beri en az 2 yetkili servise gösterdim.Servisler turbo sistemi kontrol edildi,sorun görülmedi denildi. Bir sefer dyno'ya soktum, orada da sıkıntı görünmedi. Buna rağmen, kullanım anlamında(muadili de deneme şansım olduğu için) ara hızlanmalarda bir düşüklük var. En basit anlatımla, benim arabanın aynısından şirkette var. Arabayı devirli kaldırınca,2. viteste bile patinaja düşüyor, ancak benim arabada bu yok. Keza ara hızlanmalarda da benim araç geç kalıyor diğerine göre.Bugüne kadar hep turbo basıncından olabilir dedim. Ama başka bir düşünceniz varsa da bilmek isterim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

4. Burak Çevik

Burak Çevik Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    556
    Ad Soyad:
    Burak Çevik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Şirket aracı kaç model?
    Bi seneden sonra turbo ömrünü uzatmak için turbo basınçını az da olsa düşürdüklerini duymuştum..belki böyle bir durum olabilir.

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    yakıttan olmasın, carbon clean falan yaptırın bakalım, yakıtı değiştirin

birde garanti kapsamındaki aracınızı dışarda elletmeyin, daha kötü olur, garantide gider, uğraşırsınız sonra

6. ColoneL

ColoneL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Burak kardeşim, şirket arabası da 2009 model, benim araçtan 6 ay önce trafiğe çıktı.

Coşkun bey, arabanın geçen hafta 30.000 bakımını yaptırdım (gerçi araba 23.000'de sene dolduğu için). Yakıt olarak 1.5 seneye yakın Shell kullandım,daha sonra opet'e döndüm. Yani kötü veya bilmediğim yerden yakıt kullanmam hiçbir zaman. Garanti konusu hakında da dediklerinize hemfikirim. Ancak Bmw kullanan bir arkadaşımın aracında da, turbo basıncı düşük olduğu için ayar yaptırdıktan sonra çok farketti demişti. Ben de ona istinaden turboya takıldım kaldım maalesef. Bu arada bu carbon clean olayı çok farkettirir mi? bir de 30.000 km gibi bir sınır hatırlıyorum yanlış aklımda kalmadıysa.

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    o zaman chip uygulaması yapan yerler belki size yardımcı olabilir

8. jetserver

jetserver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Colonel abim olur aynı arabayı kullanıyoruz.Dediği gibi ara hızlanmalarda tepki vermesi daha geç oluyor bizdeki erada.

9. yesilkaya23

yesilkaya23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende 2009 dizel era sahibiyim. mayıs ayında 30000 bakımına girdim. Bakımda aracımın turbosu için bir program yüklendiğini söylediler. bakımdan sonra aracımda aşırı derecede bir performans düşüklüğü oldu. Bunu servise sorduğumda yüklediğimiz programdan kaynaklanıyor dediler. Bu programı genel merkezin emri ile yüklüyoruz aksi takdirde motorda bir sorun olduğunda aracınız garanti dışı olur dediler. Sizinde muhakkak bundan dolayıdır diye düşünüyorum.
    Ben erayı performansı için tercih ettim. Bu performasn düşüklüğü
    beni araçtan soğutuyor açıkcası.
    Aracı eski durumuna getirmek için yasal bir yol nasıl izlerim. Bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim.

10. Rubin_e

Rubin_e Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kardeş geçtiğimiz yaz bir 1,5 era kiraladım araç fırtına gibiydi ve kiralam amaçlı alındığı için en baz versiyonuydu. yaklaşık iki ay sonra kendime era aldım ve aynı performansı kendi aracımda bulanadım yaptığım incelemede kendi aracımın lastiklerinin diğer baz versiyona göre daha geniş tabalı olduğunu farkettim ve değişimin sebebinin bu olduğunu öğrendim.belki seninkinde de böyle bir farklılık vardır.

Bu Sayfayı Paylaş