Geçen kış arabanın camları aşırı derecede buğu yapıyordu yolda görüş mesafemi sıfırlara indirecek boyuta gelince bi araştırma yaptım internete çoğu kişi traş köpüğü kullanmış deniyim dedim kendi traş köpüğümü bütün camlara iyice yedirdim çok güzel iş gördü buğu falan kalmadı yaklaşık 1 sene olacak işte camlar köpüğü kustu berbat yaptı camları ve çıkmıyor kazımayı denedim filmi çiziyor çözümü olan arkadaşlar abiler varsa sevinirim...
Geçmiş olsun, organik bazlı temizleyici ile sorunsuz çıkar acele etmeden demeke lazım, ardından sonax buğu önleyici tamamdır
Arabanın camı tozluyken cam suyunu direkt sıkarak temizlediğinizde ve buz kazıyıcıyla buzları kazıdığınızda da cam zamanla puslanmaya başlıyor. Işıklar dağıtıyor ve gece sürülemez hale geliyor. Mareada buz kazıyıcı kullanmasamda cam kirlenince fiskiyeleri çalıştırarak temizlerdim böyle yapmamdan dolayı bu hale geldi. Kendimce çözüm yolu olarak, yağmur ilk yağdığında camı yıkayana kadar silecekleri çalıştırmıyorum. Camı ve silecekleri bol suyla elle yıkayıp sonra silecek çalıştırıyorum. Kışın buz tutan cama ılık su döküyorum.
Buzlu cama ılık su camı çatlatabilir dikkat edin. Bir keresinde temmuzun sıcağında öğle vakti arabanın sıcak haliyle yıkama makinesine girdim cam boydan boya çatladı soğuk sıcak karşılaşmasına dikkat etmek lazım
Kışın ön camın buzunu almak için kolonya kullanın, hem buz hemen açılıyor hem de mis gibi kokuyor fıs fisin içine koyun sıkın, kolonyanin içindeki alkol plastik aksama zarar vermez sanırım
Zincir marketlerde satılan bitkisel ürün olan viking premiyum temizleyici var onu kullan mis gibi olur..
Camda film var anladığım kadarıyla. Belki de sadece cam yüzeyde kullanmanız gerekiyordu. Sorunu çözemezseniz filmleri sökmek zorunda kalabilirsiniz. Geçmiş olsun.
"kazımayı denedim, filmi çiziyor" yazdığınız için öyle düşündüm. Camdan mutlaka tamamen arındırabilirsiniz. Daha etkili çözücüler kullanırsınız. Bir defada olmasa da, birkaç kullanım sonrası mutlaka camı temizlersiniz. Kolay gelsin.
Ben mavi cam suyu kullanıyordum, geçen hafta şişe komple bitti. Bagajda tutuyorum fısfıs şişesini Bim de gördüm hala satışta 3 - 5L, almak lazım.
Bunun için özel araç buğu gidericileri var,neden onları denemediniz ? O yoksa kışın kaloriferi kullanırken klima açık olursa buğu saniyeler içerisinde gider,sıcak hava zaten kompressör tarafından karşılanmadığı için motora o kadar yük binmez kompressör tarafından.