16 adet şikayet listemden bir tanesi de araçtaki ıslık sesine benzer ses idi. Daha önceleri sadece sabah ilk çalıştırmada gelen bu ses daha sonra süreklilik kazandı. Turbodan olduğunu bildiğimden değişim talebinde bulundum. Değişim yapıldı. Bu ikinci Turbo değişimim oldu: **HMC yeni gönderdiği turbolarda boğazı daha geniş yapmış. Böylece daha rahat çalışma ortamı sağlıyormuş. **Baskı balata zamanım gelmesine rağmen Turbo değiştikten sonra hissedilir bir rahatlama oldu motorda. **Yakıt sarfiyatına direkt olumlu yönde etki ediyor. **Servis bu değişim için tüm bakımların yetkili servisste yapılmış olmasını şart koşuyor. Allahtan düzenli garanti kitapçığına her bakım sonrası kaşe vurduran ve tüm faturalarımı saklayan bir kullanıcıyım. Aynı ıslık sesi ve performans kaybı sizde de var ise araçlarınızı kontrol ettirmenizde fayda var derim...
bu ıslık sesi sanki bizim arabadada var gibi ama turbodan mı tam bilemiyorm çarsamba servise gitmeyi düşünüyorz bizimde araç garanti kapsamında gelişmeleri yazarm.
valla bu kaşe işinide senden duydum haa bende bakıma gidiyorum ama bi kere bile kaşe vurdurmadım kitapçığa zaten servis ağında kayıtlar mevcut
bilader ford focus aldı dizel.. araştırdı nadirende olsa 40-50 bin lerde focuslarda da böyle ıslık varmış..
Bizim eradada bu problem var. Servise gittik,'' biraz daha zaman geçsin öyle değiştirelim, bu haliyle göndersek bir şeyi yok diye geri gönderirler'' dediler. bizde bekliyoruz 1-2 haftaya kadar bizim turboda değişicek.
daha önce götürdüğüm servislerden birisi kapandı. onun kayıtlarını bulamadılar. dolayısı ile kaşeye baktılar.