Arkadaşlar merhaba, Bu sabah itibari ile 2-3 gün arabasız kaldım. Dün akşam motordan gelen bir sesten huylandım ve sabah işe gelirken Maslak Hyundai ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) ye gittim. Arabayı bırakmam gerektiğini söylediler. Şüphelerim doğruymuş Turbo arıza yapmış ve değişicekmiş. Prosedürler uzun sürüyomuş assanla irtibata geçmesi parça gelmesi v.s. Ctesi ye kadar çıkar dediler... Allahtan araç garanti altında
Geçmiş olsun Garantinin önemini bir kez daha anlamış olduk garantisi olmasaydı yaklaşık 1.800,00-2.200,00 arasında masraf çıkardı
Özellikle uzun yolda biraz yüklenince duman attığını görmüştüm fakat dizel diye pek takmamıştım. Yani çok yüklenince hafiften bir duman atıyo zannetmiştim. Önceki akşam gaza basınca özellikle 1750 - 2500 devir arası bir uğultu sesi duymaya başladım. Gaza bastıkça artan, araç devrini aldığı zaman azalmaya başlayan bir ses. Bir nevi üfleme diyebiliriz. Direkt Turbo dan şüphelendim çünkü gaza basınca ses yükseliyo bir süre sonra azalıyordu. Nitekim doğru bir tespitte bulunmuşum... Garanti olmasa gitmişti paracıklar