Değerli Büyüklerim Merhabalar. Hyundai ailesine yeni katılan bir üyenizim. Daha önce açılan başlık olup olmadığını kontrol ettiğimde Tucson araç ses sorunu ile ilgili konu bulamadığım için bu başlığı açma gereği duydum. Sizde uygun görürseniz, bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. 2019 Ekim ayında 2019 Model Style Plus 1.6 dizel engelli indirimli Tucson araç aldım. Aracımın son zamanlarda cam tavan ve aracın içerisinden rahatsız edici bir ses gelmeye başladı. Bununla ilgili İst-Çekmeköy Hyundai Coşkun otoda arıza kaydı oluşturularak aracım işlem gördü. Bu işlemden sonra cam tavandan ve araç içerisinden daha farklı bir ses gelmeye başladı. Şikayetime istinaden yetkili servis cam tavan fitillerinin değiştireceğini sipariş verildiğini ses kesilmez ise cam tavanın komple değişimi için assan hyundai başvurulacağını iletti. Bu ve benzer sorunlar ile karşılan büyüklerim olmuş mudur ? Olduysa nasıl bir yol izleyeceğim konusunda bilgilerinizi rica ederim.
merhaba, cam tavanla ilgili şikayetlerin çözümü genelde silikon sprey bakımı ve fitil değişimi ile düzeliyor. servis gerekli prosedürü uygular, aracınız garantili zaten endişe edilecek bir durum yok.
Ticari amaçlı gunde onlarca kisinin inip bindiği 1.5 yıl boyunca ve 50.000km yi geçkin hergün nizami bir kullanımdan sonra dahi cam tavan veya herhangi bir trim sesi ortaya cıkmadı.Toz tutmayan sıvı gres ya da silikon sprey isinizi görecektir.Ben daha hic ihtiyac duymadim.Tozlu yollara girmeden önce kapatmaya özen gösterin.Biz günlük silip temizlediğimiz icinde sorun olmayabilir.Biriken toz ,yagmur ile fitil ve çıtaların arasına akabilir ve birikim yaparak zamanla seslere neden olabilir.
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Garanti kapsamında yetkili serviste fitil değişimi yapılacak. Silikon sprey ile temizlenmesine rağmen sesi kesemediler. Bununla ilgili araç içerisinde çaldığım video yüklemek istiyorum. Fakat videonun nasıl yükleneceğini bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız videoyu izledikten sonra sorunun daha farklı birşey olacağına dair aklınızda birkaç soru işareti oluşabilir diye düşünüyorum.