19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafikten Biktim.motorsiklet Alsammi Acaba ?

'Sohbet' forumunda hakan84 tarafından 9 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    arkadaslar enaz herkes kadar bu istanbulun yogun ve bitmez trafiginden gina geldi.
    artik hicbir yere gidilmez oldu ve trafik cezalarida cabasi.
    kac zamandir aklimda motorsiklet vardi.
    ve dun bir arkadasim .araci oldugu halde cok iyi bir motorsiklet almis 2016 Honda cbr 500 r .cok hosuma gitti .
    gerci onun motor olayi aileden.geliyor.
    motorsikletre abs ve led far bile var neyse.biraz gezdirdi benide cok ij geldi valla biraz risk var ama bilmiyorum.
    simdi bende dusunmeye basladim.
    a2 ehliyetim yok.
    ve sadece scooter tecrubem var.
    ve yas oldu 32 .
    daha aracin kredisi bile devam ediyor.
    gerci 5 ayi var ama .sizce 125 veya max 250 cc bi super sport tarz motor alsak olurmu .cevremdeki herkes hayir diyor ama bende bu hevese kapildim.
    sizce ne yapmali

Duygu bunu beğendi.
  2. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    super sport değil de daha konforlu harley tarzı motorlar mantıklı olabilir...

3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Trafik içinde o kadar kasap olduğunu düşündüğüm zaman araba ile trafik içinde sıkışmak daha iyi...

VVadam bunu beğendi.
  4. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    ilk olarak yaz ortasi veya yaz sonu a2 ehliyetine basvrucam kismetse ona gore karar vericem. belki fikirimde degisir.
    hirsla hareket etmemek lazim.
    bu arada mortsiklette bile sigorta 1000 tl civari cikiyormus;(

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Kawasaki ninja 250R başlangıç için iyi olabilir. Ama scooter dan direk vitesli debriyajlı bir motora geçmek zor gelebilir.

Babamın honda innova 125 motoru var 4 vites debriyaj yok direk pedaldan vites değiştiriliyor ucuz yollu bir tane alıp vites değiştirerek motor kullanmaya alışabilirsiniz sonrada standart vitesli motorlara. Ben 16-17 yaşlarımdan bu yana motor a binerim ama hala kendime supersport bir motor almaya cesaret edemedim. İnanılmaz makineler ama trafikte sizi gören yok. Geçtiğimiz yıl bazı arkadaşlar biliyor bir motor kazam olmuştu kırmızı ışıkta geçen öküz (komşum) yüzünden 15-20 metre uçarak asfaltı yalamıştım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tamer52, VVadam ve SaMeTT bunu beğendi.
  6. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    benim koyacak yerim olsa bende motor alırdım çok istiyorum ama apartman dairesinde yaşadığımız için zor benim için aslında binanın altında sığınak var ama merdivenden iniliyor oraya dışardan giriş olsa bir dakika durmazdım

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben de istiyorum ama zor iş motor kullanmak, cesaretim yok. Geçen gün biri sağımdan geçmeye çalışıyormuş beni(tek şerit çift yönlü yol) önüne park halinde bir araba gelince bir anda önüme atladı, ben de o anda gördüm zaten, aklımı aldı. Ben sola kırdım durdum o hiçbir şey olmamış gibi gitti.

8. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Aynı nick ile en bilinen motosiklet forumlarından birinin üyesiyim. 150 cc mondialden 1100 cc bmw'ye kadar kullandım. Motosiklet işi hobi işidir. Ulaşım aracı olarak kullanmaya çalışırsanız kısa sürede vazgeçersiniz. Türkiye şartlarında hele ki istanbulda senede kaç ay performanslı binebilirsiniz bir düşünün önce. Sonra tamam trafikten sıyrılıyorsunuz ancak bu esnada alacağınız riskleri bir düşünün. Sonra birçok motosiklet kamyonetimsi yakıt verilerine sahiptir, bunu da unutmayın. Hepsini düşündüm, yinede alacağım diyorsanız aşağıdaki kısma geçin;

1- Bilinenin aksine cruiser-chopper tarzı motorlar hiç rahat değildir. İlk uzun yol tecrübemde bunu yaşayarak anlamıştım. Hiçbir kaporta aksamı bulunmayan makinanın üzerinde bütün rüzgar vs. sizde. Dahası kontrolü zor, hantal, yakıtı nazaran fazla cihazlardır. Tamamen şehir içinde şekli itibarıyle kullanılacak motorlardır. (Harley modelleri hariç ki onlar da kamyonetimsi değil kamyonumsu yakarlar.)
    2- Motosiklet ile kaza yapma riskiniz daha düşüktür ancak yaptığınız kazada ölme-ölümcül yaralanma riskiniz çok yüksektir. Dahası vasıtadan sayılmayacağınız için, hep şüphe ve korku olacaktır.
    3- Motosiklette led ve görsellikten daha önemli şey ABS'dir. Malum, 2 teker, araba gibi bir yerde durmuyor kayınca, düşüyorsunuz. (tecrübe ile sabit)
    4- Scooterler masraflı ve nazaran hantal motorlardır, hem yakıt tasarrufu hem performans anlamında vitesli önerilir.
    5- 125 cc ile trafikte ezilirsiniz, düşünün, düz yolda 90 km hızı zoraki yapacak bir motor, biraz yokuş yukarı 70-80 km hıza düşecek ve arkanızdan gelen kamyon gelip arkanızda bitecek ve korna çalacak size en sağ şeritte. Şiddetle en az 250 cc en fazla yine 250 cc önerilir başlangıç motoru olarak. (Honda iyidir, az yakar iyi kaçar, parçası muadillerine göre oldukça ucuzdur cbr 250)
    6- En rahat motosiklet şüphesiz enduro ve touring modellerdir. Ülkemizde touring ve sport touring kıtlığı olduğundan enduroya mahkumuz, onu da 250 cc üreten tek marka minsk, Türkiyeye mondial RX3Evo adıyla geliyor, birkaç ilde motoambulans olarak da kullanılıyor, genel yorumlar iyi ancak satarken çok zarar ettirir.
    7- Alacağınız neredeyse her motosiklet satarken zarar ettirecektir.
    8- Motosikletlerin sigorta fiyatları da aynı otomobiller gibi çok yüksektir bilginize.

Bu arada, sayın Murat bey, 250 cc sınıfının en haşarı modellerindendir kawasaki. Yeni başlayana ninja 250 ve R25 önerilmez pek.

Uğur K, Murat, Halil ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  9. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    degerli yorumlariniz icin tesekkurler.
    sizede gecmis olsun murat bey.
    benimde aslinda korktugum bu bende bazen motorlara dikkat etmiyorum.
    hani aradan gecer diye dusunuyordum.
    ama aslinda daha dikkatli olmak lazim.
    yer meselesine gelince benimde motoru koyacak biryerim yok.istanbulda arabayida otoparka birakiyorum.
    soyle dusunmustum.
    kisin corludaki evimizin bahcesine koyarim.yazin ist. getirir yaz boyu kullanirim.seklinde lakin evdekiler scooter disindakine pek sicak bakmiyorlar.
    gerci karar benim ama insanlar ulkemizde Nami deger seytan arabasi ;)
    olarak goruyor. ve yeterince ilgingormuyor.
    ozellikle yunanistan ve italyada herkes ulasim icin bu araclari kullaniyor.
    ama bizde boyle bir kultur yok. malesef .

abdullah3471 bunu beğendi.
  10. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    detayli yorumunuz icin tesekkur ederim.
    eger herhangi bir motorsiklet almaya karar verirsem .verdiginiz bilgiler dogrultusunda karar vericem.
    ama once muasit bir yerde biraz vitesli motorsiklet alistirmasi yapicam. birkac arkadasimda farkli tarz motorlar var.
    sonra alip almama karari vericem .
    hayirlisi bakalim..

11. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Düşünün, değerlendirin, karar verin. Ben ailemle olan onca kavga neticesinde kimseyi dinlemeyip motor aldım, 1100 cc BMW RT'ye kadar çıtayı yükselttim, sonra 2 arkadaşı vefat etti kazada, binmiyorum artık. Tamam içim gidiyor motosiklet görünce ama idare ediyoruz işte.
    Eğer motosiklet almaya karar verirseniz özelden yazabilirsiniz, uzun süre motosiklet kullandım, çok farklı motorlar da kullandım, tavsiye, yönlendirme yapacak tecrübeye sahibim, birçok motorun da teknik detaylarını, iyi-kötü yönlerini bilirim. Elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Hem trafikte yer kaplamadıkları için sıkıntı yaratmıyorlar, hem püfür püfür açık havanın keyfini sürüyorlar, hemde riski yüksek bir aracı kullanmaya sebat ediyorlar, yakıt enerjisini daha verimli kullanıyorlar, park yeri bulma problemleride yok, işte motorsiklet sürücülerine bu sebeple büyük saygı duyuyorum zamanında iki tekerlekli motorlu araca binmek için verdikleri kararlar ve bu şekilde hayata bağlı kalma çabalarıda bunun ekstrası. Şahsen benim cesaretim yetmiyor motorsiklete binmeye:) yurtdışında özellikle Japonya da insanlar bir güzel bisiklete biniyor işe okula bisikletle gidiyor bizde bazı şeyler malesef hep malesef. Motorsiklet otomobile göre hareket kabiliyeti çok daha yüksek olan bir araç o sebeple ona binerken daha da sabırlı biçimde kararlar vermek gerekiyor mesela geniş otoyolda bir seferde yüzlerce makas atabilir, otomobilden çok daha çabuk hızlanabilir ve çok daha kısa sürede durabiliyorlar, işte bunun üzerine binince bu olanakların gazına gelmemek gerekiyor. Evde bekleyen çoluk çocuk varsa maksimum dikkat çünki motorsikletin sürücü güvenliği oldukça sınırlı. Otomobil ve minibüs sürücüleri motorsikletleri gereksiz yere sıkıştırıyorlar ona da kızıyorum. Motor hacmi konusunda arkadaşlara katılıyorum Bursa dan motorsiklet kullanan bir arkadaşım 500cc muhabbeti açıldığında 250 lik neyinize yetmiyor diyordu. Demekki 250cc bir motorsiklet genel kullanım için yeterli.

13. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben motoru hiç sevmem (chopper hariç) ve çok güvensiz buluyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

MSI bunu beğendi.
  14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Eğer işiniz eviniz yakın trafik içinde manyak tayfasının altında ezilmek istemiyor iseniz birde bu araçları kullanacak sürücü belgeniz yok ise size tavsiyem alın miş gibi elektrikli bisiklet yakıt derdi yok, sigorta derdi yok, bakım derdi ehliyet derdi hiç bir şey yok tak fişi bitir işi yola devam ;)

hakan84 bunu beğendi.
  15. hakan84

hakan84 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    288
    Ad Soyad:
    hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    VW
    biraz motorsiklet formlarinda arastirma yapiyim dedim.
    icim karardi.
    bende pek yavas surucu sayilmam ozellikle arac surerken bile arada kendimi kaybediyorum.
    bu yazi yi alinti yaptom icim karadi okurken .
    İyi günler motosiklet.net

Bilgi almak için arada baktığım,Üye olmaya gerek duymadığım motosiklet.net,Merhaba. Biraz konuşup birkaç cevap verip gitmeyi düşünerek yazıyorum.

Adım ahmet. Bursadanım. yaşım 25. Gençliğin baharı derlerya. öyle değil işte.Onu ben kendimden aldım.

acıtasyon olsun,geçmiş olsun denilsin diye yazmıyorum. Bakmak istedim foruma kaza bölümünde Bursa özdileğin orada kaza yapmış bir arkadaş.

2012 den beri geçmesine hala ilk motor SuperSport 600lük alayımmı muhabbetleri bitmemiş.

Yazmak istiyorum. Bilinçlenin diye yazıyorum.Kendime kızarak yazıyorum.Belki birine derdimi anlatabilirim diye yazıyorum.

2012 de Temmuzda bir motosiklet aldım ben. 2008 Model Yzf R1 aldım. daha öncesi sanıyorum 5 bin km kadar motosiklet kullandım ufak tekek şeyler buna scooterlerde dahil.

2012 ekimde o karanlık gecede. Bursa Özdilek geçiti hemen geçince Bir kavşak var. Total benzin istasonuda var orada.

Motosikleti sürme konusunda bir sıkıntım yoktu şehir içi normal şekilde kullanıyordum.Benim etrafımda motosiklet kullananda pek yoktur.
    Gittim beğendim aldım.Kimsede napıyorsun demedi. (ben kendimi bilmedikten sonra biri birşeyler desede ne kadar önemli ki? işte tam da bunun için yazıyorum bunları.

Bir an geliyor ki hayatta. İşte o an. Keşke dediğin an oluyor. Ben bursa tarafından gelip Görükle otobanına girecektim.Bursalılar bilir.Vazgeçip mudanya tepedevrentten dön ahmet dedim kendi kendime. Ben bunları düşünürken otoban sapağını geçtim.

Şunu belirtmek istiyorum. R1 Suçlu değil. Motosiklet asla suçlu değil.Gaz verdiğinizde giden.Frene bastığınızda duran bir makine yanlızca.
    yani güçlü motor öldürür demiyorum.Bilinçsizlik öldürür.

Sohbet gibi olsun istiyorum.İki dost konuşuyor gibi olsun. Öyle yazacağım.

Bak dostum. Görükleye gidiyordum ben,Okuldan sevdiğim bir kız umut verdi bana.Oldu gibiydi ya iş telefonda.Birlikte olacaktık onunla.
    Seviyordum,Çok..
    Neler diyeceğimi düşünürek gidiyordum ben. Aklım ne yoldaydı nede ibrede.
    Sen aklın başka bişeylerle çok meşgulken motosiklet sürüyormusun?
    Ben sürüyordum.

Sen motosiklet sürerken kulaklıkla yüksek sesle müzik dinleyip,bunun dikkatini dağıttığını bilip dinlemeye devam ediyormuydun?
    Ben ediyordum.

Sen güçlü bir motosikletin suya girdiğinde ne yapacağını biliyormusun?
    Ben bilmiyordum.

...........

Ekim'de. aklımda O'na neler diyeceğimi kurarken biraz daha vaktim olsun diye 15km öteden otobana girmek istedim,yolumu uzattım.
    Ben yazın aldığım. Ve gerçekten çok güçlü bir motosikleti ister inanın ister inanmayın daha hiç suya sokmamıştım.

Bak dostum Saat sanırım gece 2,3 arası. Olay nasıl oldu anlatayım
    Ben ne kadar hızlı gittiğimin hiç farkında değilim.
    Kulağımda da Muse-New Born bağırıyor.

bir an geldi. öyle bir kaydıki motosikletim.Beklemiyordum,Bilmiyordum,Ne yapacağımı hiç bilmiyordum.

o anlık savrulmadan sonra yüzüm ibreye yaklaştı o an ben Kadranda 240ı gördüm.

Nerdeydim biliyormusun? kavşağa sanırım 50 metre uzaktaydım ben.

Hafızam o anı çok net hatırlıyor.Belkide Allah özellikle hatırlamamı istemişti.Belkide bu yazdıklarım birine yol göstericek.
    Kader böyledir çünkü.

Nasıl motosikletin altımdan kaydığını hatırlıyorum. Kaskın yerle buluştuğu anda Gök yırtılırmışcasına çıkan sesi hatırlıyorum.

Sonra ne mi oldu dostum?

4 ay sonra uludağ universitesinde açtım gözlerimi ben. Gerçekten çok şanslıydım ben.

ne oluyor? diye ayağa kalkmak istiyor insan dostum.
    Sonra farkediyorsun ki bel altını oynatamıyorsun sen...

Hıçkırarak ağlayan bir ailen oluyor etrafında dostum.
    Arkadaşların çok üzgün bakıyor sana biliyormusun.

Sonra bir şekilde öğreniyorsun ömür boyu o sandalyede kalacağını dostum.Bil bak bu güzel bir duygu değil.

Ufak bir dalgınlığın mükafatını ilk sandalyeye oturduğunda iyice anlıyorsun dostum.

Kötü dostum,Gerçekten kötü.

Rüyanda koştuğunu görmek,top oynadığını görmek kötü dostum.

Sosyal yaşamı dert etme. Sevdiklerin değerli dostların varsa mutlu olabiliyorsun bazı bazı.

Bak dostum;

Motosiklet ile olan kısa maceramda beni çok mutlu etti. Seninde çok mutlu olmanı diliyorum.

Ama youtubeden izleyerek mutlu olma olur mu?

Doğduğumuz anda konuşamıyor koşamıyorsak.

Tecrübe etmeden Güçlü bir motosiklete binmek

Doğru değil dostum..

Yazdıklarım benim Kişisel görüşlerimdir.Hatada bendedir.

Ekipman konusuna girersekte. Orta segment tam kıyafetim vardı. Mont Motosiklet pantalonu eldiven kask.

Sağlıcakla Kalın. Dalmayın.
    Vakit buldukça sürün
    Motosiklet Bir tutkudur.
    Ömür boyu bu keyifi yaşayabilmek adına.Dikkatli sürün.

Tamer52, VVadam, abdullah3471 ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben de gençken biraz motor kullandım, motor kullananlara da genel olarak saygı duyarım. ancak son zamanlarda şehir içinde, sadece ve sadece motor sürücüsünün hatasından kaynaklı birkaç kaza atlattım, eskiden tek şeritli yolda beni sollasın diye yol verdiğim motorlara artık şeritte boşluk bırakmıyorum, çünkü önüme geçip kendisini öldürecek hata yapabiliyorlar. Allah korusun motosikletin üstünden geçmeme sebep olabiliyorlar. nerdeyse yarısının plakası ya yaok ya da okunmuyor, kırmızı ışık ihlali yaptıkları da çok oluyor. motor kullanan sadece kendisini riske atmıyor, çok bilinçli kullanmak lazım.

ndipi bunu beğendi.
  17. mucahit111

mucahit111 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Mücahit Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    Motorlara benimde ilgim var 250cc ile başlayarak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz ama tavsiyem super sport almamanızdan yana olur çünki trafikten sıkılmışsınız ve aralara girip çıkarak çözüm bulacaksınız ve spor motorsikletlerinde gidon dönüş turları az olduğu için yine sizi yorar tavsiye olarak biraz büyük çaplı 250 cc schooterlara bakarsanız iyi olur hem otomatik vites olur uğraşmazsınız hem gazı çevirdiğinizde hızlanır uzun yolculuklar içinde konforlu bir sürüş olur.

Halil bunu beğendi.
  18. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Hocam herkesin derdi trafik..Ama motor daha sıkıntı.Sen iyi sursen insalar azrail gibi üzerine geliyor.Zaten bir anlık dalgınlığın bedeli otomobilden kesinlikle daha ağır.

19. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben bir süre kullandım şehir içi ve şehir dışı olarak a2 vardı tüm koruma ekipmanları vardı. ama çok tehlikeli çünkü yollarımız yol değil sürücülerimiz şoför değil kimse kimseye saygı duymuyor. he illa alacağım diyorsan sym 250i evo al bir tane seni asla üzmez kullanan çok yakın arkadaşlarım var aşırı memnunlar. hatta forumları var sym nin onları kurcala biraz. ama gene söylüyorum çok tehlikeli yazın püfür püfür sanma koruma kıyafetlerini giyince trafik sıkıştığı anda bildiğin üzerine sıcak su dökülüyormuş gibi oluyor. kaskın full face olsun ekipmanlara para vermekten kaçınma evli isen maceraya da atılma bence. hakkında hayırlısı olsun.

VVadam bunu beğendi.
  20. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    ev maltepede iş kadıköyde.
    1.arabayla:saat 6:30da kalkıyorum 7 ye 10 kala çıkıyorum.7:30da dükkandayım.
    2.scooterla:saat 7 de kalkıyorum.7:20de evden çıkarım 7:40 gibi dükkandayım.
    3.metro 6da kalkıyorum.:)

scooterda park sorunu yok,trafik sorunu çok az,yakıt düşük,havadar :D istedigin yerde dur kahvaltını yap çayını iç :D sonra yoluna devam et...motor ist.trafiginde direk zaman tasarrufu

Bu Sayfayı Paylaş