Öncelikle herkese iyi akşamlar, benim ilk arabam ve araba konusunda bilgili değilim şu an aracım 2006 model tucson ve 138 binde genel bakımları ne zaman yapılır? 1-2 hafta önce aracımla tekelin önünde durup sigara aldım kontağı kapatmıştım aradan 1 dakika ya geçti ya geçmedi arabayı çalıştırmaya çalıştım ama çalışmadı. 30-35 saniye bekledim ondan sonra çalıştı. Ayrıca arabayı ilk çalıştırdığımda değişik bir koku geliyor gibi hisseddiyorum (değişik bi yanık kokusu gibi) bazen oluyor bazen olmuyor onunda sebebini bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum..
Bende ayni aractan kullabiyorum. Forumda tucson kullanim kilavuzu mevcut bakim icin gerekli bilgileri ordan bulabilirsiniz. Ancak kisaca bakimlar 15000 km veya 12 ayda bir. Triger 120000 km de degisiyor. Ancak kullandiginiz motor yagina gore yag degisimi 10000km de bir de olabilir. Akunun durumuda onemli tabi onada bi baktiein bence. Diger sorulariniz icin bilgisi olan arkadaslar gorunce cevap yazacaklardir. Bende agir bakimi 2 hafta once yaptirdim. Kolay gelsin. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
120000 normalde ancak ben arabayi 120000de aldim maddi sebepler yuzunden 131000 de triger degisimi, mator yaği, şanzuman yaği, butun filtreler (yağ, hava, polen vs), fren balataları, klima temizligi ve rutin kontroller hidrolik, su vs. Bunlara ek olarak motor yagi katkisi, enjektor kontrolu (ilk aldigimda enjektor memelerini degistirmistim) gibi ayrica her bakimda rot balans ayarlarinida kontrol ettiririm. Valla su an aklima gelen bunlar baska birsey varmiydi hatirlamiyorum. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1050tl cik tuttu ancak ustam sagolsun 6 taksit yaptik. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Izmitteyseniz ustami tavsiye edebilirim gonul rahatligiyla... GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
az tutmuş. ben geçende 4 fren diski+ 4takım balata serviste değişti 1500tl tuttu. gebze tarafındayım maalesef.
Servise 120000 bakimi nekadar diye sormustum direk 1500 tl demislerdi, balatalar haric. Ustam sagolsun servisi aratmiyor. Yaklasik 3 yildir (ilk arabami aldigimdan beri) giderim ilgisi, alakasi, sohbeti ve cayi essizdir sagolsun. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
garantiden dolayı 5yıl hep servise gittim 6yıl oldu disk balata bitmişti önemli olduğundan orijinal olsun istedim. diskler eğilmemişti inceldiğinden değiştirdik. 108.000km.
isin icinde garanti varsa yapacak birsey yok ancak orjinal parca disarida da bulunabildiginden garantiden sonra servis bence cok mantikli degil... GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dışarıda orijinal parça bulmak zor nette baktım biraz öyle de 1000tl yi buluyordu. netten güvenip almak usta bulmak filan derken sıkıntı olmasın dedim. zira beni buluyor aksilikler. iki yıl önce baskı-balata serviste değişti takılan parça sorunlu çıktı bana teslim edilmeden tekrar değiştirdiler. eğer ben dışardan baskı-balata alıp ustaya götürseydim ve parça hatalı çıksaydı vay halime hatayı birbirine atıp duracaklardı.
Evet iste bu durumda da guvenilir usta devreye giriyor. Insallah oyle bir ustaya denk gelebilirsiniz. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi