Merhaba tucson 2006 model bir arabam var.Alalı 1 yıl olucak 118 binde aldım şu anda 130 binde fakat geçen istanbuldan dönüşte motor arıza ışığı yandı sağa çekip stop edip tekrar çalıştırdım yanmaya devam etti.Kırklarelinde ustaya gösterdik laptopa bağladı üreticiye özgü hata verdi.Sildi ışığı tekrar geri yandı dediler servis sadece çözebilir sorununuzu,edirne hyundai servise götürdük bıraktık.Dün arayıp test sonucu tork konventöründe arıza var değişmesi lazım dediler ve 6000 lira gibi bi fiyat çıkardılar 5000 parça 1000 montaj falan.Bu fiyat çok tuzlu geldi parçayıda zaten yurtdışından getirme ihtimalleri bile varmış iptal ettirdik yarın teslim almaya gidicem aracı.İstanbulda birkaç ustayı aradım 6000 liraya komple şanzıman falan herşeyi değiştiririz dedi.3000 liraya tirbün torna bakım falan birşey dediler ,şu anda ne yapacağımı şaşırdım durumdayım ışık yandıktan sonra birkaç kere aragaz vererek vites değiştirdi zaten alındığında bi dururken çok titreme,vites geçişleri hafif sarsıntılıydı birşey olmaz diye alındı o zaman.Şimdi sizin önerileriniz bildiğiniz gerçek usta varmı istanbul içinde veya herhangi bir yol gösterirmisiniz söyleyebilirmisiniz teşekkürler iyi forumlar.
Tork konvektörü arızası var şanzımanda, 2500 gibi parça fiyatı olması lazım, aynı parçayı kia servisiden de tedarik edebilirsiniz. Torna v.s. sakın yaptırmayın, hele o fiyatlara...
3.000tl ne tornasıymış acaba.? şahsen 3bin tornaya verene kadar sevis indirimi ile 5bin lira civarına değiştirirdim ben. ama siz Serdar abinin tavsiyelerini dikkate alın.
Bu video içinde olan kişi baya işin ehli bir arkadaş. Video en azından bilgi edinmek isteyen arkadaşlar içinde ekledim.
şanzıman konusunda servislere hiç güvenmiyorum , çok iyi şanzıman ustaları var ki konvektörlu bi şanzıman herturlu tamiri mümkün
Hyundai müşteri hizmetlerini aradım pek takmadılar şimdi şikayet olarak mail atıcam sıkıştırmaya çalışıcam fabrika üretimi hatalarıysa çıkıcaktır ortaya
Hyundai servisleri otomatik şanzımanları fabrikanın şanzıman departmanına gönderiyor. Orada mühendisler nezaretinde kitabına uygun ve orjinal parça ile reviyon yapılıyor. Bu piyasanın en iyi şanzımancısının bile 2-3 kere komple sök tak yaptığını gördüğüm için piyasa onarımlarına kati suretle güvenmeyin derim. Konvektör tamiri zaten son çareniz olsun. Hatalı konvektörler garanti peryodun da zaten değiştirildi. Kaldı ki üretim hatalı konvektörlerin 130.000 km gibi bir yol yapması pek olası değil. İlave olarak spo'larda çıktı, tucson varmıydı hiç hatırlamıyorum. Tabii siz yinede şansınızı deneyin.