Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Triger Zincirinden Neden Ses Gelir?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda serdar247 tarafından 24 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. serdar247

serdar247 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Zamanla bollaştığı için mi? Yoksa sette ki diğer parçalar yüzünden mi?

2. serdar247

serdar247 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Uygun gerginlik için bakla çıkartılıp ayarlansa olmaz mı?

3. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    zincir iki sebepten bollaşır birincisi kanal yuvarlak halkaları sürtünmeyle aşınır
    yada gergi tam ayarsızsa ki buda çok yüksek devirde birden çok küçük viteslere düşerseniz olur triger ve zincirin baş düşmanı 5inci vitesten mesela 4üncü vitese geçmek yerine 2 veya 3 vitese düşürmek tabi devir bantı yüksek olursa işte o zaman zincir felan hakgetire

4. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    her ne kadar mantığa ters gelse de zincir zamanlama bollaşır. bu hem pim noktalarından olur hem de diğer parçalardan.biz buna metal yorgunluğu da diyebiliriz.tren raylarında bile 2 parça arasında boşluk bırakılır genleşme yapınca kıvrılma olmasın diye.tavsiyem. zinciri set halinde değiştirin .zaten işçilik daha pahalı olsa gerek. bir daha uğraşmayın.

5. serdar247

serdar247 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araba şuan160.000 de,en fazla 30.000km daha yapar satarım.Yani set halde değiştirmeye değmeyecek,onun için sesten kurtulmak istiyorum

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne olacaksa arabayı alan kişideyken olsun diyorsunuz yani

7. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu nedenle ikinci el araba alma işi insanlar için kabusa dönüşüyor olsa gerek... sen satmadan önce sana çok büyük masraf açarsa senden sonrakinede açar... belki şunu yapabilirsiniz; Satacağınız adama söyleyip sevaba girersiniz!!!!!

8. serdar247

serdar247 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet öyle diyorum.çünkü insanlara yaranamazsınız.diyelim ki set halde değiştirdim 750tl verdik.satmaya kalksam 180.000km de alacak olan kişi ooo araç çok km yapmış deyip eski kasa accent fiyatına 15000tl ye düşürcek fiyatı.yani fiyat,trigeri düşün 14000tl düşcek.
    Ama vicdansız biri olsam yapacağım basit;trigeri değiştiririm km yi 80.000 e düşürürsünüz 2006 aracımı çok rahat 19000tl ye satarım.
    İnsanlarda ön yargı var km konusunda,siz araca çok iyi bakmışsınız ,tüm bakımları zamanında yapılmış ona bakmazlar km ye bakarlar.
    Ve benim aracım sorunsuz ve tüm bakımları zamanında yapıldı.En küçük ses duysam hemen servisin yolunu tutardım.Zaten titiz olduğumdan bu sese daha fazla dayanmak istemiyorum.Ama 8-9 ay sonra satacağım araca da o kadar masraf etmek istemiyorum,değmez bu insanlara.

9. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu bir paradoks sizin yazdıklarınız şunu ifade ediyor: insanlar arabalarını yok pahasına niye takasa verirler çünkü alıcılarda en az satıcılar kadar bu işin iç...ne etmiş durumda... sizde haklısınız aslında. ama sonuç ikince el zor bu ülkede

10. serdar247

serdar247 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öyle,bu ülkede ikinci el almak zor iş.Mesela galerilere çok dolaştım bu aracı almadan önce km ler hep 60-80bin arası,artık içinize kuşku düşüyor yaaa bu insanlar hep aynı km demi satıyolar araçlarını yoksa kmler çekilmişmi diye.Aracı ordan alıp götürüyosunuz km çeken oto elektrikçilere,size 5dk içinde aracın km sinin çekilip çekilmediğini söylüyorlar.kaç binden ne kadara düşürüldüğünü bulamıyolar ama km kesin düşürülmüş diyolar.
    Sonra adamın yanına gidiyosunuz km düşürülmüş diye,o da gayet şaşkın bi şekilde bende bilmiyodum diyor!!! tabii kocaman yalannnn

11. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Egzantirik zincirinden bakla almak çözüm olmayacağı kanısındayım. Zira Egzantirik zinciri bisilklet zinciri gibi değildir. Bakla alma yeri yoktur. İyi bir usta halleder derseniz, bakla yerine bulunacak çözüm neticesinde aracınız 100km bile görmeden motoru parçalayabilir. Zira zincir dakikada ortalama 1000-6000 arası devirle döner.

30.000km'den bahsediyorsunuz ve bu masrafın aracınıza geri dönüşüm olmayacağı kanaatindesiniz. Ancak....30.000km neredeyse birçok araçta zincir ömrünün yarısı demektir. Sizin zinciriniz de hatrı sayılır bir ses varsa, zaten ömrünü bitirmiş ise, bu km'yi göremeden sıkıntı yaratacaktır. Örneğin kapağa sürtme esnasında kapak yüzeyinde aşınmalara neden olacak, hatta sürtünmeye bağlı ısıyla beraber kopacaktır da...hani 100-200km deseniz, normal...ama bence 30.000km iyi bir rakam ve siz bugün değiştirseniz, aracınıza açacağınız masrafların en az yarısından kurtulmuş olacaksınız

12. nahres

nahres Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı satmanız güzel ama alacak kişşiyede yazık deilmi =( ve bu sorun size de olursa da yaprırmayacakmısınız birde binecekseniz yaptırım derim en azından kafanız rahat olur.....

Bu Sayfayı Paylaş