Merhaba arkadaşlar malum akaryakıt zamlarından dolayı herkes bi tasarruf düşünür oldu size birşey danışmak istiyorum çalışmış oldugum kurumun Türkiye Petrolleri TP ile anlaşması var yüzde 5-6 oranında indirim yapıyor aracım era dizel sürekli opetten alıyorum TP nin mazotunu kullanan herhangi bi sıkıntı yaşayan varmı alınırmı uzakmı durmak gerek ?
ben çevremdekilere sorduğumda ağırlıkla 2 istasyon söylediler. birisi de tp idi. oradan almaya başladım ve sorun yaşamadım şimdilik. daha evvel bp kullanıyorudum şu sıralar tp'nin extra dizelini kullanıyorum sorun yok. dediğim gibi etrafımda kullananlar genellikle tp ve bp kullanıyor. shelden 3 kez yakıt aldım ikiside de dpf arızası verdi bir daha almadım. bp kullanıyordum tp kullananlarda sıkıntı yaşamadığını söyleyince tp kullanıyorum genelde şu sıralar. arkadaşım 3 yıldır dizeli ve benzinli 2 aracı var mazotu, benzini ve lpg'yi oradan alıyor ve şiddetle tavsiye etti. muhabbet ettiklerimden de tp kullanıyorum memnunum diyenler olunca 3-4 aydım kullanıyorum gayet iyi. genelde de şehir içi kısa mesafe kullanıyorum aracı. tp'ye geçmeden evvel bp kullanıyorudum sürekli ve sorun yaşamadım ama malum tp daha ucuz. Memleketten yaşadığım yere gelirken bir keresinde tp olmadığından shell'den aldım pazar günü uzun yol yaptım ama perşemde akşamı dpf arızasını yaktı.
Ben iki buçuk yıldır sürekli tp mazotunu alıyorum.hic bir sıkıntı yaşamadım.tabi istasyonlar arasında farklılık olursa ona bişey diyemem.aracim Accent blue
sorun yaşayacagını sanmıyorum.. İyi firmadır en önemlisi yerli olması bence..İstasyonlarıda fena degil hatta çok iyi olanlar var...
dediğim gibi arkadaşım benzinli aracı içinde lpg ve benzini de hep oradan alıyorum sorun yaşamadım şu ana kadar demişti. evet bu her firma için geçerli. bir istasyon iyi ise sürekli onu kullanmak mantıklı. ben aynı tp'nin hep aynı pompasına yanaşırım
Ben 3 arabayada 2 benzin 1 mazot uzun zamandir aliyorum hiç bir problem yaşamadım Ankara plevne caddesi
Uzun zamandır aracımda Shell V Power dizel yakıt kullanıyordum. Son zamların ardından bir arkadaşımın da tavsiyesi ile litresi 80 kuruş daha ucuz olan TP' den Extra Motorin aldım. Bu Extra Motorin denilen yakıt euro dizel ile aynı mi acaba ve kullanan arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Özellikle performans, menzil, motorun çalışma sesi ve kirlilik, siyah duman vs.konusunda deneyimlerinizi merak ediyorum.
Dizel aracım varken dizel ekstra alıyordum oradan. İlk almaya gittiğimde ekstra ile normal arasında ne fark var diye sordum pompacı katkılı ekstra olan, enjektörleri ve kurumu temizliyor dedi. Bilgim o kadar. Kullandığım sürece sorun yaşamadım hep ekstra aldım. Şimdi benzinli araç kullanıyorum ve zamlardan dolayı yine orayı kullanıyorum ve eşimin kuruma da indirim kartı verdiler ekstradan ortalama 15 kuruşta indirim yapıyor. Zamdan evvel 8.25'ti benzin kartla aldığımda 8.08'den verdi. Normalde de diğer istasyonlardan ucuz. Şehir içi 500 km gidiyorum i20 ile. Gösterge 100 km var diyor ama ben 100'ün altın indirmiyorum benzini.
Biz caddy e yıllardır alıyoruz, hiç sıkıntı çıkmadı... Tucson fulledim dün 7.84 benzindi bugün 8.32 olmuş
Yaklaşık 15 litre V Power üstüne 20 litre kadar TP ekstra dizel koydum ve ilk 150 kilometrede herhangi bir olumsuz yanını görmedim. Psikolojik mi bilmiyorum ama sanki Shell'den daha aşağı değil performansı hatta belki daha bile iyi gibi diyebilirim. Uzun dönemde neler olur zamanla göreceğiz. Inşallah biz de sorunsuz devam ederiz.
Tp nin mazot u hakkında hiç olumsuz bir şey duymadım, yeni aracım benzinli tp den alıyorum malum biraz daha ucuz..
Bölgemde TP ler bir tık aşağı satıyor 20 kr aşağı falan zaten ben petrol ofisi veya LUKOIL den %4-7 arası aşağı alıyorum. O yüzden pek anlamı olmuyor %8 indirim vardı TP den bir türlü taşıtmatik gönderilmedi merkezden defalarca aradım
Getz varken Shell’den başka yerden almadım, memlekete gidince 2 defa tp’den aldım, ikisinde de aldıktan 15-20 km sonra mazot filtresi ışığı yandı, annemler uzunca bir süre yine aynı istasyondan aldılar, aracı bakıma götürdüğümde usta yakıt kaynaklı kurum oluştuğunu söyledi ki kullanımda farketmiştim. İstasyon farkı var mı bilmiyorum ancak son altı aydır onlar da oradan almayı bıraktılar Shell’e döndüler tekrar ve fark oldu. Dediğim gibi istasyon kaynaklı da olabilir, tesadüf de olabilir, direkt bir olumsuz yorum yapmak istemem ama yaşadıklarım bunlar.
Muhtemelen devirsiz kullanıldı, mazot illaki fark eder ama dizel aracın kaderi kurum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi