Arkadaşlar merhaba aracım 2.0 crdi 4x4 185 ps 6 ileri tam otomatik olan a6lf kodlu şanzımana sahip, araç 3 den 4 e geçince ara ara vuruntu yapıyor gaza yüklenerek ve kararlı sürüşlerde olmuyor ancak trafik olan ve gazdan ayağımı çekmem gereken ya da gaza hafif basmam gereken durumlarda bazen vuruntu yapıyor şanzımancı gördü sürdü onda yapmayınca yağ değiştirdi ancak sorun devam ediyor, sorum şu,,, şanzımanda dişlilerde problem olsa sürekli yapması gerekmez mi? Ya da başka ne sebep olabilir?
merhaba, bu tip vuruntular motor kaynaklı olabiliyor. yolda enjeksiyon stabilitesini ve egr sisteminin davranışlarını gözlemlemelisiniz. manuel modda kendiniz 3 ten 4 e geçirince yapıyor mu bunu da gözlemlemelisiniz.
4 ileri tam otomatik kullanıyorum bazen o vuruntu bende de oluyor. Ama dediğiniz gibi tam vites değişimindeyken ayağımı gazdan çekince veya fren yapınca yaşıyorum. Sanırım o ara tam devirlenmediği için vites kararsız kalıyor, tık diye vuruntu yapıp araç ileri doğru silkeleniyor. Bir problem olduğunu düşünmüyorum. Çünkü aracı aldığım günden beri deneyimliyorum bunu. Özellikle hergün indiğim virajlı bir rampada yaşıyorum bu durumu. Ayağımı gazdan çekince vuruntu oluyor. Ama ayağım frende inersem bir sıkıntı yaşamıyorum.