Uzun zamandır araştırma yapmaktaydım bu konu hakkında. Ama sormam gereken bir kaç birşey var , mutlaka teorik ve teknik bilgiye sahip arkadaşlar vardır. Tamam 62mm x 2 Salyangoz aldım diyelim. Bunları paralel bağladım. Oradan blowoff kit aldım onu da salyangozlara bağladım , temiz hava içinde intercooler set taktım. Şimdi bu kadarla bitti mi? Diyorum ki krank , piston filan dayanmayabilir. Çünkü gaza bastığımız anda +25 veya +100 hpye kadar güç ve tork artışı olacak. Motor buna dayanır mı? Çelik piston filan , sibop ıvır zıvır alayını değiştirmek gerekir mi? İlginize teşekkürler.
Bu iş bu kadar kolay değil bence. Birkaç model arabaya sonradan turbo şarj takılıyor fakat turbonun barı hem çok düşük oluyor hemde baya ciddi para tutuyor. Takacak olan işin ehli usta bulmasıda cabası. Dediğiniz gibi kolay ve maliyeti düşük olmuş olsaydı piyasada turbosuz araba kalmazdı hemen hemen.
forumda konusu geçti bilenler yazdı, arama yapabilirsin ama özetle 10.000 tl den aşağısı kısa zamanda arıza veriyor, ustalar ile akrabalık nedeni oluyor.
orjinal motorla fazla yürüyeceğini sanmam.bu işi yapanlar motor parçalarını + debriyajı falan komple modifiye ediyor.
Öncelikle Stock Motorda Çok Uzun Süre Gideceğini Sanmıyorum.. Sadece Salyangozu Alıp Takmakla Olmuyor Maalesef. Öncelikle İyi Bir Yağlama Lazım.. Turboyu Soğutmak İçin İyi Bir Yağ Soğutucusu Lazım.Uygun Manifolt Bulmak Lazım.. Manifolt Bir Şekilde Hallolur. Hepsi Bir Şekilde Hallolur Ama Edilen Masraf Başka Bir Turbo Beslemeli Araç Almaya Denk Gelir
Erkan abi ben zaten çok kolay ve ucuz bir işlem demedim ki. 10.000 ile 15.000 arası maddiyat ayırabilirim önümüzdeki dönemlerde. Sadece mantığımı sorguladım. teşekkürler.
Bi önceki mesajımda da söyledim Köksal abi , 10.000 ile 15.000 arası maddiyat ayırabilirim. Bu belki bilirsiniz Hulk Vtec var. Miniks garage de yapılma , eğer ki aklıma yatarsa konuşup randevu alacağım ileriki zamanlarda.
Zaten sadece turbo salyangozu alıp takayım demedim ki. Biliyorum işte birçok masrafı olacak. piston sibop ekzantirik vs vs vs. Birçoğu temin edilebilir şeyler. ama hyundai sol şeridi kapatmak ayrı bi güzel olur diye düşünüyorum
Hulk v-Tec olayını bence emsal teşkil etmeyin kendinize, her şeyden önce o bir Honda, makine zaten performans odaklı. Turbo entegrasyonu demek, baştan aşağı her şeyin prensibinin değişmesi demek. Yukarda epey fikir verilmiş, hepsi de doğru, peki hiç şanzımanı düşündünüz mü? Prizdireği falan fırlatır atar, mevzu şanzıman devri değil, atmosferik motorda binen homojen tork yerine daha dalgalı ve sert bir tork içerde dişlileri hamur gibi yoğurur. Atmosferik makinenin silindir kolları, biyeller, krank, emme ve tahliye subapları belli ısılara ve dayanımlara göredir bildiğiniz üzere, hadi dosdoğru yapılması neredeyse imkansız olan her şeyi yaptınız, bu sefer yakıt pompası enjektör girer işin içine, kudreti belli, ya aşırı ısınır, ya yetişmez vs... Sözün özü her şeyin ömrü kısalır. Tabi bunu bütün uygun yazılımları yapılmış varsayarak söylüyorum. İşin bir de sıkıştırma oranı boyutu var. Sıkıştırma oranı şu ki, piston en alt ölü noktadakeyken toplam yanma odası hacmi ile en üst ölü noktadaki yanma odası hacminin oranıdır. Bir atmosferik makine ile aşırı besleme makinenin sıkıştırma oranları çılgın farkedebiliyor. Yani silindirin gidip geleceği mesafeyi, strok denen olayı, silindir hacmini tamamen değiştirmek icab edebiliyor ki bu motoru açmadan imkansız falanlar filanlar fişmanlar uzar gider.... Satıp, turbo bir araç alın. Mitsu Colt CZT temiz bulursanız sapık bir makinedir, akabinde Pug 207 1.6 THP GT düşünülebilir, Fiat Punto 1.4 T-Jet vs... gibi petrol+turbo makineler alternatifler arasında benim makul bulduğum.
Hakan abi öncelikle yazdığın her harf için sana teşekkür ederim. Sanırım istediğim cevabı aldım Benimkisi her daim hayal olarak kalacak Teşekkür ederim. Saygılar
Madem okadar para vereceksiniz alın bir turbo beslemeli motor swaplayın Hyundai'ye şaka makinası yapın
Aklımdan geçmiyor değil hani Bu hondaların k20A motorları var ama motor bloğu yerine oturur mu onu da düşünmek lazım
Maddiyat ve araba sorun değilse, ki profilindeki araba üzerine o belirttiğin mevlayı ekleyip fabrika çıkışı turbo şarjlı ve güçlü araba alınabilir. Ki bende aynı biçimde Aynı donanımda Getzimi satıp dizelini aldım fark olarak verdiğim 4.500 lira oldu. İmkan varsa hayaller asla hayal olarak uzun süre kalmaz kardeşim.
Sizin düşündüğünüzü uzun zamandır benimde aklımda fakat ben vazgeçtim,arastirdim adam gibi uzun süreli verim alabilmek icin 15000 tl harcamak gerekiyor.Bende aracimi satar 15000 katip turbo beslemeli bir arac alirim dedim ,fakat aracimdan vazgeçemedim Samsung Note 2 cihazımdan gönderildi
Heves insanın içine bir girdimi bir daha çıkmaz bence sen sanayiye gir Bi araştırma yap belkide kolay olur en azından içini rahatlatmış olursun ama şunuda söyleyim usta ile gardaş olursun tecrübelerimden sölüyorum Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Tüm yazılan olumsuzluklar kısa bir özet açıklamaya kalkarsak kitap yazılır.Hik bir şey imkansız değil ama bazı şeylerin hayal olarak kalması daha doğrudur.