Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Turbo Sorunu Yağlama Sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda mhmt1984 tarafından 11 Mayıs 2019 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. mhmt1984

mhmt1984 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet Cantepe
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar kolay gelsin hepinize.benim turbo ile ilgili şöyle bi sorum var.aracım hyundai accent blue 2012 km 180000.aracımı 10 bin km bakımı için ustama götürmüştüm.ustam aracın turbo hava giriş hortumunda yağlanma tespit etti ve beni turbocuya yönlendirdi.ve araçta yere yağ damlatmaya vardı.turbocu öncelikle küçükten başlayalım diyerek tamir takımını değiştirdi 650 tl tuttu.biraz kullan gel bakalım dedi.1 hafta kullandım gittim.baktı yağlanma olmamıştı.beni gönderdi.sonrasında ben aracı kullanırken 2 bin devirlerde araç hız alırken araçtan ıslık sesi gibi hafif ses gelmeye başladı.kaputu açtım baktım,turbonun Alt çıkışında yağlanma yapmış bu sefer de.ustaya gittim tekrar dedi ki daha önceden kalan yağ da olabilir dedi .temizledi biraz daha kullan gel dedi.yine yağlanma yaparsa turbonun içi değişecek dedi o da 1200 tl tutuyormuş.sizce ne yapmalıyım.şimdiden teşekkürler.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, yağlama genellikle crdi motorlarda performanslı kullanım sonrası yağ buharı nedeniyle olan birşey. hiç yağlama görmek istemiyorsanız oil catch kullanabilirsiniz. yağın tek zararı plastik hortumları eritmesi ve emiş portlarını, intercooler'ı kirletmesi.

emrex bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş