Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Trafikde Araçıma Vurup Kaçtı.!

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda ilkem.erol tarafından 22 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. ilkem.erol

ilkem.erol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    İlkem Erol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bostancı adalar iskelesinden maltepe istikametine doğru sol şeritde giderken, sol tarafdaki yoldan çıkan birisi araçımın sol arka tekerlek kısmına vurdu ve beni şeritten çıkartı. Ben hemen dörtlüleri yakıp sağa çektim durdum vuran adam bastı gitti. Plakasını aldım adamın polise haber verdim ancak savcılık falan baya bişeyler dediler. Şuanda ne yapmalıyım karakola gidip suç duyurusunda bulunmamın bir yararı olur mu ?

Vurulan yerin fotoğrafı;

2. zeki19

zeki19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    382
    Ad Soyad:
    zeki kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Gecmiş olsun üzücü bir durum istanbul trafiğinde hep duyuyoruz suc duyurusu için ben bir sey söyleyemiyeceğim

3. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla büyük bir hasar yok gibi. Eğer ki yaptığı yanına kar kalmasın, uğraşırım derseniz yasal yolları takip edin. Yok ne uğraşmaya vaktim var ne bu adamla uğraşmaya değmez ne de resmi işlemleri çekecek durumda değilim diyorsanız o zaman hiç bu işlere girmeyin bence.

4. getz0239

getz0239 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Mehmet Uslu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Geçmiş olsun.Kaza ile alakalı en yakın karakola gidip tutanak tutturmanızda fayada var.Zira karşı taraf gidip sizden önce şikayet dilekcesi verirse hem mağdur hemde suclu cıkma olasılığı var.Tekrardan çok geçmiş olsun.

5. cenker_baba

cenker_baba Guest

Ben olsam vurdu kaçtı ihbarı yaparım hasarımi ve araç değer kaybını talep ederim

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yalcinbayram04 bunu beğendi.
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    geçmiş olsun. devamını takip etmeseniz de en azından karakola gidip duyurunuzu yapın.

7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    geçmiş olsun :(

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Geçmiş olsun

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Geçmiş olsun

Polis ve jandarma araç plakası üzerinden araç sahibinin adresine ve telefon numarasına ulaşabiliyor, ama polis bu bilgileri şikayetçi olan vatandaşa vermiyor kanun gereği gizlilik gereği ile, aslında tanıdık bir dayı veya amcamız olsa çarpan aracın plakası belliyse sahte plaka falan değilse gizlilik ihlal edilmek suretiyle pek ala çağrı yapılabilir iyi niyetle çarpan şahıs telefonla aranıp gel anlaşalım denilebilir, bu pek etik birşey olmaz çünki gizli olan telefonu numarasına ulaşıyorsunuz, ama çarpan arabanın sahibi belki telefonundan ulaşıldığında sıkıntı edecek birşey olmadığına ikna edilirse gelir belki acelesi falan varsa kaçmıştır yine bile durması ve daha sonra buluşup görüşmek üzere bilgi vermesi sonra gitmesi lazımdı kaçmak her türlü kusur sayılır, çarpan araç sürücüsü olay yerine geri çağrılırsa trafik kaza tutanağı doldurulursa fotoğraflar çekilirse ruhsat ehliyet fotokopileri alınır sonra herkes evine döner hasarını yaptırırdı, neden kaçma gereği duyarlar ki? kaçıyorlar çünki bir kaza olunca hemen kavga etmeye kalkan birbirine kafa göz giren sürücüler var bu memlekette herkes korkar oldu:), halbuki trafikte ilerlerken ara sıra kazalar olması kadar doğal birşey yok İstanbul trafiğinde milimetrelerle araba kullanıyoruz artık, cana birşey olmasın mala zarar gelse bile, yani doğal olarak başımıza gelebilir bu kazalar, şanstır bu kollamayla falan bir yere kadar idare edilir adı üzerinde kaza kimse istemez olmasını kaçması yanlış.

Mahkemeye vermek sadece anlaşmazlıklarda başvurulması gereken birşey, yani çarpan kişi yok ben çarpmadım derse bunu olay yerinden kaçarak göstermiş olduğu için polis size mahkemeye dilekçe verin biz birşey yapamayız der çünki polis ve jandarma yargı organı değil, dilekçeyi verirsiniz vermesine ama savcılık kaç gün sonra adamı çağıracak getirecekse bir sürü zaman kaybı, sonra adam mahkemeye geliyor yine ben çarpmadım diyor, yada mahkeme salonuna girmeden evvel dışarıda size iyi niyet kandırmacası yaparak diyecek ki şikayetinizi ilk duruşmada geri çekin bende çekeyim dışarıda sizin hasarınızı karşılayayım ikimize de sıkıntı olmasın diye kandırabilir sonra siz hakime şikayetçi değilim diyerek şikayetinizi geri çektikten sonra size çarpıp kaçan hatalı olan şahıs ifade verirken şerefsizlik yapıp ben bu adamdan çok şikayetçiyim diyebilir hakime ve sizi kandırabilir böyle pislik birşey bu işler:) dikkat etmeniz gerekiyor ki sonuçta çarpıp kaçan şahsın ciğerini sökebilesiniz:) .

Adli yollarla uğraşıp başarı elde ederseniz çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz, biraz vaktinizden gider sadece mahkeme masrafını haksız taraf öder. Değer kaybını da karşı taraf öder, çarpıp kaçtığı için sigorta geçersiz olur direk cepten öder, hatta arabanız tamirdeyken ikame araç lazım ben mağdurum diye detaylandırmak lazım avukata bunu sormak lazım ki, ikame aracın parasını da çarpan şahıs ödese güzel olurdu:)

Hasarı dikkatli inceleyin arka tekerlek kısmına çarpıp döndürdüyse yürür aksamda jant ve arka taşıyıcı gibi kısımlarda hasar varsa gözle görünmeyen yerlerde de problem olabilir. Arka süspansiyon geometrisi yada jant eğrilmemişse bozulmadıysa sadece kaportada hepi topu 200-300 liralık hasar var. Değer kaybı da tahminen en fazla 300-400 lira tutar yada tutmaz bu durumda kendiniz de yaptırabilirsiniz.

<<bülent>> bunu beğendi.
  10. miozkaptan

miozkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    M.İlker Özkaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Benzer bir durum benimde başıma geldi. Hasar yok tampon altinda ufak bir leke mevcut onun için peşine dusmedim.
    Piyasa kiralık şirket aracı dolu ve bunları kullanan bazı insanlar hiç umursamadan araç kullanıyor ve insanları mağdur ediyorlar.

11. InterTecH

InterTecH Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    58
    Ad Soyad:
    Aykut Ezer
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Eren beyin dediği gibi plaka ile karakola gidip rica ederseniz araç sahibini arayıp çağırmayı denerler. Otoparkta benim aracıma vurup kaçtılar, plakayı duyarlı bir vatandaşımız alıp aracımın arka camında duran iletişim bilgilerimden bana gönderdi. Karakola gidip plakadan araç sahibini arattırıp tutanak tutturmak için çağırttırdım ve işi karşı tarafın kaskosundan hallettim.

Her ilin vurup kaçma sonrası uyguladığı prosedür değişiyormuş sanırım. Polise zabıt tutturamadım araba vurdular diye. Adliyeye gidip trafik mahkemesine dilekçe vermem gerektiğini ve mahkemenin vereceği belge ile arabamı yaptırabileceğimi söylemişlerdi.

erenuzel41 bunu beğendi.
  12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    En az 2-3 yıl uğraşırsın mahkeme mahkeme.. (ne yazık ki)

13. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Kaçan alkollü olmasa bile ehliyetsiz de olur 18 yaş altı da ... çağırtığında başka akrabasını şoför göstertebilir birden fazla suç olabilir, yani bildirmekte hayır vardır.

Bu Sayfayı Paylaş