Herkesin yeni yılı kutlu olsun arkadaşlar. Bu sabah hava soğuktu, -3 derecelerdeydi. 1.5 crdi VGT getz'imi üç beş dakika kadar çalıştırdım ve motorunu ısıttığımı düşünerek yola çıktım. İşe geç kalmamak için de belli yerlerde biraz yüklendim. Pastane önünde beş dakika durdum o arada arabayı stop ettirdim. Sonra arabayı çalıştırıp yola koyulduğumda belli bir devrin üstüne çıkarken yığıldığını farkettim. iş yerine bir km'lik mesafe vardı bunu iki kez denedim ayn ısorunu farkettim. Sanki turbo devreye giremiyor gibi. ve şu an iş yerimdeyim. Kafam karışık duvarlara vurasım var https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif. Bu ani bozukluk turbodan mı yoksa araştırdığım kadarıyla intercoller hortumundan mı kaynaklanıyordur. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım ve beni rahatlatıcı cümleler bekliyorum. Selamlar...
Her şey olabilir. Aklıma gelenler ise, en iyi ihtimalle motor yeterince ısınmamış olabilir, hava bağlantılarından biri çıkmış, delinmiş olabilir; turbo veya intercooler'la ilgili sorun da olabilir ama hava serinken intercoolerda bir sorun kolay anlaşılmaz sanırım. Benzer bir çekiş sorunu birkaç hafta önce yaşamıştım, hava filtresinin üzerindeki bir hortum çıkmıştı. Sanırım ordan oksijen algılayıcısı besleniyordu. Algılayıcılarla ilgili bir sorun da olabilir yani.
Sorun şimdilik kendiliğinden düzeldi.O beş dakikalık durma esnasında soğuktan kaynaklı bir noktada donma olabilir düye düşünüyorum, umarım tekrarlamaz. tahrik arkadaşımıza yorumundan dolayı teşekkür ederim.