Selamın Aleyküm arkadaşlar. 2018 Tucson Elite araçta anahtarsız çalıştırma var fakat kapıları ya kapıdaki tuştan ya da kumandadan kilitliyorum. Uzaklaşınca kendi kilitliyor demişti bir arkadaş ama ben denedim kilitlenmedi! Ayar yapmak mı lazım acaba ? yoksa zaten böyle mi?
hyundailerde uzaklaşınca kilitlenmiyor diye biliyordum ama kılavuza bir bakmak lazım. benim elantra kilitlenmiyor.
teşekkürler arkadaşlar. klavuz var mı bilmiyorum, indirdim bi tane bakıyorum... https://carmanuals2.com/get/hyundai-tucson-2016-kullan-m-k-lavuzu-90667
Kilitlemeyip çıkarsan bir süre sonra kendi kendini kilitliyordur. Onu uzaklaşınca kilitliyor sanmıştır. Yani koltuklarda oturan yoksa belli bir süre sonra kendi otomatik kilitleniyordur.
klavuza göre kilidi açtıktan sonra 30 saniye içinde kapılardan biri açılmazsa geri kilitliyor araç kendini. ama kapıyı açıp çıktıktan sonra sabaha kadar da kilitlemiyor. nitekim eski sahibi bir gün sabah kapıyı açık gördüm akşamdan açık kalmıştı dedi. sanırım diğer araç sahipleri gibi araçtan çıkınca kapıdaki tuştan kilitliyordu aracı ama nasıl olduysa kendi kendine diye hatırladı !