İyi Günler arkadaslar gecenlerde arabamın triger setini değiştirdim ve balatalarını değiştirdim... 3-4 gunden beri fark eder gibi oluyorum sanki de arabamda bi çekiş düşüklüğü var .... özellliklede klima mı actıgımda eşek gibi oluyor kırmızı ısıkta sagımdan solumdan sollar oldular. acaba triger setinin çekişle alakası var mıdır veya çekişi dusuren etmenler nelerdir? üstüne 50 tl lik evro dizel yakıt doldurdum ki çekiş artsın ama nasfile...
Triger değişiminde önce ve sonra Fark bariz belli oluyorsa küçük ihtimal de olsa Trigerde tırnak kaçırmış olabilirler. Ama araç bu defa aptal çalışır. Yakıt sisteminin temizliği yapıldımı ?
yakıt sistemi hakkında hiç bişi yapılmadı keske mazot filtresini değiştirseydik acaba fark olurmuydu?
Büyütmeye gerek yok. Değişim esnasında Servis yada özel servisin triger sente atlatması ustalık hatasıdır. Ama araç düzenli çalışmaz.Kulağı hassas olan anlar. Düzenleyen : Ogun
Hava +Mazot filterelerinizi ve mümkün ise (yanlış hatırlamıyorsam otomatik filtresi sizde de vardı)koltuk altındakinide değiştiriniz. Tavsiye ederim.
tırnak atlatması problemini cok ii biliyorum basımıza gelmisti amcamın megane aracının işinin ehli olmyanlar tarafından trger setinin değiştirmesinde tırnak atlatmıstı ve arac stop edecek gibi oluyordu birden guc kaybına ugruyor ve ardından da birden gucleniodu anormallik vardı biliyorum o problemi de benimkinde Allaha sukur ole bir problem yok ama cekiş dusuuklugu var sanki kendi kendime aracımı surerken dusundum acaba trigerden mi yoksa balatalarımı cok sıkıldı? veya mazot filtresi yada su admirelerde depo ici boya artıgından mı yoksa arabam zamanını mı doldurdu 110.000 km ???????????
Bir sürü sebebi olduğunu sizde fark etmişsiniz ve yazmışsınız. Konu triger değil. Sorunun Çözümü, bakımı yaptırdığınız yer olmalı kanımca.
trıger ıle aracın calısması cekısı kısaca herseyı bırebır etkılıdır, sente kacıklıgı yuzunden yakıt tuketımı dengesızlesır arac performanstan duser kontrol ettırmende fayda var
senteden ziyade gerginliğini iyi ayarlayamamış olabilirler. Ben dün triger setini değiştirdim, performans ve yakıt tüketimimde iyileşme var şu an. Gerçi benim bilyenin durumundan kaynaklanıyor.
benimde bilyeler dahil olmakla birlikte hersyini değiştrdi... tekrar acılıp bakılacak mı yoksa elaman test edecek mi? su test isinede karsıyım benim aracımı benden daha iiikim bilebilir?
110 bin km yapmışmazotlu araç için önce filitreler sonra ise enjektör temizleme arızalı ise tamir takımı değişimi veya komple enjektör değişim yapılması lazım trigerden çekiş düşüklügü olucagı çok küçük bir ihtimal Düzenleyen : Dimitri