arkadaşlar önce söyleyim ben bir acemi sürücüyüm.nerdeyse 1 aydır araç kullanıyom.aracı aldığımız zamndan bu yana toplam 7 tl lik po dan gaz aldım.ilk gazı aldığımzda km sıfırlamıştık. yaklaşık 210 km. yapmışım ve lpg ışığıgöstergesi tek yeşilde yanıyor. gerçi ben kırmız yandığı zaman depoya lpg doldurdum. yani diyeceğim benim araç gaz ayarı yüksekmi?devir 1in biraz üstünde.gaz ayarını kıstırtsam araca zararı olurmu. hem fazla yakmak istemiyorum.zaten km en fazla 80-90 yapıyorum.bana bi akıl vercek çıkarsa sevinirim.
Forumda bu konuda arama yaparsanız açılmış tartışılmış bir çok konu bulabilirsiniz Cem Bey.Size tavsiyem lpg göstergesine aldanmayın.Çoğu zaman doğru verileri göstermiyor.Mesela benim aracımda ilk depoyu fullediğim zaman göstergede kırmızı ışık yanıyor biraz yol yaptıktan sonra yeşil ışıklar yanmaya başlıyor ve daha sonra da kafasına göre hareket ediyor .Aracınızda sıralı sistem lpg mi mevcut ve hangi marka kit takılı durumda?Mümkünse bu işleri yapan servislere giderek aracınızı bilgisayara bağlatınız.Zaten onlar gerekli ayarlamayı yaparlar.Kazasız belasız sürüşler dilerim.
cevabın için tşk ederim kardeş. dün bi arkadaşla sanayide makinadan ayarlama yaptırdım. benim tüp ayarı aşırı açıkmış.ayarı düşürdü.makinaya taktığımızda makina bozulcak dedi.yüksekmiş.
Doğrudur Hocam.Geçmiş olsun umarım bir daha sanayiye gerek kalmaz saygılarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif