Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Triger değişimi hakkında soru?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kaan20 tarafından 9 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Aracım 2004 model 1,3 admire. 8 yaşında 56bin KM'de fabrika trigeri var. Lastik/kauçuk yıl itibarı ile çürümüş olabilir mi? KM gelmediği için pek önemsememiştim ama çürüdüğü için kopup motora zarar verebilir diye öğrendim.

Sizce değiştirmeli miyim?

Aynı zamanda 3lü kayış seti de değişecek, direksiyon taş gibi oldu. kayış sesleri geliyor dönüşlerde...

Ek olarak: elimde 2.1 ses sistemi var. içini açtım. 13,6volt 1,8Amper ile çalışıyor yazıyor. içindeki transformatörü söküp direkt aracın elektriğine bağlasam çalışır mı? Bildiğim kadarıyla araç çalışırken 14volt civarı elektrik geliyor araca??

Teyp bozuk, inat ettim değiştirmek istemiyorum. bagajdaki lambadan elektrik almayı düşünüyorum...
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    KM Gelmedi Dediginiz 4000 Km Kalmış Kayışların Değişim Zamanı 60,000 KM Yi Geçmemeli.

2.1 Çalışır. Trafoyu Çıkartıp Direk Ondan Beslersiniz Sorun Olmaz Ama PC Deki Gibi Ses Beklemeyin. Bagajda Ampüldeki Akım Yetersiz Kalır. Ya Sigortayı Attırabilr Yada Yüksek Akımdan Dolayı Kabloya Zarar Verebilir..

3. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    yaz aylarında kullanmayacağım aracı. max 3ayda bin km yaparım. ama çürümüş olabileceği, beni düşündürüyor. birine kızıp arabayı sıkca redline'a sokabiliyorum...

Ersin bey 1,8a akım çekiyor cihaz. araba bildiğim kadarıyla en az 5a sigorta var.
    Cihazın trafosu DC değil sanırm. bilgisayar fanı bağladığımda 2türlü de dönüyor. normalde dönmemesi lazım. trafodaki 2kablo da kırmızı. elektrikçide -/+ bulup taksam iyi olacak.

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    DC Trafo Degil Zaten AC. Ama Sorun Yok. Siz İstediginiz Gibi Bağlayın Devrenin Üzerinde Köprü Diyot Var Tek Yönlü Geçirecektir Akımı.

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    bence trigeri bir an önce değiştirin sonuçta 8 yıl olmuş. riske girmeye değmez.

6. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Ersin bey o zaman gidip bir deneyeyim ben 2.1i :)

Beni tatmin edecektir ses olarak :) çünkü evde çok güzel ses veriyor. Samsung 32inç LCD tv ile kullanıyorum normalde. tv'yi behzat Ç izlemek için açıyorum o kadar :)

Mursel bey dediğiniz gibi riske gerek yok... En kısa zamanda halletmeyi düşünüyorum... Bir de kendimi düşününce arada çok zorladığım oluyor aracı...

7. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Hiç Düşünmeden Triger Seti Ve Diğer Kayışlar Değişmeli

8. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    En kısa zamanda değiştireceğim. Çünkü aracı elimde olmadan zorluyorum. Beceriksiz veya bencil bir sürücü beni sinir edince motoru zorluyorum...

Bu arada bagajda elektrik alacak yer bulamadım. bagaj lambasına bir türlü erişemedim. sadece arka orta stop kablosu görünürde...
    Sanırım triger için sanayiye indiğimde oto elektrikçime uğrayıp halledeceğim..

Bu arada ön kaliperlerden ses geliyor sanırım.
    stabilize veya parke yollarda ön takımlardan ses geliyor. 2gün önce fark ettim. öyle yolda giderken frene bastığım zaman ses kesiliyor. Bunun çözümü var mı? ya da bir sorun mu?

9. z0dyak

z0dyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Ayaz
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)

Kardeşim ben triger setini değiştim, indirimlerle birlikte toplam 350 milyon lira verdim, faturanın resmini çektim, araba daha tok oldu, daha hızlı hareket ediyorsun.Değiştirmeyenler en kısa sürede kayışlarını değiştirsinler.

10. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Ben servisin bu kadar düşük olacağını zannetmiyorum. Zira turkuaz fahiş fiyat biçiyor. Yarın sabahtan gidip sanayide(işçiliğini bildiğim, güvendiğim ustaya) ya da servise yaptırmayı düşünüyorum. Servise açıkçası fiyatlardan ötürü gitmek istemiyorum...

11. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    2006 model vgt motor getz ın tigeri zincirlı
    bakımı veya degişimi hakkında bılgısı olan yardımcı olabılırmı?

12. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Dün sabahtan sanayiye gidip mitsuba(kore dedi parçacı ama bilmiyorum) triger setini 58TL, pazarlıkla 50TL'den aldım, kayışların numunesi olmadan kayış veremem dedi. İşçiliğine ve bilgisine güvendiğim ustamın yanına gittim, bütün seti söktü ve kayışları almaya gittim. 3kayışa(v, klima, direksiyon) 45TL verdim. işlem sonunda usta da 80TL verdim. Normalde pazarlık ederdim ama yaptığı işe güvendiğim bir şey demedim. toplamda 175TL verdim. 8yıllık kayışların hepsi çatlak çatlak olmuş. arabanın çekişi biraz daha düzeldi, direksiyon pamuk gibi oldu. artık 2bin devirde sürekli 3-4.vites derdin kurtuldum. çok rahat bir şekilde 2bin devirde 90km/h civarlarında gidiyor. hafif rampada rahatça klimalı bir şekilde tırmanabiliyor.

bujileri ve kayışları da değiştirince arabadaki gizli beygirler ortaya çıktı :D

13. RuSeN

RuSeN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servis dışında sakın yaptırmayın bin pişmanız yaptırdığımıza biz araba o gün bu gündür hış oldu elimizde..

14. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Her zaman gittiğim motor ustama yaptırdım. 50km filan oldu. hatta zorladım da aracı herhangi bir sorun yok... Gayet memnunum, direksiyon eski yumuşaklığına döndü... Servisi zaten sevmiyorum en son çıkardıkları fiyattan sonra... Ustamın işçiliğine iyice güvenmeye başladım. bundan sonra hep ona götüreceğim..

Bu Sayfayı Paylaş