Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Turbo besleme hakkında fikirleriniz?

'Motor Modifiyesi' forumunda oguzkrk tarafından 4 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Uzun zamandır araştırma yapmaktaydım bu konu hakkında. Ama sormam gereken bir kaç birşey var , mutlaka teorik ve teknik bilgiye sahip arkadaşlar vardır.
    Tamam 62mm x 2 Salyangoz aldım diyelim. Bunları paralel bağladım. Oradan blowoff kit aldım onu da salyangozlara bağladım , temiz hava içinde intercooler set taktım. Şimdi bu kadarla bitti mi? Diyorum ki krank , piston filan dayanmayabilir. Çünkü gaza bastığımız anda +25 veya +100 hpye kadar güç ve tork artışı olacak. Motor buna dayanır mı? Çelik piston filan , sibop ıvır zıvır alayını değiştirmek gerekir mi? İlginize teşekkürler.

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu iş bu kadar kolay değil bence. Birkaç model arabaya sonradan turbo şarj takılıyor fakat turbonun barı hem çok düşük oluyor hemde baya ciddi para tutuyor. Takacak olan işin ehli usta bulmasıda cabası. Dediğiniz gibi kolay ve maliyeti düşük olmuş olsaydı piyasada turbosuz araba kalmazdı hemen hemen.

3. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    forumda konusu geçti bilenler yazdı, arama yapabilirsin ama özetle 10.000 tl den aşağısı kısa zamanda arıza veriyor, ustalar ile akrabalık nedeni oluyor.

4. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    orjinal motorla fazla yürüyeceğini sanmam.bu işi yapanlar motor parçalarını + debriyajı falan komple modifiye ediyor.

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Öncelikle Stock Motorda Çok Uzun Süre Gideceğini Sanmıyorum..

Sadece Salyangozu Alıp Takmakla Olmuyor Maalesef. Öncelikle İyi Bir Yağlama Lazım.. Turboyu Soğutmak İçin İyi Bir Yağ Soğutucusu Lazım.Uygun Manifolt Bulmak Lazım.. Manifolt Bir Şekilde Hallolur. Hepsi Bir Şekilde Hallolur Ama Edilen Masraf Başka Bir Turbo Beslemeli Araç Almaya Denk Gelir

6. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Erkan abi ben zaten çok kolay ve ucuz bir işlem demedim ki. 10.000 ile 15.000 arası maddiyat ayırabilirim önümüzdeki dönemlerde. Sadece mantığımı sorguladım. teşekkürler.

7. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Bi önceki mesajımda da söyledim Köksal abi , 10.000 ile 15.000 arası maddiyat ayırabilirim. Bu belki bilirsiniz Hulk Vtec var. Miniks garage de yapılma , eğer ki aklıma yatarsa konuşup randevu alacağım ileriki zamanlarda.

8. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Zaten sadece turbo salyangozu alıp takayım demedim ki. Biliyorum işte birçok masrafı olacak. piston sibop ekzantirik vs vs vs. Birçoğu temin edilebilir şeyler. ama hyundai sol şeridi kapatmak ayrı bi güzel olur diye düşünüyorum :)

9. hakanerdogan

hakanerdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hulk v-Tec olayını bence emsal teşkil etmeyin kendinize, her şeyden önce o bir Honda, makine zaten performans odaklı.

Turbo entegrasyonu demek, baştan aşağı her şeyin prensibinin değişmesi demek. Yukarda epey fikir verilmiş, hepsi de doğru, peki hiç şanzımanı düşündünüz mü? :) Prizdireği falan fırlatır atar, mevzu şanzıman devri değil, atmosferik motorda binen homojen tork yerine daha dalgalı ve sert bir tork içerde dişlileri hamur gibi yoğurur.

Atmosferik makinenin silindir kolları, biyeller, krank, emme ve tahliye subapları belli ısılara ve dayanımlara göredir bildiğiniz üzere, hadi dosdoğru yapılması neredeyse imkansız olan her şeyi yaptınız, bu sefer yakıt pompası enjektör girer işin içine, kudreti belli, ya aşırı ısınır, ya yetişmez vs... Sözün özü her şeyin ömrü kısalır. Tabi bunu bütün uygun yazılımları yapılmış varsayarak söylüyorum.

İşin bir de sıkıştırma oranı boyutu var. Sıkıştırma oranı şu ki, piston en alt ölü noktadakeyken toplam yanma odası hacmi ile en üst ölü noktadaki yanma odası hacminin oranıdır. Bir atmosferik makine ile aşırı besleme makinenin sıkıştırma oranları çılgın farkedebiliyor. Yani silindirin gidip geleceği mesafeyi, strok denen olayı, silindir hacmini tamamen değiştirmek icab edebiliyor ki bu motoru açmadan imkansız falanlar filanlar fişmanlar uzar gider....

Satıp, turbo bir araç alın.

Mitsu Colt CZT temiz bulursanız sapık bir makinedir, akabinde Pug 207 1.6 THP GT düşünülebilir, Fiat Punto 1.4 T-Jet vs... gibi petrol+turbo makineler alternatifler arasında benim makul bulduğum.

10. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Hakan abi öncelikle yazdığın her harf için sana teşekkür ederim. Sanırım istediğim cevabı aldım :) Benimkisi her daim hayal olarak kalacak :) Teşekkür ederim. Saygılar :)

11. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Madem okadar para vereceksiniz alın bir turbo beslemeli motor swaplayın Hyundai'ye şaka makinası yapın :)

12. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Aklımdan geçmiyor değil hani :) Bu hondaların k20A motorları var ama motor bloğu yerine oturur mu onu da düşünmek lazım :)

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Maddiyat ve araba sorun değilse, ki profilindeki araba üzerine o belirttiğin mevlayı ekleyip fabrika çıkışı turbo şarjlı ve güçlü araba alınabilir.

Ki bende aynı biçimde Aynı donanımda Getzimi satıp dizelini aldım fark olarak verdiğim 4.500 lira oldu.

İmkan varsa hayaller asla hayal olarak uzun süre kalmaz kardeşim.

14. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Ha yaşa be abim :) İşte böyle bi insan teşvik edilir olaya :) Bakalım ya önce bi iyileşmem lazım :)

15. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    Sizin düşündüğünüzü uzun zamandır benimde aklımda fakat ben vazgeçtim,arastirdim adam gibi uzun süreli verim alabilmek icin 15000 tl harcamak gerekiyor.Bende aracimi satar 15000 katip turbo beslemeli bir arac alirim dedim ,fakat aracimdan vazgeçemedim
    Samsung Note 2 cihazımdan gönderildi

16. hürkuş

hürkuş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    irfan arabacı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Heves insanın içine bir girdimi bir daha çıkmaz bence sen sanayiye gir Bi araştırma yap belkide kolay olur en azından içini rahatlatmış olursun ama şunuda söyleyim usta ile gardaş olursun tecrübelerimden sölüyorum

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

17. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Tüm yazılan olumsuzluklar kısa bir özet açıklamaya kalkarsak kitap yazılır.Hik bir şey imkansız değil ama bazı şeylerin hayal olarak kalması daha doğrudur.

-OmeR- bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş