19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Triger Değişikliği ve Sonrası ÇOK OLUMSUZ!

'Getz Forum - Club' forumunda scicek35 tarafından 22 Kasım 2015 tarihinde açılan konu

1. scicek35

scicek35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Süleyman ÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Geçenlerde 65 binlerde 2006 Hyundai getz triger agır bakım denılen bakımlarını yaptırmıstım gecenlerde dedıgım belkı 1 yıla yaklasmıstır lakın,

Araba bu agır bakımlarından sonra gozle gorulur bır dusme oldu arabada.

Takılan kullanılan parcaları bılmıyorum bodozlama gıttık bır ustaya taktırdık sanayıde servıs pahalı geldıgı ıcın.

Araba bi kere çok güvensiz oldu. Düşük hızlarda Fren hissiyatı frenlerim iyi tutuyor ama yuksek hızlarda [100] ıken araba kontrolumde degılmıs gıbı gıbı gıdıyor anı frenlerde cok aptallıyor hızda.

2. bir enstantene Tam tur direkt sağ kıvırmam gerektiğinde direksiyonu önceden çok saglıklı sağa kıvırabiliyor iken şimdi tamtur sağa kıvırdıgımda bazi zamanlarda direksiyon saga kıtlenıyor gıbı oluyor ve dırekt hız fazla olsa araba sankı carpacak yada yatacak yer arıyor gıbı.

Bu araba nın saga kıtlenmesı frenlerde kı bu guvensızlık vs. Agır bakımdan sonra neden bu sekılde oldu.
    Hep servis bakımlıydı aracım bu sefer boyle oldu ve cok pısmanım.
    1200 tl ıstedı servıs keske verıpte orjınal servısınde yaptırsaydım dıyesım gelıyor her seferınde.

2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    yazdığınız sorunların triger ile hiç alakası yok gibi. ayrıca bu tarz arızalar 1 yıl bekletilmez, hadi onuda geçtim triger hatalı olsa sente atmış olur en fazla onda da yakıt artar arba titrer çekiş düşer vs. yani sadece arabanın motor performansı etkiler. frenler tamamen farklı bir sistem direksiyon da başka bir sistem.

ilk etapta frenlerinizi kontrol ettirin balata ve disk durumlarına fren hidrolik seviyesi ve durumuna bakılsın. sonrada bir ön takımcıya gidip araba elden geçsin büyük ihtimal kitap gibi olur araç.

Halil, <<bülent>>, gogo17 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  3. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bu bakım sırasında fren balatalarınız yeniyse ilk 50-60 km de fren balataları tam uyum sağlayamıyor. Eğer fren balatası değiştiyse ve daha yeniyse frende sıkıntı yaşamanız normal. Zamanla bu sıkıntı kalmayacaktır. Trigerin direksiyon ve frenle ilgisi yok bencede.

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Eksantrik kayışının frenler ile alakası olmaz eksantrik kayışının işçiliğinde bi yanlışlık olsa araç tekler,fazla yakar, çekmez vs. gibi sorunlar başınıza geldirdi sizinm dedikleriniz ön takım ve frenlerle ilgili bi olay sorunu bilip bilmeden ustaya yüklemenize gerek yok önce ustanıza gidip sorunu anlatın teste çıksın sorunun ne olduğunu söyler bi keresinde bi clioya antfriz koymuştum adama yarım saat sonra km çalışmıyor diye geldi antfriz koyunca oldu deyip tuturdu işçilik parası vermemişti konuyu görünceo aklıma geldi şimdi :D

Murat, <<bülent>> ve SaMeTT bunu beğendi.
  5. scicek35

scicek35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Süleyman ÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ustaya yüklemedim zaten. Demek istediğim şu ki aynı yerde genel bakımda oldu. Bu genel bakımla birlikte triger agır bakımından sonra ne olduysa o arada oldu dıyorum benım sorunlarım.
    Ayrıca bu olayın uzerıne ortalama 5000 km kullanmısımdır aracı.
    Genel klasmanda sorun yok pazartesı gıdeceım ıns bır bakıma da sokayım aracımı. Kasıntı tuttu.

Bu Sayfayı Paylaş