Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Tucson

'Otomobilinizi Tanıtın' forumunda koge59 tarafından 15 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. koge59

koge59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba, 2007 tucson CRDI sahibiyim. Aracımı sıfır kilometyrede aldım ve şu an 80000 km yi devirmiş bulunmaktayım.

Aracı seçerken geniş iç hacmi en önemli faktördü. Daha önce hep Avrupa araç kullanmış olmam ilk dönemlerde araca karşı hep şüpheli yaklaşmama neden oldu. Zaman geçtikçe güvenim arttı.

Aracın eksileri, küçük bagaj hacmi, gerçekten son derece yavaş reaksiyonlu ve oldukça eski teknolojili olduğunu düşündüğüm otomatik vitesi. Motor gücü 112 HP olmasına karşın bana hep yeterli geldi. Fotoğrafçılığım nedeniyle araziye çok çıktım. Beklentimin üzerinde arazi performansı olan bir araba.

İlk 6 ayda 3 kez çamura saplandım. Son saplandığımda arabanın 4 wheel lock fonksiyonunun çalışmadığını farkettik, düzeltildikten sonra bir daha böyle bir aksilik yaşamadım.

Aracı aldığım andan itibaren tavan penceresinde bir problem vardı, birkaç kez tamirciye gitmem gerekti, ama problem yaşamadım.

son zamanlarda direksiyon araç hareketsizken döndürülünce gırrç diye sesler gelmeye başladı, aks ta problem olduğu tespit edilerek garanti kapsamında değiştirildi.

Foruma girmemdeki problemim mazot deposu/pompası il ilgili bir problemdir. Araç bir hafta önce vızıltı gibi bir ses çıkarmaya başladı. Mazot pompasının sesiydi ve tamire gittim. İkinci bakımımdan beri aracımı hep Neziroğlu'nda baktırıyorum. Depo temizlenecek, filtre değişecek yakıt pompası değişecek dendi ve arcım bir iş günü tamirde kaldı. deponun temizlendiği söylendi, yakıt filtresi değişti. Bu arada oromotive meraklı bir arkadaşım "aman abi bunların depolarında bir boya varmış ve eriyormuş araba yolda kalıyormuş seninki de aynı sorun olmasın" dedi. Servise sordum, yok öyle birşey rahat ol dediler.

Aracı aldım, gerçekten ses kaybolmuştu. İki gün sonra (bu bayramın arefesinde) Sinop'a gitmek için yola çıktım. Çankırı'da çok şiddetli ses ile yolda kaldım. Resmi olmayan bir hyundai tamircisi Ankara'daki ustamın direktifleriyle pompayı söktü,Pompa çok ısınmıştı. borusunu emdi, mazot aktı ve yerine takınca sessiz çalışmaya başladı.

Seyahatimi tamamladım (3 saat gecikerek geceye kaldım yolda ama olsun yolculukta başka sorun yaşamadım. Bu arada Sinop'taki Hyundai servisini aradım, orada bir problem olursa yardım edilebilir mi diye, bana "elimizde depo yok, depo değişmesi gerek" yanıtı verildi.

Sorum şudur ki, gerçekten dizel olan Tucson'ların deposunda eriyen bir boya var mı ve bu soruna neden olur mu.

Servisle ilgili yaşadıklarımın tefrikasını bu yanıtlardan sonra yazacağım

Sevgiyle kalın

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçmiş olsun..
    2007 diye yazmışsınız ama profil bilgilerinizde 2006 yazmışsınız, heralde bir yanlışlık oldu..

arac hakkında düşüncelerinize genel anlamda katılmakla birlikte bahsettiğiniz sorunu yaşamadım.belki bundasizin kadar km yapmadıgımdan olabilir..çok az kullanıcısıyla tanıstım ama boyle bir sorundan bahsedilmedi..en kötü ihtimalle deponuz garanti kapsamında değişir diye düşünüyorum..

3. koge59

koge59 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba, arabamın modeli 2006, komiktir trafiğe 2007 de çıktığı ve plakası 2007 kasımında alındığı için ruhtsata 2007 diye yaılmış, o dönem geçişlerinde satılan nisbeten ucuz araçlardan biri ( o dönemde 62000 TL ye almıştım ve kampanya diye sunulmuştu) 2007 lerden farklı olarak sanırım ön cam sileceklerin altındaki ısıtıcınıon ayrı bir düğmesi var.

Depoda ezik var diye maalesef garantiden değiştirmediler. Bence yanlış bir yaklaşım çünkü sanırım Hyundailerin yakıt depolarındaki boyaların böyle bir soruna neden olduğu bilinen bir problemmiş. Ama daha acısı servisin mazotu değiştirip depoyu yıkayıp araba oldu diye bana vermesi ve 200 km sonra arabanın şehir dışında arızalanması. Bu bence kolay affedilir bir durum değil. Arabanın durumunu söylediğim Sinop Hyundai tamircisi (araba Çankırı'da arızalandı ben Sinop'a giderken) mazot deponuzun değişmesi lazım, bu bilinen bir arızadır ama maalesef elimde depo yok ve bayramdayız yanıtını vererek beni iyice dekompanse etti.

Bu Sayfayı Paylaş