Arkadaslar foruma yeni üyeyim ankara da oto kiralama işi yapıyorum 1.5 crdı motorlu dizel hyundai eramın turbosu 1 yıldır ıslık çalıyordu sonunda ses çıgırından çıktı sasmazda turbocu ümit ustaya götürdüm 500 tl ye turbomu tamir etti fakat kaya performance diye bir yere söktür dedi söküldü yapıldı aksam arabayı alamya gittim herseyi güzel performans falan çok ii dedi çıktım eve geldim denemk için biraz zorladım üst devirlerde küt die bir ses turbonun mili kırıldı tekrar götürdüm garantili yapmasına ragmen garantiden degiştirmedi kaya performance arabanın yagını degiştirmeden takmış turboyu oysaki yeni turbo takıldıgında muhakkak 5/40- 5/30 ince sıfır yag ile alışması lazımmış ben bunu bilmiyordum şimdi çıkmacılardan yeni turbo alacam siz siz olun turbo revizedewn sonra muhakkak yag degişin
Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızın Kaya performans servisinde turbosuna ne gibi işlemler yapıldı? turbo mili değişti mi? turbonuzdan gelen ıslık sesi neticesinde, öncelikle hortum ve valfleri kontrol edildi mi? turbonun bakımı neticesinde turbo açılıp ne tür işlemler yapıldı? turbo bakımı sonrasında eğer sadece yeni mil kullanıldıysa, bu arızanın olmaması gerekir. Zira. Yeni mil, eski yatakların içerisinde zaten yeterli toleransta boşluğa sahiptir. Mil ve yatak değişti ise, standart malzeme değerlerinde mil boşluklarının yeter değerde olması neticesinde yağlama sorununun olmaması, olsa bile bu kadar kısa sürede değil daha uzun km lerde aşınmaya bağlı oluşması gerekir. Ancak, turbo yatağı, mil sağlam denilerek tornacıda yaptırılıp, gelişigüzel takıldı ise, mil yüzeyindeki çizgiler, yatak içinde yüksek devirlerde yeterli yağın sirküle olmasına izin vermemiştir. Böylece mil yüksek ısıda genleşmiş ve yatak içinde sıkışmıştır. Bir diğer olasılık, mil dengeli takılmadığı için, kasıntılı dönmesidir. yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı yataklar yeni bile olsa, kasıntılı dönen mil, ısıya maruz kalarak yatak içinde sıkışıp kırılmaya neden olmuştur. Kırılan mili kontrol edin. Milin gerçekten değişip değişmediğinden emin olun. Mil standart ve değiştirildi ise, yatak iç çap ölçüleri muhtemelen oldukça sıkı çalışmış olabilir. bir diğer sorun, turbo yağ hortumu doğru takılmadığı için, turbo yağlanmamış olabilir. Bütün bunlar kontrol edilmeli, akabinde servis tarafından garanti kapsamında değişim gerçekleştirilmelidir. yoksa suç yağda değil.....
yaglamada her hangi bir sorun yok normal giderken de sorun yoktu eski turbomun içi sıfırlandı dedigim gb ben birz fazla zorladım kaya performans sagdece turbonun sökülüp takılmasını yapacaktı motora takarken yagın 5-40 la degişmesi lazımmış onun yapmamış ve üst devirlerde zorlayınca eski yagın için de olmadı yani sorun yaglanma diil eski yagdan kaynaklıydı lastikleri degişcektim birazda nede olsa atacak yak gitsin derken mil kırıldı
Turbonun ömrü tıpkı baskı balatada olduğu gibi kullanıcı odaklidir. Turbo revizyon olduğunda yada degistiginde yağ, yağ filtresi ve intercooler emme manifoldu gibi kisimlarinda gözden geçirilir ve temizliği yapılmalıdır. Turbo contalari keçeceleri ve saplamalarida değişmesi gerekmektedir. Kolay gelsin. GT-I9300 cihazımdan gönderildi