Günaydın değerli dostlarım , Tucson arabam yok ancak ileride arzu ettiğim araç . Aklıma takılan sorularım var . 1- Diyelim ki ben Tucson aldım jantları 17 inç , ben bu araca 19 inç takabiliyor muyum ? 2- Alabileceğim araç ancak 2. el olabilicek çünkü fiyatlar çok yüksek . Elite ile Elite Plus arasındaki fiyat farkını vermeye değecek özellik oluyor mu ? 3- Park asistanı güvenlimi , her zaman işe yarıyor mu ? Park asistanı için vitesin yarı otomatik mi olması gerekiyor ? Sağlıklı günler dilerim.
diğer açtığınız konuda gönderdiğim broşüre baktıysanız elite ve elite plus arasındaki farkları grebilirsiniz 19 inç jant da alırsanız 19 lastik takabilirsiniz, jant+lastik fiyatı 8 binlirayı bulur tabi.
Günaydın Sn Halil verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ancak sanırım ben sorularımı tam aktaramadım , benim sormak istediğim husus jant için maddiyattan ziyade teknik olarak 17 inçlik , arabanın lastiklerine 19 inç takılabiliyor mu , Elite paketteki ile Elite Plus daki fark para olarak vermeye değer mi demek için sormuştum. Ayrıca Akıllı Park sistemi Türkiye şartları için uygun kullanılabilir bir sistem mi onları öğrenmek istemiştim. Sağlıklı günler dilerim. Saygılar.
tucson'a 19 takılır, çamurluklarında büyük boşluklar olduğu için teknik olarak sorun olmaz. 245-45-19 ölçüsü takılır. akıllı park önceki araçlarımdan birinde vardı. gayet düzgün park ediyor. ama deneyimli bir sürcüye göre daha yavaş park ediyor. bu nedenle genelde beklemektense kendiniz hızlıca parketmek istiyorsunuz. park konusunda sorun yaşayan sürücüler için belki kullanışlı olabilir. teknik olarak manuel vitesli bir araçta da olabilir ama tucson'da düz viteste park asistanı donanımı olup olmadığını bilmiyorum.
merhaba, 1- yanak düşürerek takabilirsiniz. yakıt artacak, konfor azalacak. 2- donanım işi kişiye göre değişir, çok yoruma müsait değil açıkçası. sizin istediğiniz bir özelliği karşılıyor mu buna bakmanız gerekir. 3- işe yarıyor ancak çok gereksiz, @Halil 'inde dediği gibi çok uzun sürüyor park etmesi. hele trafiğin olduğu bir yerde kesinlikle kullanışsız. bu özellik amerika ve avrupada kullanılır ama türkiyede yani sabırsızlar ordusunun olduğu bir ülkede çok sıkıntı.
Yeni tucson da jantlar 19 inç, kışlık olarak lastik çok pahalı olduğu için 17 Jant lastik alıyorlar, siz eski kasa mı almayı düşünüyorsunuz?
19 inç lastik fiyatını biliyorsunuzdur umarım.Kisliklarin tanesini Kasım ortalarında 2000 tlye aldım.Size birde jant masrafı olacak.Bu harcamaları aracı satıp üzerine eklerseniz neredeyse model bile yukseltirsiniz
Değerli dostlarım , öncelikle verdiğiniz güzel açıklamalar için teşekkür ederim. Öncelikle alabileceğim aracın benim için kullanılabilirliği önemli olacak . Eğer mevcut özelliği kullanabilme şansı olmayacaksa var olması benim için artı olmasından ziyade masraf olarak karşıma çıkabilecek . Neticede alırken çok güzel özellik gibi geliyor , ancak dediğiniz gibi Akıllı Park Asistanı yoğun trafikte kullanamayacaksam boşuna para vermiş olacağım. Dediğim gibi bu araba çok hoşuma gidiyor ancak ihtiyacım olduğunda akıllı karar vermek istiyorum bu yüzden sizin değerli yorumlarınızı alıyorum. Tekrar teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.
mesela aktif güvenlik önlemleri çok önemli, şerit takip ve adaptif cruise control gibi. küçük dalgınlıkların büyük kazalara sebep olmasını önlüyor. akıllı parktan çok daha önemli bence.
Benim donanım paketleri konusunda şöyle uçuk bir fikrim var, bunu yeni otomobil almak isteyip donanım paketlerine karar veremeyen arkadaşlarıma söylüyorum bazen beni haksız yargılıyorlar bazen haklı buluyorlar şimdi şöyle ki Elite paket Style paket yada Elite plus pakette olan olmayan herhangi bir donanım ve aracın donanım listesinde yazanlar dışında üst donanım paketlerinde listede yazmayan kaput çamurluk gibi parçaların içerisinde ufak tefek izolasyon parçaları, düşük donanım paketlerinde işlev olarak yeterli olmasına rağmen üst pakete göre daha düşük kalitede üretilen ancak bu konuda bu vaziyetini ilk bakışta belli etmeyen ses ve multimedya sistemi, bazı kullanıcılar için sıfır otomobil tercih ederken ilk başta gereksiz bir düşünce gibi olsa da ikinci elde satmaya kalktığınızda üst paket yada alt donanım paketlerinin arasındaki değerlenme ve tercih edilme farkı gibi hususlar oluyor. Üst pakette sadece led far var diyorsunuz ama bir bakıyorsunuz üst pakette pandizot içinde izolasyon var alt pakette yok listede de yazmıyor ufak tefek şeyler yazmaz zaten, şahsen kendim bu konuda çok titiz değilim benim tercihlerim genelleme dışıdır hep, ama bu konu gerçekliği kanıtlanabilen bir teori. Mesela style paket Tucson da arkada tek bir çift kafalı eksoz çıkışı var Elite de iki tane ama bunlardan birisi boş yani eksoz borusu tekine kadar geliyor diğerine gelmiyor, plastik yapıda süs, böyle görsel olarak düşünülmüş ama yalancı süs eksoz gibi bir düzeneği tercih etmek yerine kullanıcıya itici geldiği için style paket tercih eden var mıdır bilmem diğerine boru çeksek iyi mi olur kötü mü? bunları Tucson u kötülemek için demiyorum birçok marka modelde böyle işler dönüyor Onun dışında alt donanım paketi satın alınan bir otomobili birçok kullanıcının başvurduğu gibi her türlü üst paket tarzında modifiye edebiliyorsunuz ancak bu yukarıda yazdığım teorilere göre asla üst donanım paketi gibi olmayacaktır yada netice olarak üst paketten daha iyisi de ortaya çıkabilir.