Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Triger Seti Değişimi

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda turkkal1972 tarafından 17 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. turkkal1972

turkkal1972 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ismail türkkal
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    merhaba arkadaşlar 2004 elantra aracımın triger kayışını değiştirmek istiyorum araç 56 000 km de yetkili servisler (800 ile 1100) arası uçuk fiyat çıkartıyorlar sanayide tanıdık ustalar var 100 liraya değişecekler sizden ricam bu aracın orijinal kayışı ne marka parçacılar hepsi farklı söylüyor yetkili servise sordum söylemiyor ama fiyat veriyor komple kit 2 rulman 1 kayış 560 artı işçilik piyasada kit fiyatı 120 mevcut markalar Gates, dayco , Continental,dongıl vs. cevaplarınız şimdiden teşekkürler

2. corti55

corti55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    cihan inci
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    bende getz imi aldığımda aynı sorunu yaşadım .usta gates triger takımını al dedi orjinali o dedi.işçilik dahil 100-150 arası birşeye hallettim trigeri.hiç bir sorun yok.ii bi tanıdığınız usta varsa dışarda yaptırın.gates alabilirsiniz

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Ben 45000km de servisten aldım dong-ıl marka üzerinden çıkan eskisi de dong-ıl marka idi, ama bu illa orjinali dong-ıl marka olacak demek değildir, servisten aldığınız parçayı ürettiren ana sanayi markası yani Hyundai hangi firma ile anlaşmışsa triger kayışını o firma yapıyordur hyundai de onu bir şekilde denetliyordur ediyordur başka hyundai den orjinal ama başka marka triger kayışı çıkabilir yani, bu triger kayışının üzerinde do not crimp yazar yani kayışı ezmemeli ve bükmemelisiniz poşetten çıktığı gibi takmanız lazım birde lastik içeren bir malzeme olduğu için kullanılmamış olsa bile kısa olmayan ama belli süreli bir yaş ömrü raf ömrü var denilebilir kayışın içindeki diş sayılarına ve renginin beyazlamamış olmasına dikkat edebilirsiniz rulmanlarıda takmadan önce boşluk, sıkışma, tırlama sesi gibi şeyler varmı diye elle kontrol etmekte fayda var kullanılmamış sıfır rulmanlar binde bir tırlama yapabiliyor elle çevirince belli oluyor, ben garanti sağlam iş olsun rafta yatmış parça olmasın hiçbir riske girmeyeyim diye gidip servisten taze taze kırılıp bükülmemiş olsun diyerekten yedek parça sorumlusunun kafasını ütüleyerek triger seti almıştım:) serviste indirimlisi bile 250 küsür liraydı buna servisten kazıklanmışsın diyenler olabilir eyvallah ama benimkisi sadece titizlikten yaptığım bir hareketti fakat dışarıdan sanayiden parçacıdan triger seti alıp değiştiren binlerce kullanıcı var birşey olmuyor olabilirde olmayadabilir. Triger seti hayati bir parça ama illa hayatımızı karartacak diye de birşey yok kendi titizliğiniz ve kendi risk alma potansiyelinize göre istediğiniz güvendiğiniz bir yan sanayi markayı da kullanabilirsiniz, zaten triger setini değiştirme işçiliğine gereken dikkat triger setini seçmekten daha önemli ama ilave ediyorum triger setinin kendisi de önemli:).

4. turkkal1972

turkkal1972 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ismail türkkal
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    teşekkürler eren bey parçacının ısrarla dong-ıl marka çıkacak çıkmaz ise parça parasını almayacağına dair söz verdiği için kayış kitini 110 liraya sipariş verdim

5. aytac.harbi

aytac.harbi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Aytaç Harbi
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Orjinalde Kayış Dongil Çıkıyor,Rulmanlar Hmc
    Gmbde Guzeldir,Yan Sanayi Olarak Çok Satılıyor,Hyundai Parça Satan Yerlerde Genellikle

Bu Sayfayı Paylaş