arkadaşlar merhabalar uzun yıllar sonra tekrar tucson 1,6 t-gdi 4x4 177 bg atiker karma sistem lpg tam otomatik 166binde aracım ile aranızdayım lakin iki sorunum var değerli yorum ve tavsiyelerininiz i bekliyorum. açılmış cevapsız kalmış bir sürü konu var inş ALLAH bu sorun burada bu sefer tamamen çözülür başka sorun yaşayanlara rehber olur. 1--aracı alalı 10 gün oldu şehir içinde dur kalk sonrası ani hareket bekleyerek gaza bastığınızda araç tepkisiz kalıyor basmaya ısrar ederseniz yaydan çıkmış ok gibi kararsız biçimde tepki veriyor ve bazen park manevrası yaparken geri viteste de yada 1. viteste de tepkisiz kaldığı oluyor . spor modda iken daha az oluyor ??? 2-- önce araç uzun yolda giderken sabit hızda iken ani bir vuruntu oldu ilerleyen kilometrelerde arttı hızlanırken de ani çırpmalar oldu yani 50 km 10 adet 1-2 saniyelik vuruntu ve hızlanma esnasında da vuruntular olmaya başladı. araçta arıza lambası yanmıyor obd bağlantısı ile hata gözükmüyor neden olur bu sorunlar beni yönlendirir misiniz.
bu problemi makyajlı kasa 1000kmde olan aracımda bende yaşıyorum. ilk haftalar gaz pedalına alışamadım düşüncesi ile ilerliyordum ancak gazı aynı seviyede tutmama rağmen araba bazen çok tepkisiz bazen de bir kanguru gibi uçarak kalkıyor..
bir çok 1,6 t-gdi motor bu şekilde yürüyor insanlar kabul etmiş sanki bir sorun var çözemedim neden kaynaklandığını evet sport modun da gaz tepkime ve kararsızlık az yada yok gibi
lpg sisteminin sigortasını söküp dener misiniz. vuruntu varsa arıza kodu olmaması imkansız, ayarı açıksa lpg sistemi arıza kodlarını temizliyor olabilir.