Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Çözüm Bekliyor TSB Uygulanmaması!

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda oskanush tarafından 29 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    Merhaba,

Benim araba manuel olarak vitesleri çok yavaş düşürüyor. (Geri kalan tüm otomatik şanzıman fonksiyonları normal)

Aşağıya detaylı adını yazdığım TSB nin uygunlanması için HYUNDAI Türkiye bir şey yapar mı acaba? Hyundai Erdemir Y.Servisi, yemin ile ekranını bana gösterdi, yetkili servislerde, Hyundai Türkiye'ce herhangi bir talimat edilmiş TSB yok.

TSB :
    TRANSAXLE, 06-01-003 2006 NOLU SONATA 3.3L PCM REPROGRAMMING INSTRUCTIONS FOR REDUCING DOWNSHIFT TIME (CAMPAIGN T15)

Ekli dosyalar:

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    TBS yok Özkan hocam. Benim şanzıman içinde görüştüm aynı şekilde 4. vites 80-90 titremesi için TBS yok dediler. TBS'yi kim onaylıyor, hi-tech. Yanımda hi-tech arandı, verdiği cevap "onlar amerika üretimi için geçerli" dedi. Hi-tech'in Sonata NF'lerin hepsinin korede üretildiğinden bile haberi yok, şanzımanlar zaten tek fabrikadan çıkıyor, montaj yeri başka olsa dahi sorun hepsi için geçerli. Bu konuyu 2 ay önce genel müdürlük ile yaptığımız toplantıda da belirttim ama bununla ilgili bir gelişme olmadı. Markanın amiral gemisi dediği Sonata'ya biniyorsun ve bu sorunları yaşıyorsan sanırım sonraki aracım Hyundai olmayacak... 80-90 arası gitmiyor araba, çözümü olmasa bişey demiyeceğim ayıp diye bişey var. Altı üstü yüklemesi 3 dakika süren bir yazılım.

TSB : 08-AT-004

DESCRIPTION:
    Some Sonata 2.4L vehicles with automatic transaxles may experience a vibration,
    shudder or booming noise at 38-42 mph in 4th gear. If so, follow the procedure to
    update the ECM and TCM.

Ekli dosyalar:

3. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    Serdar Bey ,
    :)
    Yahu TSB numarasını bulup veriyoruz. "Türkiye için değil" cevabı alıyoruz. Peki bizim Sonatalar ABD versiyonlarını "kıskanarak mı" aynı sorunu yaşıyorlar!? :D
    Telepatik / Bluetooth ile .... nasıl bir mistik iletişim ise artık... :D

Buna ilaveten, benim direksiyonu biraz sağ/sola çevir veya otomatik klima açılsın, frene iyi basmıyorsan öndeki arabanın üstüne çıkacak, rölanti yükseliyor... Bununla ilgili TSB de 2009 mod. için yazılı diye ısrarcı olmamıştım.

Sanırım ben de artık, her hafta bir yeri bozulan benim araba yerine.... gaza gelip....bir Chrysler 300C V8 SRT8 6,1 L... (2007 md. 31 000 km de araçlar var)
    :)
    Kısmet... :)

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Satış sonrasını zayıf tuttukları sürece müşteri kaybedecekler, bu su götürmez bir gerçek. Beyin dışarda bi yerde olsa içini açıp epromunu okuyacağım ama şanzımanın içine koymuşlar. Kendi göbeğimizide kesemiyoruz :)

Bu Sayfayı Paylaş