Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Triger değişimi sonrası başlayan ses?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda aretias tarafından 21 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar 2006 CRDİ admire, geçen hafta triger kayışı değişti, kayışı değiştirirken üç motor takozunu söküp liftte motorun altına destek koyup lifti 1-2 cm indirerek motoru yukarı doğru biraz kastırdı usta, kayış değişti araba toplandı, sorun yok ama o günden beri özellikle yokuş inip çıkarken yada setten atlarken arabanın altından sürtme sesi gibi bir ses geliyo, sesin titreşimini gaz pedalında hissedebiliyorum, motor takozlarına tekrar baktırdım ustaya sorun yok dedi, boşta ses yada titreşim yapacak bir parçada yok, ama motor soğukken düzde giderken bile hissediyorum titreşimi, acaba motor takozlarımı deforme oldu, araç 110.000km de

2. Misafir

Misafir Guest

Usta ne diyo bu işe...

3. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Usta ben titreşim ses felan hissetmiyorum diyo, göğüsün içinden geliyodur borular birbirine sürtüyodur falan felan diyo, abi arabayı hergün kullanan bi insan farketmezmi değişikliği, belliki kulaklarda sorun var titreşimi şaseye veriyo gaz pedalında bile hissetmeye başladım motorun titreşimini, motor takozları için maliyet ne tutar acaba?

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok serdar bey sadece triger kayışı değişti, onuda kafam rahat olsun diye değiştirdim, servis kayıdı yoktu triger için, ne olur ne olmaz diye

6. 35mustafa35

35mustafa35 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Mustafa Çubukçu
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Yeni yani ham kayışın mevcut kasnağa alışması bir süre devam edebiliyor.Bende, 60bin bakımından sonra yalpalama gibi sürme sesi geliyor diye yeniden servise gitmiştim ve bahsettiğim cevabı almıştım.Nitekim de ustanın dediği gibi oldu kullandıkça kayış kasnağa uyum sağladı ve sesi kesti.Sente ayarınız tam mı? Çok önemlidir isterseniz sorun.

7. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok kardeşim öyle bi sorun değil bu, sente ayarı felan tam, motor saat gibi, sadece araba rampa aşağı inerken yada yukarı çıkarken, birde 5.vites 3000 devir civarlarına çıktığında bu ses ve titreşimi yapıyo, benim yorumum motora yük bindiğinde titreşim çoğaldığında motor takozları yıprandığı için ses yapıyor diye düşünüyorum, tıpkı ön takımdan ses geliyor gibi oluyo ama ön takım değil amortisörlere kadar baktırdım

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok

neden motor takozları söküldükiustam dizel araçların triger kayışlarını sökünce lifte bile kaldırmıyor çogu arabayı hemde benim 2 adet takside olan admireleri bile değiştirdi böyle bir sorun yaşamadım sadece kayış ses yapıyordu başka kayış takılırdı ses giderdi

9. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Arkadaşlar motor takozu bunun gibi bişey admirede 4 adet var, sağ sol ön arka, usta trigeri sökmek için sağ takozu bağlı olduğu metal parçayla birlikte söktü, kayışı değiştirdi, takozu yerine takarken metal parça tam yerine oturmadı, araba liftte bu sırada, motoru biraz yukarı kaldırayım diye ön ve arka takozlarıda söküp motorun altına destek koyup arabayı biraz indirdi, motor 2-3 cm yukarı kalktı ancak bu sırada motoru şaseyle sadece sol takoz tutuyor, şimdide bu bahsettiğim titreşim ve sürtme sesi motorun solundan geliyor, acaba motoru yukaru kaldırdığında sol motor takozu hasar görmüş olabilirmi, ustaya tekrar gösterdim hava filitresini felan söküp sol takoza baktı normal dedi titreşim sürtme yapacak bişey yok diyo, kayış sesidir geçer diyo, ama benim anlamadığım kayışın sesi olsa sürekli yapar, neden motor aşırı sarsıntıya maruz kalınca yapıyo, setten geçerken yokuş çıkıp inerken motor öne arkaya yada yukarı aşağı hareket ettiği zamanlar yapıyo, ustamada güveniyorum yalan yanlış iş yapmaz ama içimde rahat değil açıkcası, motor takozlarını değiştirmeyi düşünüyorum

10. Misafir

Misafir Guest

Ne taraftasın hocam sen...

11. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Beykozdayım abi.

12. Emregc

Emregc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Emre Güç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Aynı sorun bende de var , bende sol ön takozu aldım ustaya gittim ancak usta, takozların hepsi sağlam dedi değişmedi. Bu titreme yeni V kayışından yada sente atlamış trigerden olabilir mi... Yakıt tüketimide arttı triger yanlış takılmış olabilir mi bilmiyorum ama aracım arıza lambası yakmadı ve daha fazla yakmaya başladı birde soğuk çalıştırmalarda aşırı titreme var yalnız ısınınca geçiyor taki kasis geçişleri yapana kadar , bu esnada sürtme gibi bir ses var...

Sorununuz çözüldü mü merak ettim

Bu Sayfayı Paylaş