Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Turbo-intercooler hortumlarının temizliği

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ressamyuva tarafından 16 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Arkadaşlar malum dizel araçlarda turbo olayı var hassas bir parça bende kurallara uymaya çalışıyorum fakat Turbo ne zaman bozulur bilemiyoruz.Bu dikkat etmemiz gerekenler dışında turbo için yapmamız gereken bakımlar varmı?
    Era'nın Turbo hortumlarını intercooler hortumunu temizleyenler varmı aramızda.Bende temizlemek istiyorum vede kaçak filan varmı bakmak istiyorum fakat cesaret edemedim birtürlü.İntercooler nerede bulunmaktadır?
    Bu hortumların temizlenmesi gerekirmi acaba?
    Aracımı bazen performanslı kullanırım 3000 devirlerin üstüne çıkarım teybide kapatırım ve motorun sesini dinlerim ve sanki turbonun hava basıncının tiz sesini duyuyorum (bu ses normalmidir ayrca aracımı iyi tanıdığım için bu sesi duyabiliyorum başka birine söylesem ne sesi diyeceğine eminim duymayacaktır) Bu sesi duyunca motor sesine çok kulak verince sanki aracımda bir sorun varmış performansı düşüyormuş gibime geliyor bilmiyorum belkide psikolojiktir neyse.
    Borularda yırtık ,delik olsa turbo basıncının düşmesi sonucu araç üst devirlere rahat çıkamaz herhalde dimi?
    Yardımcı olursanız sevinirim

Bu Sayfayı Paylaş