Trt belgesel oto tadilat programı çıkarmış.İzleyen varsa sizce nasıl.Bana biraz durağan geldi.Sanki discovery kanaldaki "işte sürat işte ses" programına benzetmeye çalışmışlar ama olmamış.Çünkü çok ciddiler.
Biraz önce tekrarı vardı.Adamlar çok durağan ve ciddi geldi.Fragmanına benzemiyor.Adamlar hurda halinde aldıkları bir aracı tamir edip 30500tl ye okuttular.3600tl kar ettiler.Bu gün 18:05-18:36 arası epgde gösteriyor.Tekrarı herhalde.Gece 2:00 da da var.Çarşamba günü 12:00 da ve de gecesi 2:00 da da var.Bilmiyorum Epgde öyle gösteriyor.
Trt belgesel bayağı bir atılım peşinde.Acayip programlar çıkarmaya başlamış.Mesela "Fikirhane" diye bir program var.Adamlar sokakta elinde termosla çay satan bir gence akülü bir seyyar araba yaptılar.Akülü ama üzerinde güneş paneli var.Yani güneşin altında çay satarken kendi kendini şarj edebilecek.Hemde pedalda var.Mükemmel bir şey oldu.Güneş hücrelerini bile yapanlar tasarladı.Demekki Türkiye'de imkan verilse bayağı bir iş çıkacak.
izlemeye deger nerdeyse dijitürke üye olacaktık o işte ses işte sürat programı için internetten izleyebilecegim bir site varmı tüm bölümlerini.
Tamirat tadilat, overhaulin, işte sürat işte ses vs. fenomeni olarak bunu ilk defa gördüm ilk fırsatta izleyeceğim
Valla bende Tamirat tadilat, overhaulin, işte sürat işte ses vs. programları çook seviyorum, hatta çocukla oturup izliyoz... Bakalım birde bunu izleyelim...
İzleme şansım olmadı ama umut vaad ediyor bu dönemde trt belgesel, umarım yurtdışındaki rakiplerine taş çıkartacak işler yaparlar.
Bende kolay kolay kaçırmam.Ama içlerinde en iyisi Tamirat-Tadilat.En ayrıntılı Ed China anlatıyor.Ben ona Konya tabiriyle "tülümen saçlı" adam diyorum. İşte sürat içte ses programında boyuna lastik yakıyorlar.Adamlar işlerine çok eğleniyorlar.Aracın motoruna bile uğraşmıyorlar direkt sıfır motor takıyorlar.Şimdi birde oradaki Gasmonkey garajdan kovulanlar yeni bir yer açtılar."Uyumsuzlar garajı" diye onu da izliyorum.Zaten ben hiç normal kanal izlemiyorum ki 24 saat belgesel kanalları. Şimdi bir de trt belgesel çıktı.İzlediklerimin arsına.Trt yapsın canım artık bir şeyler.O kadar elektrik faturalarından para ödüyoz.
olmamış ben izledim. Çünki yapılan tadilat çok fazla bişey değil. Büyük ihtimal bütün tadilatlar benzer olacak ve sıkıcı olacak. Türkiyede bu tadilat işleri dışardaki gibi değil. Dışarda adam arabaya bir tadilat yapıyor arabayı tanıyamıyosun.
Aynen olmamış.Sanki rol yapmaya çalışan acemi oyuncular gibiler. Bizde onlarda olan arabalardan yok ki.Adamların çoğu yaptığı arabalar zamanında kendi ülkelerinde ürettikleri arabalar.Bizim hangi araba burada üretiliyor ki.Onların yaptıkları gibi o arabaları yapmaya kalksalar yapanın ocağına incir ağacı diker.Bir de bizim ülkede satmak macera.Onların hurdaya attıkları arabalara biz biniyoruz bir kere.Bizde komple ölmeden hurdaya çıkmaz.Onların çoğunun arka bahçelerinde eskiden kullandıkları hurda araba dolu.Bizde ancak at arabası bulursun Gerçi o da zor.Çoktan parçalayıp yakmışlardır.
bende ed-china hayranıyım... Hani gelip arabanın anahtarını istese sorgusuz sualsiz vereceğim elemana
Aynen bende.Hatta facebookta da takipçiyim.Adam her şeyden anlıyor.Burada olacak arabayı inceletcen aslında.
Birde yabancı programlarda tadilat yapan adamların işi bu. Adam sadece bu işi yapıyor ve böyle yerler var. Egzoz yaptıracak bilgisayarda çiziyor tasarlıyor istediği egzoz yapıp boyayıp getiriyorlar. Bizde nerede yapacaksın bunu. Belki ilerde bir arabanın bütün parçalarını keyfimize göre üretecek kadar gelişirsek belki ortaya daha güzel şeyler çıkar ama şu an erken bence bu programlar için. Arabanın üst konsola biraz yapışkan yapışmıştı 1.5 yıldır sormadığım yer kalmadı ve hiç bir yerde çıkaracak birşey bulamadılar. En son tinerle sildim biraz kavlattı üstteki plastiği fakat yapacak birşey yok hadi tadilat yaptır yaptırabilirsen https://www.facebook.com/video.php?v=790722120992728 Güzel bir aksesuar videosu. Türkiyede led işiyle uğaşıp bunu yapan köşeyi döner bence...
Bizde aslında şöyle sempatik bir tamirhane bulup doğaçlama çekilse olur aslında.Doğal olacak yalnız.Öyle kurgu,yapmacık olmayacak.Mesela al sana konu bizim hyundai forumda bile örnekleri var.Gidip çekilse o bile bir program olur.Hatta güzel bile olur.Mesela bir örnek.Bizden hyundai clubtan uzaklarda aramaya gerek yok.https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hyundai-sonata-1994-g4cp-4g63-modifiye.29005/ Mürsel abinin yaptıklarını bile çekseler.Bir sezonu bitirirler.
İşte sürat iste ses de 70 model arabaları alıp 5000 cc motor koyuyorlar, kafalarına göre aracı kesip biçim tasarım harikaları çıkartıyolar. Türkiyedeki programlar nasıl olabilir ki? 1600 cc motoru çıkartıp 2000 cc koyamıyorsun. Çamurlukları genişletsen akşamına bağlarlar Discovery deki programları izleyip sonra da bizimkileri izlemek El Clasico yu izledikten sonra halı saha maçını izlemek gibi olur
Ülkemizde modifiye parçalarının satışı yasal ama takmak yasak bunada ben anlam veremiyorum madem taktırmayacaksın sattırmada.