Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

trıger kayısı

'Getz Forum - Club' forumunda TLGYLDZ tarafından 30 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. TLGYLDZ

TLGYLDZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet arkadaslar öncelıkle slm hepınız kazasız surusler bol formlar.Arkadaslar dedığım gıbı daha dun yenı bır getz aldım fakat aracım 2004 model ve 22500 km de fazla kullanılan bır arac değilmı ve coğunluklada yatmıs sımdı sormak ıstedığım sey aracımın trıgerını değiştırmek gerekır mı cunku 4 yasında bır arac trıgerlerde 4 yıl veya 60 000 km dıye bılıyorum ....servıse gosterdım ama özellıkle hanı trıger ıcın değil aracı alırken söle bakılsın dıye alayım mı almayayım mı dıye?

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Biraz daha zaman geçsin bence.Bu arada aracı alırken bilgisayara bağlattınız mı?Benim araç 2005 ilk sahibi bayan 2inci sahibi yaşlı bi amca 3üncü sahibide benim aldığımda 30bindeydi.Sizinki baya baya düşük doğrusu.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar.

Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Evet triger kayışınin ömrü 4yıl/60 bin km ile sınırlandırılmıştır. Kimi araçalrda kayış yerine zincir mevcut, zincir triger kullanım ömrü daha farklıdır.

Düzenleyen : GRAFTT

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ceyhun benim aracın benden önceki sahibi, Kapalı çarşıda Mücevharat işi yapıyormuş. Arabayı aldığım gibi bakmadığım yeri kalmadı, pinti herif küçük altınada razıydım ben.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

5. TLGYLDZ

TLGYLDZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tsk ederım cevaplar ıcın ama bılmıyorum zıncır mı yoksa baska seymı bılmıyorum benımde ıncelem ımkanım olmadı daha ama dedığınız gıbı km sı gercekten cok dusuk ve devamlı yatan bır aracmıs

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sizin aracın triger kayışı, kayıştır.

Zincirlilere örnek ; VW Transporter 2.5 130 hp zincirdir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sizin aracınızda triger kayışı var.(zincir erada vardır ve ses yapınca değişir)km'si düşük olması önemli değil,onun için değiştirmenizde fayda vardır.

8. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    60.000'e devam et... Ticari taksiler 90.000 - 100.000 km bir değiştiriyor.

9. TLGYLDZ

TLGYLDZ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    o zaman en kısa zamanda bır kez daha bu hususa yonelık bır ınceleme yapılıp kararı ona gore alalım baska yol yok anlasılan

10. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Normal kayış ustacım.

11. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bizim özel amaçla kullandığımız araçlarımız 15bin kmde bir bakıma girerken ticari araçlar kullanımlarından dolayı 7,500 10bin kmde bir kontorole gidiyor.En azından yağ ve yağ filtreleri değişiyor.

Ayrıca içiniz rahat etmesi için değiştirin ustacım.Diken üstünde oturmaktansa kayış sıyırırmı acaba bişey olurmu diye huzursuz olcağınıza değiştirin gitsin.

Düzenleyen : hundahaiyi

12. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bunca yıldır taksimiz var, km'ye göre bakım yaptırmayız. Ne zaman ki ses gelir, balata biter frenler tutmaz o zaman anlarız ki bişeyler yolunda değil tamirciye gideriz. Km'ye göre bakım yaptırsaydık para kazanamazdık.

13. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Km'ye göre bakım yaptırmazmısınız?Ticari aracınızın marka ve modeli nedir?Birde yağ yağ filtresi hava filtresi gibi bakımları kmye göre yaptırmıyormusunuz?Ticari taksiler bakımlı olmak zorundalar.Belki siz öle yapmıyorsunuz.Ancak aracınız bi sebepten dolayı bigün çalışmasa sizin ogünde zarara gireceksiniz.Onu riske almak ayrı bi mevzu.Bi taksici abimiz var 2001 kartalı var lpgli araç.Geçen gün km hesabını yaptık aracın orjinal kmsi şuanda 850bin kmde ve araca 1 kez segman atılmış.Ama adamı görüceksin.5bin kmde bi yağını falan değiştirir.

14. Misafir

Misafir Guest

Bence değiştirmekte fayda var ne olur ne olmaz, o kadar yattıysa çatlaklar oluşmuş olabilir, yarın öbürgün koparsa çok iş açar başına..

15. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

10.000 km yağını değişirim. Trigerini km'ye bakmayız. Aklımıza gelirse değiştiririz. Tamirci zaten götürür veya götürmez diyor. Aracım 2001 model Accent Milenyum kasa 400.000 km ve motoruna hiç dokunulmadı. Saat gibi çalışıyor. Hiç çalışmamazlık yapmadı. Hergün tıkır tıkır çalışıyor. Ayrıca burası İstanbul

16. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Burasıda bursa.Araba sizin arabanız diycek bişey yok.Umarım sorunsuz şekilde kullanırsınız aracınızı bigün arıza yaptığı zaman Keşke demeyinde gerisi önemli değil.

Düzenleyen : hundahaiyi

17. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    400.000 km keşke dedirtmediğine göre bundan sonrada demez. Derse de kendi bilir :) Dehlerim gider... Ömrü bizimle biçilmedi ya...

18. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2001 kartal 850bindeyken sizin km düşük bile.Gerçi ona 1kere segman atılmış

19. Misafir

Misafir Guest

Niye "keşke" desin'ki........https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

20. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    98 Şahin vardı Hyundai'den önce kaç milyon km yaptığını bilemiyoruz :) 1 kere motor 1 kere de segman atmıştık. 2006 yılında satıp Hyundai aldım :)

Bu Sayfayı Paylaş