Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tuhaf Ateşleme Sistemi Arızası

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda accent1.3 tarafından 25 Temmuz 2014 tarihinde açılan konu

1. accent1.3

accent1.3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    vedat kızıl
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar;
    Bende 97 model accent 1.3 karbüratörlü var.Araç 1 senedir bende.Tüm motor bakımlarını yaptım fakat bir türlü bu ilk çalışma sorununu tamamen çözemedim.
    Araç özellikle soğuk ve yağışlı havalarda bu ateşleme sorunun yapmakta yazın ortasında da yapmışlığı var.Sorunun distribütör kaynaklı ateşleme sisteminden olduğunu sanıyorum gerçi platini de değiştirdim avans ayarı da yapdım yine aynı acaba orjinal olmadığından mı yoksa arıza başka bir bölümden mi kaynaklı?
    Araç ilk çalışmada gaz almıyor benzin ve lpgde farketmiyor, gazı alsa bile rölantide aşırı gaz verip moturu 1-2 dakika ısıtmazsanız stop ediyor.Tabi marşı almasını beklemeniz gerekiyor bazen 15 dakika hatta 1 saat sonra bile marşı aldığı olmuştur.Bu sorun ayda bir kaç kere oluyor geriye kalan günler normal.
    Daha önce bu tür sorunla karşılaşan yada bir fikir vericek bir arkadaş var mı?

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bunlara otomatik jikle ayarı yapıyorlardı sanki ama forumda aramak lazım nasıl yapıyorlar diye, yalnız birde jikle ayarı acayip ileri düzey bir iştir işin uzmanına iyi bir yetkili servise ayarlatmak lazım, fakat karbüratörlü araç zaten soğuk havalarda zor çalışır yukarıda anlattığınız şekilde çalışır marşa basarken gaz ara ara köklenir marşı alınca 2000 devirde biraz tutulur falan, aslında bu normal bana kalırsa, sonuçta çalışıyorsa sorun yoktur yani eğerki soğuk havada hiç çalışmaz ise problemdir, otomatik jikle ayarlansa bu seferde ilk çalışmada rölanti yüksek olacak fazla yakacaktır

bunları gözönüne almak lazım. Karbüratör biraz zahmetli bir sistemdir ara sıra çok titizce ayarlarını bozmadan yapılacak temizlik istiyor.

accent1.3 bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,944
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Gaz sizip manifolta doluyor olabilir. Deponun uzerindeki muslugu kapatip gaz tamanen bitene kadar araci calistirin. Sonraki calistirdiginizda sorun yasamazsaniz arizayi bulduniz demektir. Yine olmazsa larburator temizligi ve ayari gerekebilir. Ateslemede sorun varsa genelde her kosulda sorun yasarsiniz, ihtimaldir ama bence sona birakin.

accent1.3 bunu beğendi.
  4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    serdar abinin dediği gibi fazla gaz manifolta doluyodur benim aracımda jiklede iken stop edilince zor çalışıyor ancak jiklede lpg tuşunu ortaya alınca tek marşta alıyor benzinde öyle birşey söz konusu değil. birde otomatik jikleniz çalışmıyor sanırsam kalbülatör ayarlarınızada baktırın

accent1.3 bunu beğendi.
  5. accent1.3

accent1.3 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    vedat kızıl
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Arac lpgde calisirken karburatorle bir iliskisi olmuyor lpg beyni ile calismakta diye biliyorum.Aracta bu problem hem gaz hem de benzinde var ondan dolayi sorun atesleme sisteminde diye dusunmekteyim.Bir ara distributor avans ayari yaptirdim kisin karda bile 1ay tek mars calisti.Daha sonra eski haline dondu.Nedenini hala anlayamadim atesleme sistemi buji kablosu haric yeni hepsi.Kablolar da iyi durumda, eger atesleme sisteminde de sorun yoksa sorun ya motorda ya da karburatorlu sistemler icin araba normal.Bir ara ustanin yaninda yapti usta bobine bakti atesleme yapiyordu fakat distributorden bujilere atesleme yapmiyordu yani sorun distributor kaynakliydi.Platini degistirdim fakat sorun ayni acaba sorun orjinal parca olmayisi mi yoksa komple mi degismeli?

6. ayaz27

ayaz27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yusuf cam
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Aynı sorun benimde basımda çözüm bulamıyorum ne yaptıysam stop ediyor LPG beyni dediler degiştirdim olmadı bobin değişti buji buji kabloları çözüm yine yok en son disbirütör dediler modülü felan degişti yine aynı sen bir çözüm bulunca bana yaz sana zahmet bıktım artık

7. elwoudi

elwoudi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuğrul Tomba
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Merhabalar,
    Benim arabam da ayni model 97 accent ls 1.3 benim sorunum biraz farkli.
    LPG ile calismada hicbir sorun yok, en soguk ve yaya yagmurlu gunlerde bile 2. defada calisiyor (nazar degmesin:) )
    ancak benzine gecirip calistirdiktan sonra, yaklasik 5 km. kadar ilerledikten sonra gaz yemiyor ve stop ediyor,
    sonra tekrar calisiyor ve 2-3 km. kadar yine gidiyor ve tekrar aynisi. Bem de fazla zorlamakmistemiyorum ve gaza geciriyorum ve hersey normale donuyor ve kesintisiz yoluma devam ediyorum. Bu sorunun cozumu ile ilgili bilgisi olan arkadaslardan bilgi rica ediyorum.
    Saglicakla kaliniz.

8. elwoudi

elwoudi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuğrul Tomba
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:

sorum güncel, bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Bu Sayfayı Paylaş