Bugün eşim bir araca yol verirken Tucson ile Plastik eğilip bükülebilen şu kırmızı kukaların üzerinden geçmiş. Sonra yolda gidenler Bayan araçtan şu boşalıyor demişler, O da hemen kenara çekip beni aradı. Aracın yanına gittim Motor sıcak olduğu için ilk önce altına ,Radyatöre, Yağına baktım. Karter korumada su,yağ izi yoktu, Korumada, çamurlukta, hiç bir yerde eğilen büzülen bir yer yoktu. Aklıma hemen silecek su deposu geldi, bagajdan su alıp boşalttım şakır şakır döküldü yerlere. İçim biraz rahatladı. Yarım saat sonra Radyatör su deposuna baktım o da tamdı. Şimdi soru şu, Bu araçtaki depo nasıl delindi? Hiç bir darbe, iz,kırık , çıkık yok Allah muhafaza hafif bir araziye gitsek vay halimize
Evet arazi aracı değil bir SUV, ama hafif bir arazide kullanmamak içinde bir neden göremiyorum. P.tesi götürecem servise bakalım aracı, Lifte kaldırtayım bakalım hiç iz olmadan nasıl o hasarı aldı .Resmen iç kanama gibi
Vallahi Köksal Bey açıklık göremedim hiç, İşin ilginç yanı o zaten. Tek ihtimal, Karter koruması nitelendirebileceğim Plastik kapak ( Altını görmedim o kapağın) sadece kayışları korumak için yapılmış olduğunu farzediyorum. Baskı ile deponun hortumunu çıkarmış olabilir belki, Ama deponun üzeri Abs aksamı ve yanı kayışlar ile çevrili aynı baskının onlara da zarar verme ihtimali var Allah göstermesin. Diğer araçlarımla defalarca bu tip şeylerin üzerinden geçtim, hatta dağlara taşlara vurdum hiç bu tip bir sıkıntı yaşamamıştım İlginç ne diyim
bu durumda en doğru yorumu aracı inceleyince öğreneceğiz demektir. umarım abs vs gibi çok daha önemli yerlere hasar vermemiştir
Evet, P.tesi veya en geç salı servise götürecem. Fotoğraflar ile burada paylaşırım bilgileri. Açıkcası bende merak ediyorum. Kendimce kontrolleri yaptım, herhangi bir ikaz ışığı yanmadı şuan için. Biraz kayış sesi geliyor daha önce o kadar yüksekmiydi onu da hatırlamıyorum gerçi.
Yazmayı unutmuşum. Bugün aracın altını açtık,Depo hortumu yerinden çıkmış. Depo tamponun tam önünde , alttaki plastik esneyince direk depoyu yerinden oynatmış