Hintli motor üreticisi Bajaj, dünyanın en ucuz otomobili Qute’i Türkiye’de 15 bin TL’ye satışa sunacak. Hindistan’ın önemli motosiklet üreticisi Bajaj Qute adını verdiği 4 tekerlekli, 4 kişilik yeni aracını Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Büyük arabaların aksine sadece motosiklet motoruyla çalışan aracın Türkiye’deki satış fiyatının ise 15 bin lira olacağı tahmin ediliyor. Aracın motoru dışında herhangi bir otomobilden farkı yok. Araç saatte maksimum 70 kilometre hıza çıkabiliyor ve 13 beygir gücünde motosiklet motoruna sahip. Aracı kullanmak için motosiklet ehliyetine ihtiyaç olmayacak. B sınıfı ehliyetle de araç kullanılabilecek. Bajaj’ın ürettiği Qute’in çarşamba günü Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor. Alıntıdır: NTV Haber Bu araç Türkiye yollarına nasıl dayanır ki
okuduğum kadarı ile 4 tekerlekli motosiklet gibi eğer aktarmalarıda zincirli ise seyreyle gümbürtüyü istanbul yollarına dayanmaz ege tarafından ev ile deniz arasında bineyim desen o sıcakta çekilmez ne diyim alan iyi düşünsün arkadaşın dediği gibi şahin merso kalır bunun yanında 15 bin çok buna
Mahalle sütçüsü alır derdim ama sütçüde bile acayip acayip arabalar var. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
adamların yaptığı tata marka araçlar bile daha 5. senesini geçmeden dökülüyorsa bunu düşünemiyorum bile. ama bu aracı alanlar iyi bir mıknatıs almalı bence. aracın arkasına iple bağlayıp dökülen parçaları toplaması için. gerçi araç metalden mi yapılıyor ondan bile emin değilim
buna benzer bir mesaj yazacaktım ama benden önce davranmışsınız. Hindistanda bir çok kez bulundum. Tuk Tuk diye bir araçları var(daha doğrusu bu tür araçlara tuk tuk diyorlar), 3 tekerlekli motorsikletten bozma gibi aktarma organları ve yedek benzin deposu bile düşünülmüş. İnsanlar bu araçlarla taksicilik yapıyor. Hem ucuz hem masrafsız kullanıyorlar. Bunları bu hale getirip satan şirketleri var ve sanıyorum ki bu 4 tekerlekli motorsiklet motorlu arabayı da bu şirketlerden biri yapmıştır. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Hindistan ekeonomisi her ne kadar adil dağılmasa da(halka yansıyan) malesef bizden kat ve kat iyi ve inanıyorum ki çok daha iyi modeller de üreteceklerdir.
Aklı çalışan bir milletin yeni bir ürünü, aslında vardı zaten ama buralara da geldi, reklamlar yapıldı, bak sitesine motorsiklet reklamı yapıyor herifler, aynı motoru arabaya koyuyor, 18 kW altında, emisyon şartlarını sallaya sallaya karşılıyordur, yazılımda zaten tokadı vuruyorlardı, otomotivde de tokatlıyorlar (bakınız tata ve sahip olduğu ana sanayi firmalar) her şeyi milyon adetlerle ürettikleri için (evet bir yılda herhangi birşeyden birkaç milyon adet üretebilmek ve satabilmek oldukça önemlidir) bu araç bence olduğu gibi kardır, maliyeti yok denecek kadar azdır, üstüne motor da satarlar sonra gelsin paracıklar... ilerleyen yıllarda süper güç Hindistan olacak, müthiş bir üretim kapasitesi var, uzaya incik boncuk bile yollabiliyorlar, bu işlere hevesli birilerinin çalışma modelini incelemesi, bazı şeylerden feyz alması lazım, birde haritada Hindistan nerede, biz neredeyiz, maliyet nedir, kural kitap regülasyon standart nedir bunları incelemesi lazım, bizim memleket olarak şafağımız çok... içten yanmalı motorlar bitti diyenler 2016 yılında heriflerin sattığı şu araca baksın sonra kendini çuvala koyup çöpe atsın.