Arkadaşlar merhaba, Ben bir şey fark ediyorum ve bunu sizinle paylaşarak düşüncelerinizi de merak ediyorum... Trafikte kimsenin kimseye nerdeyse saygısı yok gibi... Özellikle de kendini kurnaz yada akıllı zanneden tipler bir hayli çoğunlukta ki lüks araç sahipleri bir çok konuda kendilerini haklı yada yaptıkları kural ihlallerini hak gibi görüyor... Bayram boyunca dikkatimi çeken husus emniyet şeritlerinin kullanımı... Sanki bizler enayiyiz yada sanki biz bilmiyoruz emniyet şeridi ile ilerlemeyi... Adı üzerinde emniyet şeridi... Acil durum için kullanılacak... Lakin ne kadar iç güzar varsa Tınaztepe mevki-Konya yolu üzerinde özellikle Kayseri-Ankara-Konya lı tatilcilerin kullandığı bu yolda çok fazla emniyet şeridi ihlali yüzünden hem trafik durma noktasına geliyor hemde risk alınıyor... 2 şerit tırmanış 1 şerit iniş olan kısımlarda bazı akıllılar hem kendilerini hem de başkalarının hayatını riske atarak iniş olan şeritte bile SOLLAMA yapıp tıkanmış trafikte öne geçme gayretine şahit oldum... Bunlara şahit olan trafik polis teşkilatının ise hiç bir şey yapmadığını görmek ise içler acısı... Bizim yaşam felsefemiz ne zaman değişecek merak ediyorum... İstanbul-Ankara gibi yerde yaşasam ve her gün bu vb. olaylara şahit olsam heralde kafayı sıyırma noktasına gelirdim... Az önce lastik basınçlarını ölçmek için 2 çocuk petrole geldiler ve yaşlarını sorduğumda 14 olduğunu söylediler... Ehliyetsiz araç kullanmanın verebileceği zararı anlatmama rağmen basıp gittiler... Akabinde kavşakta bekleyen trafik ekiplerine araç plakası ile durumu bildirmeme rağmen DEVAM ET BEKLEME YAPMA uyarısı ise bana hediye gidi geldi... Neyse dedim lastik basınçlarımı kontrol ettim ve hava hortumunun standartlara uymadığını su hortumundan yaptıklarını, hava bastıkça genleşip büzüldüğünü gördüm... Evimin çevresindeki TP, Petrol Ofisi, Shell, Türkiye petrolleri gezdikten sonra lastik basınçlarının hepsinde farklı değerler verdiğini gördüm... Kiminin hortumu patlak kaçırıyor... kiminin sibop yeri bozuk Hey Allah ım türkiye de yaşamak mucize deyip durumu kabullenerek yoluma devam ettim... Bilmiyorum ama arkadaşlar biz ne zaman Standartlarımızı belirleyip düşünce yapımızı FELSEFEMİZİ değiştirip hayatımıza devam edeceğiz... Kurallı olmak insan hak ve hurriyetlerine saygı göstermek, işimizi doğru yapmak çok mu zor geliyor... Nedir bizi böyle yapan çok merak ediyorum...
Bizi ab ye almamalari çok yerinde bir karar çok afedersiniz umumi tuvaletlerde çöp kovasına sıçan bir milletiz pis elleri ile duvarlara sanatsal çalışmalar yapan Öküzler ile ayni havayı solumaktan nefret ediyorum daha binlerce örnek yazarım bu sabah havalimanina yolcu bıraktım sollamalar için sinyal veriyorum basan basana aman önüme geçmesin diye halbuki sollayip hızıma uygun seride gececektim ama nerde bende kapattım sinyali ilk arada geçtim sola sinyali gören Yarışçı kesiliyor yandigimin memleketinde GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen katılıyorum yazdıklarınıza. Kurban bayramının ilk günü Ankara'da Samsun yolu istikametinde trafik daha akıcı olsun diye sola dönüşleri kapatmışlar. Araçların beklemesi gereken sadece 1 tane kırmızı ışık var, ışığın sağ tarafında ise kurban kesim yerleri var. Bazı akıllılar öne geçecek, gideceği yere önce gidecek ya sadece emniyet şeridinde bekliyor ve oradan devam ediyorlardı. Yaklaşık 8 kere farklı farlı zamanlarda ambulans geçti ve neredeyse hepsi, siren çalarken megafondan emniyet şeridini serbest bırakın boşaltın diye uyarı yaptı. Allah göstermesin kaza mı var, kurban kesiminde birine bir şey mi oldu, bu ambulans niye siren çalıyor diye düşünen yok. O ambulansın gittiği kişi belki sen olabilirdin o zaman o hareketi yapanları görsen ne derdin? Konu ambulanstan açılmışken ambulansın arkasına takılıp gitmek diye bir mevzu var. Amerika'da ambulansın arkasına takılıp gidenlerin psikolojik tedavi gördüğünü duymuştum. Bizim ülkede aynısı yapılsa trafik sıkışıklığı yoğunluğu hiç bir şey kalmaz, çünkü trafikte şoför kalmaz. Dün Konya yolunda araç kullanıyorum sol şeritten giderken sol şeridi işgal etmeyelim diye orta şeride geçmek için sinyal verdik. Orta şeritte arkadaki araba ne yapsa beğenirsiniz şerit değiştirmemizi beklemeden gaza basıp sol şeride geçti. Çok merak ediyorum acaba o hareketle ne kazandı? Bizim ülkemizde kimsenin kimseye ne saygısı kalmış ne de tahammülü. En basit olaylarda sadece el kaldırıp -kusura bakma tarzı- çözülebilecek şeylerde bile insanlar kavga çıkarmaya meyilli. Sizin şikayet ettiğiniz gençler birilerine veya kendilerine zarar verse o polislerin vicdanı rahat olacak mı? Sorular giderek artar, öne geçmenin yolu toplumu baştan sona bir eğitime tabi tutmak, gelecek nesillere; insanlara, hayvanlara, doğaya kısaca her şeye saygı duymayı iyi bir şekilde öğretmek diye düşünüyorum.
Olay sadece trafikten ibaret değil, basit insanlarız biz. Ülkemizde insan canının kıymeti yok, üşengeciz, umursamaz bir toplumuz. En kötü şey ise o her akşam haberlerde izlediğimiz kaza(iş kazası,trafik kazası vb.) haberlerini bizim başımıza gelme ihtimali yokmuş gibi izliyoruz. Bir inşaatta biri düşüp öldükten sonra iş güvenliğinin akla gelmesi, bir çocuğun polise yakalanıp ceza kesildikten ya da yaralamalı-ölümlü kazaya karıştıktan sonra yasa ihlalinin akla gelmesi, 112 acil hattını gereksiz yere meşgul edip gerçekten hastan olduğunda hattın düşmediği zaman başına dank etmesiyle yüzleşmeliyiz biz, yoksa akıllanacak bir toplum değiliz.
@i20_Troy Öncelikle bu konuyu bile kendinize dert edinmeniz ne kadar hassas, duyarlı bir vatandaş olduğunuzu göstermeye yetiyor zaten. Tebrik ediyorum ve bir yandan da sizi uyarmak istiyorum. Bu gidişinizin sonu anksiyete, obsessyon oluyor genelde. Nereden mi biliyorum? Ben yaşadım. Siz elinizden geleni yapın, vicdanınız rahat olsun gerisi zaten hikaye. Çocukları uyarmışsınız. Dinlemediler. Polise söylediniz. Ciddiye bile almadı. Durumu önce 155'e oradan da BİMER'e aktarın. Zaten ilgili polisin kim olduğu belli. Emin olun hoş durumla karşılaşmıyor. Belge mi lazım? Benzin istasyonunda gençleri gördüğünüz saati söylemeniz yeterli olacaktır. İstasyonlardaki kötü fiziksel şartlar mı? Bir fotoğraf yeterli olur. Siz şikayetinizi yapın, içiniz rahat olsun. İnanın dert belaya bulaşanlar bile sizin kadar üzülüp dert etmiyorlar. Sözde ambulanslara ön ve arka kameralar konulup yolu gereksiz yere işgal edenlerin araçları men edilebilecek cezaya çarptırılacaktı değil mi? Nerede peki o yasa? Yok. Konyada yaşayan birisi olarak şunu eklemek isterim. Bir yerden amulans sirenleri çalıp giderken insanların tepkisi ne oluyor biliyor musunuz? " İşte yine etli ekmek yetiştiriyorlar" Bunun da maalesef ki maalesef bir hikayesi var. Kısacası yetki verdiğiniz insanlar da güzel ülkemde yetkilerini kötüye kullanıyorlar. Tekrar ediyorum. Siz doğrularınızdan şaşmayın. Doğrularınıza sarılın. Sizin içiniz rahat olsun, gerisi hikaye... Saygılar.
Allah bu dünyayı böyle yaratmış, yine de halimize çok şükür, böyle şikayete ne gerek var aslında öbür tarafta rahat ederiz inşallah insanları düzeltmek doğru şeyleri onlara göstermek çok zor, ben de yıllardır Selim kardeşimizle aynı düşüncelerdeydim, piyasada ne kadar çok insan gibi davranmayan insanlar var diyordum, hatta depresyona girdim, tedavi oluyorum, artık bunları takmıyorum çünki bunlar herhalde Allah tarafından bize bu dünyada verilmiş birer sınavdan ibaret şeylerdir, diyerek kendi kendime sabır ediyorum, sabır etmeye çalışıyorum sabredebilirsek bu sınavı kazanırız diyorum, insanlar ne yaparsa yapsınlar düzensizlikler illa olacak bu dünyada her yerde Türkiye de olur başka ülkede olur heryerde var bu vakalar çünki orada da insanlar var. Kurban bayramı birinci günü sabah evden çıkıp köyüme gittim sabahın 6:00 sında yollar bomboş ooh ne güzeldi, köy evimden 40km ötede bana yakın sayılır orada kurban işlerini halledip eve döndüm büyükleri ziyaret etmek içinde yakınımdaki büyüklere gittim fazla dolaşmadım bayram uzun diye uzak mesafe yol yapıp gezme tatil etme havasına hiç kapılmadım, evde mis gibi neskafemi içtim bilgisayarımla oynadım bıraktım millet yesin birbirini, yani bayram trafiğini bildiğim için o kalabalık trafiğe hiç girmedim ne debriyajımı ne kendimi asla yormadım çok rahatım güzel bir bayram geçirdim.
Ben de ilk zamanlar çok takıyordum. Bir de asabi biriyseniz hiç katlanamıyorsunuz. Maganda gibi arabadan inip saldırdığımda oldu.( şimdi hatırlayınca gülüyorum kendime)Emniyet şeridi anonim şerit herkes kullanıyor gerek çakar taktırıp gerekse 4lüleri açıp kullaNıyor. Hele bir de sinyal kolunun nerde olduğunu bilmeyen şöförlerimiz yok mu en çok onlara sinirleniyordum. Ama şimdi çok sakinim belki de kaşarlandık artık) bence sizde kafanıza takmayın. İnsanlarımızda hakkaniyet duygusu olmadıkça kimse kimseye saygı duymaz hep bencil hep benci olur. gEtz 1.5 vGt 4 hY kLm aBs sR Sent from my iPhone using Tapatalk
selim kardeşim konunu baştan aşağı okudum; 2006 da akşam ağaçlı tesislerine aksaray merkez sırtım dönük ankara istikametine gidiyorum tesise giriş tarafından giriyorum ve karşımdan akılının biri ankara istikametine gidip yolunu uzatmamak kavşağa kolay çıkış için tesisin girişinden çıkmaya çalışıp birde farları yakık üzerime doğru geliyor ve kafa kafaya giriyoruz. ilk söylem naptın görmüyon mu ikinci söylem sende bisey yok git kendin yaptır ne tutacak eniştem polis çıktı geldi tersten çıkarsan olacağı bu dedi. 3. söylem abi yarın getir arabanı yaptıralım. tabi görevli ekip geldi tutanak tuttu 8/8 suclular. ne zamanki suçu kabul etmeyi öğreneceğiz o zaman akıllanırız emniyet şeridini ihlal eden kabul ediyormu bakalım yaptığını tabi bi de şu var öndeki ilerleyince ilerlemeyen akılılarda var uzasında uzasın yolculuk. benim bütün bunlara bu ülkede yaşananlara insanların yaptıklarına yorumum bence asıl neden muhafazakar görünüp dinimizi eksik yaşamak. inancımızı azaltmak dikkat ediniz ülkemizde kıyametin küçük alametlerinin hepsi var.
Bende cok üzgünüm dostum. Spn zamanlarda ulkemizde gelişmişlik ile beraberlik gormemislik (her anlamda) de artti. Bu nedenle ne kurallari sayan var ne kurallar var ne de denetleyici var. Muz cumhuriyetine donduk resmen. SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mersin Taşucunda ikamet ediyorum,haftada bir mersine gidip geliyorum,Mersin-Antalya yolu otoban bitişi;çeşmeli-silifke arası Her yolculukta verilmiş sadakamız var diyorum,ya bende sorun var yada genel olarak sorunluyuz. Makas atan,sinyal vermeyen,drift yapan,yarışan gibi birçok durumla karşılaşıyorum. Önce kendime soruyorum sonra karşımdakine bakıyorum,toplum olarak birbirimize saygımız kalmamış,uyanıklık yapmak marifet olmuş. Hayırlısı
Emniyet şeritinde duran araçlara çarparak kaza yapanlara şaşıyordum nasıl gidip durmuş arabaya 4lüsünü yakmış arabaya çarparsın diye içimden esefle kızıyordum ta ki kurban bayram dönüşü aklımdan geçirene kadar emniyet şeritinden öndeki aracı sollamayı...aslında sevmem ben de kızarım,ama otobanda 70 80 ile gidene daha da kızarım..E 5 ten git acelen yoksa tıngır tıngır.. Sakaryadan istanbula gelirken 1.5saatlik yol 3 saat sürmüş trafikten ve daha 1-1.5saatlik yol var sıkılmışım..saat olmuş 23:00 sabah kalkıp işe gideceğim birde acele o yüzden.. en sağda trafik gayet güzel akmasına rağmen adam aheste aheste gidiyor benim araç bagaj dolu arka koltuklarda malzemeler var o yüzden sollamaya soldan da çıkamıyorum soldaki trafikte hızlı akıyor ki hızlanmada sorun olabilir diye,çünkü Sakarya ya gidişte gaz kesme olayı yaşamıştım....neyse bir ara sağdan sollayıp şeridime geçerim diye düşündüm son biraz daha gideyim önümü göreyim öyle sollarım diye düşünürken sağdan sollama yapmayı düşündüğüm noktada aracın biri 4 lüleri yakmış bekliyordu.2 saniye ertelemem geçmiş olsunu engelledi Allah'a şükür...yakın takip dolayısıyla öndeki aracın sağını emniyet şeridini görmek zorlaşıyordu.dikkat edemiyorsun...Amman diyelim.. UZ-AY'dan Gönderildi...✨
Ne zaman ki "Ahlak" kavramını gerçekten anlayıp hayatımıza uygularız, işte o zaman bütün bu sorunlar kendiliğinden çözülür.